واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بازتاب معرفی اعضای کابینه از سوی روحانی در رسانه های خارجی/از کابینه ای تماما مردانه تا ناامیدی اصلاح طلبان از روحانی
معرفی اعضای کابینه دولت حسن روحانی برای دور دوم ریاست جمهوری او بازتاب گسترده ای در مطبوعات و رسانه های خارجی داشته است.
روز نو : معرفی اعضای کابینه دولت حسن روحانی برای دور دوم ریاست جمهوری او بازتاب گسترده ای در مطبوعات و رسانه های خارجی داشته است.
به گزارش سايت روزنو، شبکه خبری «بلومبرگ» با اشاره به تمام مردانه بودن این کابینه می نویسد:«این موضوع سبب ایجاد انتقاداتی درباره عدم نگاه روحانی به ضرورت انتخاب وزیر زن به عنوان اقدامی برای رفع تبعیض جنسیتی شده است.
در مقابل اما طرفداران دولت می گویند که روحانی مجبور بوده بنا بر مصلحت و برای جلوگیری از اعتراضات محافظه کاران چنین ترکیبی را به مجلس معرفی کند تا رای اعتماد بگیرد. منتقدان اما می گویند که این نوعی نقض تعهدات و وعده های انتخاباتی روحانی بوده که خواستار مشارکت سیاسی و اجتماعی بیش تر زنان شده بود.
با این حال، به نظر می رسد مصلحت اندیشی روحانی برای جلوگیری از حملات محافظه کاران بوده آن هم در شرایطی که ایران در برهه ای حساس به سر می برد و تنش در روابط واشنگتن - تهران بالا گرفته است. طیبه سیاوشی قانونگذار اصلاح طلب به بلومبرگ می گوید که بسیاری از فعالان و سیاستمداران مخالفت خود را با کابینه پیشنهادی روحانی اعلام کرده اند. او می گوید یک پرسش بزرگ آن است که چرا زنان پس از این همه تلاش و سخت کوشی هنوز نمی توانند وزیر شوند؟
این شبکه خبری می افزاید:«روحانی تلاش کرده تا از مواجهه با مخالفت های مخالفان تندروی خود با اهدافش در حوزه بازسازی اقتصاد با استفاده از سرمایه گذاری غربی و هم چنین کاهش محدودیت های اجتماعی جلوگیری کند. در همین حال، ترامپ نیز از دشمنان منطقه ای ایران حمایت می کند و نشان داده که در حال اماده شدن برای کناره گیری از توافق هسته ای ۲۰۱۵ است توافقی که منجر به لغو بخش عمده ای از تحریم های ضد ایرانی شد.
در نتیجه، به نظر می رسد شرایط خارجی به همراه فشار امریکا و هم چنین خودداری از مواجهه با مخالفت های محافظه کاران سبب شده تا روحانی چنین چینشی برای اعضای کابینه اش داشته باشد».
«عدنان طباطبایی» مدیر اجرایی مرکز تحقیقات کاربردی در همکاری با شرق به بلومبرگ می گوید که تنها توضیح معقول برای انتخاب او این است که روحانی سعی کرده تا از افزایش تنش ها حودداری کند تا کابینه اش بتواند برنامه های دولت را به خوبی اجرایی کند.
او معتقد است که فشار فعالان زن بر روحانی به قدری نیست که کار او را مختل نماید. طباطبایی البته می گوید:«رنگ و بوی اصلی ترکیب این کابینه مشخص نیست. بسیاری از این افراد دارای نمره و امتیاز فوق العاده بالایی نیستند و البته افرادی نیستند که به جریان سیاسی خاصی تعلق داشته باشند».
«آمنه شیرافکن» روزنامه نگار که در انتخابات شورای شهر تهران نیز نامزد شده بود می گوید که فعالان زن تا اخرین لحظات تلاش کردند تا اطمینان حاصل کنند که در فهرست روحانی برای انتخاب اعضای کابینه نام دست کم یک زن وجود داشته باشد اما از دید او این کابینه نسبتا محافظه کار است همانند شخص روحانی که یک محافظه کار است.
بلومبرگ البته اشاره می کند که زنان در دوره نخست ریاست جمهوری روحانی پیشرفت هایی نیز برای شان حاصل شد. برای مثال، نخستین معاون زن وزارت نفت به عنوان سرپرست بخش پتروشیمی منصوب شد و در ماه گذشته اولین مدیر عامل ایران ایر معرفی شده یک خانم بود. اما از دید این شبکه خبری روحانی نتوانست برعکس احمدی نژاد وزیر زنی را معرفی کند.
«الی گرانمایه» از پژوهشگران ارشد شورای روابط خارحی اروپا می گوید که شاید انتظارات فعالان حقوق زنان خیلی بالا بوده است و باید درک کرد که انتصاب یک وزیر زن آن هم در پستی کلیدی می توانست بحث برانگیز و به ضرر دولت باشد.
سیاوشی اما می گوید که انتظار می رود روحانی بار دیگر سه نامزد معاونت خود را از میان زنان معرفی کند با این حال، او می گوید این در نهایت باعث ضربه زدن به اعتماد زنان به دولت او می شود. او می گوید:«ما انتظار داشتیم که حتما یک وزیر زن معرفی شود. می دانیم که قطعا عدم انتخاب بخاطر موضوع تخصص نبوده است. اگر این موضوع فقط برای زن بودن بوده است و تنها شعارها برای جذب رای زنان پای صندوق های رای داده شد خب این واقعا ناراحت کننده است».
روزنامه «فایننشال تایمز» نیز با انتشار گزارشی از ناامیدی اصلاح طلبان نسبت به نوع ترکیب کابینه معرفی شده از سوی روحانی پرداخته است و می نویسد:«وزرای امور خارجه و نفت که نزدیک به اصلاح طلبان بوده اند در کابینه دور دوم ریاست جمهوری روحانی نیز حفظ شده اند با این حال، هیچ زن و یا فردی از اقلیت دینی سنی در کابینه دیده نمی شود. به نظر می رسد اصلاح طلبان که در انتخابات امسال از او حمایت کردند ناامید شده اند و انتظارات شان براورده نشده است.
یک استاد دانشگاه در ایران که نخواسته نامش فاش شود به فایننشال تایمز می گوید:«عدم حضور وزیر زن در کابینه بسیار ناامید کننده است آن هم پس از آن که زنان روز و شب برای انتخاب مجدد روحانی تلاش کردند. داشتن حداقل یک وزیر زن و یک وزیر سنی به صورت نمادین هم که شده برای زنان و اقلیت های مذهبی حائز اهمیت بود امری که محقق نشد».
فایننشال تایمز نیز همانند بلومبرگ اشاره می کند که روحانی احتمالا به دلیل مواجهه با فشار محافظه کاران و این که نمی خواهد روابط اش با مقام های ارشد نظام و روحانیت محافظه کار به هم بخورد چنین تصمیمی برای چینش اعضای کابینه اش گرفته است.
یک تحلیلگر سیاسی نزدیک به دولت نیز می گوید که این اقدامی عاقلانه بود چرا که روحانی نمی خواست با معرفی چهره های بحث انگیز حوزه اقتصاد و سیاست را بی ثبات سازد. استاد دانشگاه مذکور اما نظر دیگری دارد می گوید:«روحانی به اندازه کافی رای و مشروعیت مردمی داشت تا بتواند در برابر فشارها مقاومت کند. اگر او نمی تواند این کار را انجام دهد چه کس دیگری می تواند»؟
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]