تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر با اين شمشيرم بر بينى مؤمن بزنم كه مرا دشمن بدارد با من دشمنى نمى كند و اگر هم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797530249




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ناسا تصاویر جدیدی از حلقه‌های زحل منتشر کرد+تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ناسا تصاویر جدیدی از حلقه‌های زحل منتشر کرد+تصاویر
"سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) تصاویر جدیدی از قمرهای سیاره زحل که بوسیله فضاپیمای "کاسینی" گرفته شده، منتشر کرد.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، در این تصاویر حلقه‌های زحل به خاطر حضور یکی از قمرهای زحل موسوم به "پرومته"( Prometheus) در فضای پیرامون آن تغییر شکل داده‌اند. در نگاه اول این قمر یک جسم فضایی و یا یک گلوله گرد و غبار به نظر می‌رسد اما این نقطه سفید رنگ کوچک، قمر میماس است که قطر آن تنها 53 مایل است. همانطور که در تصویر مشخص است میدان گرانشی آن سبب تغییر شکل حلقه‌های اطراف آن شده است.

این تصویر که در تاریخ 13 مه گرفته شده، از زاویه 13 درجه بالای حلقه‌های زحل گرفته شده است. این تصویر از فاصله 1088 کیلومتری گرفته شده و مقیاس آن شش کیلومتر بر پیکسل است. قمر کوچک دیگر زحل که در مجموعه تصاویر فضاپیمای "کاسینی"(Cassini) مشاهده می‌شود، "میماس" نام دارد. این قمر نیز در نقاط مختلفی سبب ایجاد ناهمگونی و تغییر شکل در حلقه‌های زحل شده است. در تصویر کاسینی این قمر بسیار کوچک دیده می‌شود.

این تصویر در تاریخ 27 مارس گرفته شده است که در این عکس فضاپیما، ارتفاعی در حدود 993 هزار کیلومتر از سطح زحل داشته است. قمر دیگری که کاسینی قبلا از آن تصویربرداری کرده است، "دفنیس"( Daphnis) نام دارد که هشت کیلومتر قطر دارد. تصویر "دفنیس" از ارتفاع 30 هزار کیلومتری آن گرفته شده است.

پیش از این کاسینی تصاویر زیادی از حلقه‌های زحل و خصوصا حلقه A منتشر کرد که در آنها این تغییرات دیده نمی‌شد و این برای اولین بار است که این تغییرات ظاهری می‌تواند به دانشمندان اطلاعاتی درباره ساختار این قمرها بدهد.

میماس یک قمر طبیعی متعلق به زحل است که توسط ویلیام هرشل و در ۱۷ سپتامبر سال ۱۷۸۹ کشف شد.  میماس کوچکترین جرم شناخته‌شده سامانه خورشیدی است که شکل کروی دارد. میماس به طور عمده از یخ آب به همراه مقادیر پراکنده‌ای سنگ تشکیل شده است، و به همین دلیل با عنوان یک گلوله برفی بزرگ کثیف شناخته می‌شود. این قمر یک هم‌مدار هم دارد. قطر میماس ۳۹۰ کیلومتر است و قطر هم مدارش ۱۰ کیلومتر است. این قمر گودال بزرگی به نام گودال هرشل دارد که جلب توجه می‌نماید. نام دیگر این قمر زحل I است. در اولین نگاه به میماس یک دهانه بزرگ آتشفشانی دیده می‌شود که قطر آن ۱۳۰ کیلومتر است و نام کاشف میماس یعنی هرشل را بر آن گذاشته‌اند. دیواره‌های این دهانه حدود ۵ کیلومتر ارتفاع دارند و عمیق‌ترین نقطه این دهانه حدود ۱۰ کیلومتر عمق دارد. در وسط این دهانه بزرگ قله‌ای دیده می‌شود که ارتفاع آن ۶ کیلومتر نسبت به کف دهانه است. بر روی این قمر دهانه‌های دیگری به قطر حدود ۴۰ کیلومتر نیز دیده می‌شود. قمر میماس یکی از نزدیک‌ترین قمرها به سیاره زحل یا کیوان و همین‌طور کوچکترین قمر این سیاره است. قطر آن از ۳۸۲ تا ۴۱۸ کیلومتر متغیر است. میماس در بین حلقه‌های A و B کیوان قرار گرفته است. میماس به دلیل این که عوارض زیادی دارد به قمر ترسناک معروف شده است.

دهانه هرشل که بزرگترین دهانه این قمر است یک دهانه برخوردی بوده که ممکن است بر اثر برخورد یک جرم آسمانی بوجود آمده باشد. قطر این دهانه تقریباً یک سوم قطر قمر میماس است. اینکه چنین ضربه عظیمی ناشی از برخورد با سطح این قمر کوچک موجب متلاشی شدن آن نشده پرسشی است که هنوز پاسخ قطعی برای آن پیدا نشده، ولی برخی از دانشمندان بر این باور هستند که میماس دارای ساختاری از مواد یخی است و این باعث شده است که در برابر ضربه مهلکی که به آن وارد شده است دوام بیاورد.



۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن