واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رئیس انجمن آترواسکلروز (تصلب شرایین) ایران گفت: روزانه 300 نفر در ایران به خاطر بیماری قلبی جانشان را از دست می دهند و سکته های قلبی و مغزی 45 درصد مرگ و میرهای کشور را موجب می شود.
دکتر مسعود قاسمی در گفت و گو با ایرنا، با بیان این که امروزه در کشور با یک دشمن بزرگ به نام سکته های قلبی و مغزی مواجه هستیم، در عین حال پیشرفت دانش و تجهیزات پزشکی به علاوه ارتقای سطح آگاهی عمومی را از علل افزایش آمار مبتلایان در برهه زمانی کنونی دانست.
وی اظهار داشت: تا پنج سال پیش به لحاظ آمار بیماری های قلبی و عروقی در فقر کامل بودیم و جمع آوری و یکسان سازی آمارها قدری دچار اشکال بود ولی اکنون آمارهای ما دقیق و نسبتا به روز است.
قاسمی گفت: بیماری های قلبی، بیماری های مغزی، تصادفات و سرطان ها، چهار عامل اصلی مرگ و میر در ایران را تشکیل می دهند.
این متخصص قلب و عروق افزود: آمار 30 درصد برای بیماری های قلب و عروق و 15 درصد برای بیماری های مغز و اعصاب در کل مرگ و میرهای کشور، آمار بسیار بالایی محسوب می شود.
وی در عین حال، پیشرفت صورت گرفته در زمینه کاهش مرگ و میر نوزادان، کاهش مرگ و میرهای ناشی از عفونت و کاهش میزان مرگ و میر ناشی از بیماران تشخیص داده نشده در ایران را قابل ملاحظه و چشمگیر توصیف کرد.
قاسمی با تایید افزایش آمار بیماری های قلب و عروقی و مغزی در کشور، درباره برخی دلایل این امر گفت: بخش زیادی از این افزایش به دلیل افزایش احتمال تشخیص بیماری ها در مراحل اولیه تر است زیرا در دهه های اخیر، امکانات تشخیصی و آگاهی های اجتماعی به میزان زیادی ارتقا یافته است.
وی تصریح کرد: در یکی دو دهه گذشته، مراکز درمانی ما مجهزتر و با تکنولوژی های پیشرفته تر، بیماری را در مراحل اولیه تشخیص می دهند و طبیعتا در صورت بروز حادثه، به دلیل افزایش امکانات درمان، خیلی از بیمارانی که در گذشته به دلیل بیماری های قلبی، جانشان را از دست می دادند الان با درمان، در گروه بیمارانی قرار می گیرند که احتمال حادثه دوم برای آنها وجود دارد و با نگاه خوشبینانه، جان یک بیمار را نجات می دهیم ولی آمار این بیماری را بالا می بریم که این کار درحقیقت، یک امتیاز است.
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، گفته های متخصصان قلب و عروق کشور پایین آمدن سن ابتلا به بیماری قلبی و عروقی در کشور را تصدیق کرد و گفت: ولی باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که در حقیقت بیماری این افراد، در سنین پایین تر تشخیص داده می شوند؛ یعنی اگر قرار باشد یک بیمار در سن 40 سالگی با تنگی 70 درصد رگ قلبش، یک سکته آرام بکند و با تصور این که سرما خورده است در منزل استراحت کند و بعد در سن 50 سالگی با سکته وسیعتر مراجعه کند، در آمار افراد مسن قرار می گیرد؛ در حالی که الان این افراد با شناسایی زودهنگام و به موقع، جزو بیماران جوان محسوب می شوند.
قاسمی تصریح کرد: در خصوص جمعیت جوان بروز بیماری های قلبی، صرفنظر از موضوع غیرقابل انکار جوانتر شدن جامعه بیماران قلبی و عروقی، موضوع مهمتری وجود دارد ؛ به واقع آگاهی خود افراد، نقش ویژه دارد به طوری که امروزه بیماران ما در سنین جوانتر متوجه بیماری خود می شوند، امکانات پزشکی زودتر در جریان تشخیص بیماری این افراد قرار می گیرد و امکان درمان افزایش پیدا می کند.
** خبر خوش کاهش بیماری ها
وی با ثمربخش خواندن تلاش همه جانبه رسانه ها، تیم های پزشکی، عوامل دست اندرکار برنامه ریزی و پیشگیری در کشور، گفت: هرچند کار سختی است ولی اگر تا دو سه دهه آینده با همین روند و تلاش مضاعف جلو برویم، خبرهای خوبی درباره کاهش آمار بیماری ها خواهیم داشت.
وی پراکنش مناسب امکانات تشخیصی مدرن در همه مناطق کشور را در موفقیت طرح های مقابله با بیماری های قلبی و عروقی، ضروری دانست و گفت: تحقق این امر نیازمند زمان، بودجه و سرمایه کافی است و درعین حال به دلیل وسعت کشور، توزیع امکانات در تمام مناطق، کاری سخت و دشوار است.
به گفته این متخصص قلب و عروق، براساس شعار و هدفگذاری سازمان جهانی بهداشت، کشورهای مختلف باید تا سال 2025 در دنیا حدود 25 درصد حوادث عروقی خود را کاهش دهند که امید می رود با برنامه ریزی صحیح، ایران نیز در این گروه آماری قرار گیرد.
۰۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]