تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز كليد همه خوبی هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799176687




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسکن؛ مسئله اي اجتماعي، فرهنگي و سياسي است


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مسکن؛ مسئله اي اجتماعي، فرهنگي و سياسي است
روزنامه آفرینش نوشت:

يکي از عمده ترين مسائلي که اخيرا توجه بسياري از کارشناسان اقتصادي و اجتماعي را به خود جلب کرده است، مشکل رکود در« بازار مسکن » است. آيا رکود در اين عرصه همچنان ادامه خواهد داشت؟ يا با توجه به ميزان مواليد، ازدواج و طلاق، تکان و حرکتي در اين بازار اتفاق افتاده و عرصه ي مسکن با يک سونامي مواجه خواهد شد؟

در اين ميان نظر کارشناسان اقتصادي درست در سوي مقابل ايده ي کارشناسان اجتماعي قرار دارد. تفکر اقتصادي در يک نگرش دوسويه يا معتقد است که با توجه به پايين بودن سطح درآمد و افزايش بيکاري، رکود در اين بازار همچنان ادامه خواهد داشت و يا برعکس به دليل افزايش علاقه ي شهرنشينان به زندگي در مسکن هاي لوکس، اين بازار بايد در انتظار يک حرکت و تلاطم شديد باشد. اظهار نظر کارشناسان اقتصادي معمولا برآمار و داده هاي مرکز آمار و بانک مرکزي، متکي است.

اما جامعه شناسان،با توجه به تغييرات آماري در جمعيت خانواده ها، تمايل به زندگي هاي تک يا دو نفره و تغيير سبک زندگي نسل حاضر نسبت به نسل سه دهه ي پيش ايراني، نظر متفاوت و قابل تاملي در اين زمينه دارند.

نسل فعلي، با رويکرد خاص فرهنگي ، که ناشي از معضلات فراگير اقتصادي است، به خانه و سکونتگاه، بيشتر به عنوان يک خوابگاه تک يا دونفره مي نگرد تا يک خانه . همين امر موجب افزايش اجاره نشيني و به تبع آن افزايش نرخ اجاره بها مي شود. در حالي که جامعه ي فعلي با سطح درآمد پايين و نيز بيکاري فراگير، به سختي از عهده ي پرداخت اجاره بها برمي آيد و بيشتر درآمد خانواده صرف پرداخت اجاره ي مسکن مي شود. جوانان امروز از عهده ي خريد مسکن برنمي آيند و براي دريافت وام و تسهيلات خريد مسکن با شرايط سخت و دست و پاگير مواجه هستند ( اولين شرط داشتن شغل و توان پرداخت اقساط طولاني مدت وام است ).بنابراين نمي توان با قطعيت و در چهارچوب فرضيات صرفا اقتصادي در اين مورد قضاوت و پيش بيني کرد. چنان که ديديم در روند خارج کردن بازار مسکن از رکود، سقف تسهيلات خريد مسکن تا 5 برابر افزايش يافت، اما هنوز افزايش تمايل به خريد مسکن در بين مردم ديده نمي شود. طبق نظر و بررسي جامعه شناسان، با توجه به دگرگوني هاي فرهنگي ، پايين بودن سطح دستمزد و عدم اشتغال، اولويت هاي جوانان و خانواده هاي جوان در تامين نيازهاي خود، تغيير کرده است. چنان که فرهنگ امروز حاکم از زمينه ملاکي و فئودالي به سوي بسترهاي ديگري که بتوان آن ها را نمايش داد سوق پيدا کرده است. متولدان دهه هاي قبل از شصت، با ذهنيت ملاکي به داشتن ملک، تعدد فرزندان و تهيه مسکن براي آنان اهميت مي دادند و لاجرم، براي آن نسل خريد مسکن همواره در اولويت بود. اين اولويت ، البته هرگز اهميت خود را از دست نمي داد و به خريد مسکن دوم و سوم نيز سرايت داده مي شد. اينک جامعه ي ما با نسلي رو به روست که ترجيح مي دهد تصميم هاي مهم زندگي خود را خود به تنهايي بگيرد. با اين روند و به اعتقاد جامعه شناسان، با توجه به معضلات اقتصادي و در پي آن تغييرات و دگرگوني هاي شديد فرهنگي، جوانان امروز در صورت ازدواج ، تمايل کمي به فرزندآوري دارند و يا در نهايت به يک فرزند اکتفا مي کنند. به اين ترتيب، سکونت در يک خانه ي کوچک براي شان کفايت مي کند؛ چرا که براي تامين زندگي گران و پرهزينه ي امروز، هر دو فرد مزدوج ناچار از کار و اشتغال هستند و با توجه به تغيير بافت رفت و آمدها و ارتباطات خانوادگي، زمان بسيار کمي را در خانه سپري مي کنند.

به اين ترتيب مي بينيم که معضل مسکن، معضلي يک بعدي نيست و زمينه هاي کم بنيه و ضعيف آن موجب تغيير در نگرش ها و تصميم گيري جوانان شده است. به نظر مي رسد بايسته و لازم است که دولت با نظر و تدبيري کارشناسانه تر وارد اين وادي بشود و با چاره انديشي هاي منطقي تر و مدبرانه تر، از کوچک شدن و تضعيف خانواده ي ايراني جلوگيري کند.



تاریخ انتشار: ۰۷:۲۷ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - 30 July 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن