واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ستاد احیای دریاچه ارومیه: کاهش تراز دریاچه ارومیه در فصل گرما طبیعی است
رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به فرا رسیدن فصل گرما و تبخیر بالای آب گفت: کاهش تراز آب دریاچه ارومیه در این شرایط آب و هوایی طبیعی است.
فرهاد سرخوش روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه تراز دریاچه به دلیل آبگیری در فصل های زمستان و بهار بالا می رود اما همزمان با گرم شدن هوا و کم شدن ورودی آب به دریاچه، شاهد کاهش تراز و تبخیر آب دریاچه ارومیه می شویم، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به قرار گرفتن در فصل کشاورزی و استفاده از آب رودخانه ها برای مصارف زراعی، میزان ورود آب به دریاچه ارومیه کاهش یافته است.
وی در خصوص وضعیت کنونی تالابهای فصلی و دائمی اطراف دریاچه ارومیه اظهار کرد: بیشتر تالاب های استان همچون تالاب آق گل در ماکو، فصلی است و در زمان بهار آبگیری می شود و تا اواخر تابستان شاهد خشک بودن آنها هستیم اما برخی تالاب ها مانند تالاب سولدوز دائمی و در طول سال پر آب است.
وی ادامه داد: تالابهای دیگر استان مانند دریاچه ارومیه وضعیت مشابهی دارد و با گرم شدن هوا و تبخیر آب تراز آنها کاهش یافته و در فصول دیگر با افزایش بارندگی، تراز نیز افزایش می یابد.
سرخوش در رابطه با آخرین تراز دریاچه ارومیه گفت: تراز نگین آبی آذربایجان یک هزار و 270 متر و 52 سانتیمتر است که نسبت به کمترین تراز ثبت شده برای دریاچه ارومیه بیش از 49 سانتیمتر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه هم اکنون میزان آب موجود در دریاچه ارومیه 1.5 میلیارد متر مکعب برآورد می شود، افزود: قبل از آغاز به کار ستاد احیای دریاچه ارومیه، میزان آب در نگین آبی آذربایجان 500 میلیون مترمکعب بود.
به گزارش ایرنا، ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز کرد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های 44 گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این ستاد کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کرد.
412 کیلومتر لایروبی رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و 200 چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در 6 هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی از اقدام های زودبازده دولت یازدهم برای تثبیت وضعیت این دریاچه بوده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است تا ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اکولوژیک خود برسد و یکی از مهمترین مصوبه های این ستاد کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.
در سال های 93 و 94 در مجموع 414 کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی اتیلنی به اجرا درآمده و 12 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های آذربایجان غربی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار گرفته است.
طرح تشکیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان نیز در راستای اجرای مصوبه های ستاد احیای دریاچه ارومیه در زمان حاضر 68 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تصفیه خانه گلمان که از دیگر طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال جاری به بهره برداری می رسد و سالانه 2.5 میلیون مترمعکب آب به دریاچه ارومیه روانه می کند.
تاکنون ستاد احیای دریاچه ارومیه بیش از یک میلیارد و 500 میلیون ریال برای مقابله با ریزگردهای این دریاچه هزینه کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۷ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - 02 August 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]