تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد،‌ دعا ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829225797




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنگ احتمالی کره شمالی و آمریکا با اقتصاد جهانی چه خواهد کرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جنگ احتمالی کره شمالی و آمریکا با اقتصاد جهانی چه خواهد کرد؟
مجله معتبر بیزینس اینسایدر در مقاله ای به قلم ویل مارتین به بررسی تاثیرات یک جنگ احتمالی بین آمریکا و کره شمالی بر اقتصاد جهانی پرداخته است.
آفتاب‌‌نیوز : تنش بین کره شمالی و آمریکا در سه شنبه هفته گذشته بالا گرفت و پرزیدنت ترامپ در واکنش به تهدید های جدید کره شمالی و کیم جونگ اون وعده کرد که کره ای ها با چنان آتش و خشم و قدرتی مواجه شوند که دنیا مشابه اش را در گذشته به خود ندیده باشد.


چند ساعت پس از اظهارات ترامپ، کره شمالی گفت که گزینه حمله موشکی به جزیره گوام واقع در اقیانوس آرام - که پایگاه نظامی آمریکاست - را به طور جدی بررسی می کند.


درگیری بین آمریکا و کره شمالی همچنان به شدت غیر محتمل است اما با این حال موضوعی است که تحلیلگران و افراد دانشگاهی درباره آن بحث و گفتگو می کنند.


واضح است که بزرگترین و مهمترین اثرهر گونه درگیری بین آمریکا و کره شمالی - چه از نوع هسته ای و چه از نوع متعارف - تلفات و آسیب های انسانی فاجعه بار خواهد بود.


محققان پژوهشکده Capital Economics در یادداشتی به ارزیابی اثرات اقتصادی بالقوه چنین درگیری ای بر رشد اقتصاد جهانی پرداخته اند.


گرث لدر و کریستال تن  از کارشناسان Capital Economics به این نکته توجه می دهند که کشورهایی که پس از جنگ جهانی دوم درگیری های نظامی را تجربه کرده اند با سقوط شدید اقتصادی مواجه شده اند.


این دو در یادداشت خود می نویسند «تجربه درگیری ها نظامی در گذشته نشان می دهد که جنگ چه اثر بزرگی را می تواند بر اقتصاد داشته باشد. جنگ در سوریه موجب سقوط 60 درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور گردیده است.»


ویرانگرانه ترین رویارویی نظامی از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون جنگ کره در سالهای 1950 تا 1953 بود که موجب کشته شدن 1,200,000 نفر از مردم کره جنوبی و سقوط 80 درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور گردید.


نمودار زیر میزان سقوط تولید ناخالص داخلی 9 کشور که پس از جنگ جهانی دوم درگیر جنگ شده اند را نشان می دهد.




تحلیلگران Capital Economics می گویند که در صورت وقوع جنگ بین آمریکا و کره شمالی، شبه جزیره کره بیشترین آسیب را ازهر گونه شوک اقتصادی خواهد دید و در این میان کره جنوبی متحمل سنگین ترین خسارات خواهد شد. با نظر به اینکه سهم کره جنوبی در تولید ناخالص داخلی دنیا 2 درصد است، آسیب اقتصاد کره جنوبی موجب آسیب قابل توجه اقتصاد دنیا خواهد گردید.


محققان Capital Economics برای نشان دادن اثرات اقتصادی چنین جنگی از حادثه سیل تایلند در سال 2011 مثال می زنند چرا که حادثه مزبور بر تولید تایلند آسیب های فراوانی وارد کرد. نویسندگان یادداشت در ادامه می نویسند « اثر سیل های تایلند بر اقتصاد این کشور موجب کاهش 16 درصدی تولید و در نتیجه افت 4 درصدی تولید ناخالص داخلی در سه ماهه پایانی سال 2011 گردید.


به علاوه نویسندگان مذکور می گویند که « اثر جنگ بر اقتصاد کره جنوبی به مراتب بیشتر از اثرات سیل های تایلند بر اقتصاد این کشور خواهد بود چرا که صادرات کره جنوبی سه برابر تولیدات نیمه خام (intermediate products) تایلند است.


آنها در ادامه می نویسند «کره جنوبی بزرگترین تولید کننده نمایشگرهای LCD  در جهان ( 40% سهم در جهان) و دومین تولید کننده نیمه رسانا ها (17% سهم بازار دنیا) است. به علاوه، کره یک تولید کننده کلیدی در عرصه وسایل نقلیه موتوری است و سه شرکت از بزرگترین شرکتهای کشتی سازی دنیا متعلق به کره جنوبی هستند».


در صورتی که جنگ آسیب زیادی به تولیدات کره جنوبی واردکند، با کمبود کالا در جهان مواجه خواهیم شد و چنین کمبودی در یک بازه زمانی همچنان ادامه خواهد داشت چرا که ساخت یک کارخانه تولید نیمه رساناها حدود 2 سال به طول می انجامد.


در زیر سهم جهانی صادرات نیمه خام کره جنوبی ( Intermediate exports) به کشورهای مختلف نشان داده شده است.




با نظر به هزینه جنگ در یک کشور خارجی، جنگ بین کره شمالی و کره اثر زیادی می تواند بر اقتصاد آمریکا داشته باشد.


دولت آمریکا در سال 1952 که اوج هزینه های نظامی آمریکا در آن زمان بود معادل 4.2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف جنگ کره کرد. لدر و تن در ادامه یادداشت خود می نویسند که مجموع هزینه جنگ دوم خلیج فارس در سال 2003 و پس از آن، یک تریلیون دلار معادل 5 درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا بود.


یک جنگ طولانی با کره موجب افزایش بدهی های دولت فدرال که در حال حاضر 75 درصد تولید ناخالص داخلی آمریکاست خواهد گردید.


منبع بیزنس اینسایدر




۲۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن