واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
محمد قمی :
رای اعتماد این دوره با مجلس نهم متفاوت است
محمد قمی عضو فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی با همبستگی به نقد و تحلیل فضای عمومی مجلس در آستانه جلسات رای اعتماد می پردازد. او در این خصوص به ما می گوید که « عموم نمایندگان بر این نظر هستند که کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم در قیاس با کابینه دولت یازدهم تفاوت چشمگیر و محسوسی ندارد»؛ انتقادی که ممکن است در روز موعود باعث آن شود که کابینه روحانی از کسب تمامی آرای اعتماد ناکام مانده و تشکیل کابینه دولت دوازدهم به تعویق انداخته شود. اگرچه قمی اعتقاد دارد، هنوز زمان نسبتا زیادی تا رای اعتماد باقی مانده است باید دید که آیا وزرای پیشنهادی می توانند در قالب جلسات قبل از رای اعتماد نمایندگان را قانع کنند ویا در صحن علنی از خود دفاع کنند یا خیر.
روز نو : محمد قمی عضو فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی به نقد و تحلیل فضای عمومی مجلس در آستانه جلسات رای اعتماد می پردازد. او در این خصوص به ما می گوید که « عموم نمایندگان بر این نظر هستند که کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم در قیاس با کابینه دولت یازدهم تفاوت چشمگیر و محسوسی ندارد»؛ انتقادی که ممکن است در روز موعود باعث آن شود که کابینه روحانی از کسب تمامی آرای اعتماد ناکام مانده و تشکیل کابینه دولت دوازدهم به تعویق انداخته شود. اگرچه قمی اعتقاد دارد، هنوز زمان نسبتا زیادی تا رای اعتماد باقی مانده است باید دید که آیا وزرای پیشنهادی می توانند در قالب جلسات قبل از رای اعتماد نمایندگان را قانع کنند ویا در صحن علنی از خود دفاع کنند یا خیر.
شما فضای مجلس را در آستانه تشکیل دولت دوازدهم چگونه ارزیابی می کنید؟
به گزارش روز نو :اول از هر چیز امید همه نمایندگان در این است که با همراهی و همکاری دولت بتوان زمینه و شرایطی را پیش پای دولت قرار داد که بتواند در عرصه های مهم داخلی و خارجی به ویژه اقتصاد موفق عمل کند و نمایندگان مجلس به عنوان وکلای مردم و حوزه های انتخابیه با پیگیری مطالبات عمومی مردم از جمله اشتغال و معیشت ، بر عملکرد و اقدامات مختلف دولت نظارت کنند. من فکر می کنم که این فضا بین دولت دوازدهم و مجلس دهم فراهم است و این می تواند امتیاز مهمی برای مسئولان دولتی و شخص رییس جمهوری در تحقق وعدههای انتخاباتی و رفع مطالبات مردمی باشد.
روند جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به چه شکلی دنبال می شود؟
در حال حاضر جلسات و نشست ها با مسئولان دولتی و وزرای پیشنهادی به صورت فشرده و متعدد در کمیسیون ها و فراکسیون های مختلف مجلس شورای اسلامی ادامه دارد. در این جلسات عموما حول مشکلات و مطالبات مردم در عرصه های تخصصی و مربوطه با وزیر پیشنهادی بحث می شود و وزیر مربوطه به نمایندگان ضمن ارائه برنامه های پیشنهادی خود برای تصدی وزارت خانه طی چهار سال آینده ، پاسخ خواهد داد که برای رفع مشکلات کشور چه راهکارهایی و برنامه هایی در نظر خواهد داشت. از طرف دیگر نمایندگان مترصد آن هستند تا با بررسی سوابق مدیریتی و اجرایی وزرای پیشنهادی صلاحیت ایشان را برای تصدی وزارت خانه بررسی کنند.
فکر می کنید موضع مجلس نسبت به کابینه پیشنهادی چگونه باشد؟
من فکر می کنم که شرایط خوبی در مجلس حاکم است . از این نظر که موضوعات در چارچوب های تخصصی و مربوطه به دور از حواشی و جنجال ها دنبال می شود و از این بابت می توان امیدوار بود که در چهار سال آینده شرایط خوبی در عرصه های مختلف کشور حاکم باشد. البته در این میان به شدت بحث ها با جدیت دنبال می شود و از حالا نمیتوان گفت که کدامیک از وزرای پیشنهادی به دولت راه پیدا خواهند کرد و در کدام وزارت خانه ها، آقای روحانی مجددا مجاب به معرفی وزیر پیشنهادی است. خوشبختانه تاکنون حاشیه ای در خلال بررسی صلاحیت ها وجود نداشته است و تنها مساله ای که الان باعث شده تا حضور وزرای پیشنهادی در مجلس به شدت افزایش پیدا کند مربوط به آن است که آقای روحانی کابینه پیشنهادی خود را روز سه شنبه معرفی کردند و از آنجایی که مجلس روزهای پنج شنبه و جمعه تعطیل بود باعث شد تا فرصت برای بررسی کارنامه و برنامه وزرای پیشنهادی کم باشد و از این بابت در روزهای آتی برنامه نمایندگان برای بررسی کارنامه وزرای پیشنهادی به شدت فشرده باشد.
آیا تمام اعضای کابینه رای اعتماد خواهند گرفت؟
به هرحال در مجموعه ای به گستردگی مجلس شورای اسلامی بدیهی است که نظرات مختلفی از موافق تا مخالف در قبال دولت و کابینه پیشنهادی آن مطرح باشد. بنابراین از این حیث نمی توان به یک موضع روشن و شفاف رسید ولی در مجموع طی صحبت هایی که من با سایر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی داشتم مشخص شد که عموم نمایندگان بر این نظر هستند که کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم در قیاس با کابینه دولت یازدهم تفاوت چشمگیر و محسوسی ندارد و از این بابت برخی نمایندگان مجلس انتقاداتی نسبت به کابینه داشتند و معتقد هستند که آقای روحانی نتوانست طبق وعده های انتخاباتی خود کابینه را در قیاس با گذشته تبدیل به احسن کند.
فکر می کنید وزرا ، رای اعتماد بگیرند؟
هنوز نمی توان پیش بینی کرد که کدامیک از وزرای پیشنهادی حتما رای اعتماد خواهند گرفت یا بالعکس. ولی طی استمزاجی که به صورت کلی از سوی برخی نمایندگان صورت گرفت به نظر می رسد که عموم وزرای دولت قبل از جمله وزرای جهاد کشاورزی، بهداشت ، ورزش ، راه و شهرسازی و کار و همین طور امور خارجه و وزارت اطلاعات شرایط بهتری نسبت به دیگر وزرای پیشنهادی دارند و از این حیث شانس بالاتری برای رسیدن به وزارت دارند.
بیشتر خطر متوجه کدام وزرا خواهد بود که رد صلاحیت شود؟
عموم انتقاداتی که مطرح است به وزرای جدید مربوط می شود. البته هنوز زمان نسبتا زیادی تا رای اعتماد باقی مانده است باید دید که آیا وزرای پیشنهادی می توانند در قالب جلسات قبل از رای اعتماد نمایندگان را قانع کنند ویا در صحن علنی از خود دفاع کنند یا خیر.
شما تیم اقتصادی دولت دوازدهم را چگونه ارزیابی می کنید؟
در خصوص تیم اقتصادی باید گفت که انتظار می رفت آقای روحانی توجه بیشتری در این حوزه داشته باشد. البته نمایندگان انتقادات خود را در این خصوص به شخص وزیر ندارند بلکه این دغدغه و نگرانی مطرح است که مبادا عدم هماهنگی در تیم اقتصادی سابق در این مورد این تیم نیز تکرار شود. وگرنه در خصوص وزرای اقتصادی دولت قبل نیز عموم نمایندگان بر این نظر هستند که هرکدام به لحاظ فردی ، چهره های توانمندی بودند.
آیا اتفاقات رای اعتماد مجلس نهم تکرار خواهد شد؟
اگر بخواهیم مقایسه ای بین مجلس نهم و دهم داشته باشیم باید بگوییم که فضای این دوره از مجلس به صورت کاملا مشهود و مشخصی با دوره قبلی متفاوت است . برهمین اساس همان طور که در این دوره شاهد بودید اصولگرایان بیشتر سعی می کنند که به دور از رفتارهای افراطی ، عاقلانه و متکی بر خرد جمعی حرکت کنند.
روزنامه همبستگي
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]