واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
افزایش هزار میلیارد تومانی سرمایهگذاری نیرو/ آغاز همکاری با کره جنوبی و ژاپن
مجمع شرکت سرمایه گذاری نیرو که با دارا بودن حدود 67 هزار سهامدار جزو پرجمعیت ترین شرکت های بورسی است، هفته گذشته در تصمیمی سرنوشت ساز با اکثریت آرا به 1000 میلیارد تومانی شدن این شرکت بورسی و خرید غول صنعت برق ایران رای مثبت داد.
روز نو :
به گزارش ایلنا مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده شرکت سرمایه گذاری نیرو با ریاست مجتبی صمیمی رئیس هیات مدیره شرکت و نظارت نمایندگانی از مهاب قدس و سرمایه گذاری ایران به همراه نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار و حضور حسابرس و بازرس قانونی و ایراد سخنرانی عیسی حسین پناه مدیرعامل «ونیرو» به منظور تعیین تکلیف سرمایه گذاری جدید خود یعنی خرید شرکت توسعه مدیریت نیروگاهی ایرسا با حضور اکثریت سهامداران تشکیل جلسه داد.
از آنجا که این معامله مهم مشمول ماده ١٢٩ قانون تجارت می شد سهامداران باید در خصوص انجام این معامله تصمیم گیری می کردند. حال آن که این نخستین باری است که برای دریافت نظر همه سهامداران برای تائید معاملات 129 مجمع جداگانه ای برگزار می شود و به طور معمول این معاملات در مجامع عادی سالانه تنفیذ می شود.
این گزارش حاکی از آن است که شرکت سرمایه گذاری ایران سهامدار عمده شرکت ایرسا و سرمایه گذاری نیرو است و با حضور این حقوقی قدرتمند ظرفیت سرمایه گذاری نیرو در سرمایه گذاری های جدید به شدت رشد کرده است.
نکته با اهمیت در قرارداد خرید هلدینگ برق و انرژی ایرسا این است که مبلغ ٨٦٤ میلیارد تومان دارایی شامل حدود 139میلیارد تومان ارزش شرکت و حدود 725میلیارد تومان مطالبات به خریدار منتقل و با توجه به اصل صیانت از دارایی ها و ثروت سهامداران جزئ و بهبود منافع آنان، مدیران مجموعه با در نظر گرفتن این مهم، قرارداد خرید را به گونه ای تنظیم نموده اند که سهامداران شرکت، از مهلت نه ماهه پرداخت ثمن معامله بدون متحمل شدن هزینه ی مالی، منتفع گردند وتا 9 ماه به خریدار(سرمایه گذاری نیرو) مهلت داده شده تا از محل افزایش سرمایه تسویه نماید و پس ازآن نیز ماهیانه تنها 1.5 درصد (سالانه 18 درصد) به عنوان سود به ارزش کل مبایعه نامه فروش سهام ایرسا اضافه خواهد شد. با توجه به مبانی و ویژگی های قرارداد و نهایتا" تصویب آن توسط سهامداران (غیر از سهامدار عمده )، هرچند دستور جلسه مجمع مستقیما به موضوع افزایش سرمایه مرتبط نبود ولی سهامداران سرمایه گذاری نیروتصویب کننده پس از استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی و تایید و موافقت با آن ، بطور تلویحی با افزایش سرمایه شرکت از 40 میلیارد تومان به ١٠٠٠ میلیارد تومان معادل 2400 درصد از محل مطالبات و آورده نقدی موافقت کردند.
از نکات حائز اهمیت و قابل تاملی که در جلسه توسط مدیران مطرح گردید، ارزشگذاری سهام شرکت در اسفندماه 95 و عقد قرارداد بر اساس آن می باشد که فی الواقع پیشرفت پروژه ها در فاصله ارزشگذاری تا عقد قرارداد، و ارزش افزوده ی ایجاد شده بواسطه فعالیت های به ثمر رسیده به نفع شرکت سهامدار در آن لحاظ نشده است. از جمله این اقدامات می توان به تخصیص اعتبار اسنادی به مبلغ حدود 300 میلیون یورو در شرکتهای زیرمجموعه ایرسا، عقد قراردادهای پیمانکاری و یا خرید قطعی برق توسط وزارت نیرو در این فاصله و همچنین ارزش تضامین و وثایق سپرده شده توسط سهامدار عمده جهت اخذ تسهیلات اشاره کرد که ارزش افزوده بالایی برای سهامداران خرد به ارمغان خواهد آورد.
ایرسا را بهتر بشناسید
در این جلسه هیات رئیسه مجمع به پرسش و پاسخ با سهامداران پرداخت و اعلام شد هیات مدیره جدید در تلاش است تا سرمایه گذاری نیرو به یک هلدینگ انرژی تبدیل شود و بتواند فعالیت های خود را توسعه دهد ، از این رو اقدام به سرمایه گذاری در یکی از شرکت های بزرگ فعال در حوزه نیرو کرده است.
درباره هلدینگ ایرسا اعلام شد که شرکت ایرسا دارای ٤ زیر مجموعه، انرژی گستر جم،توسعه انرژی شمال و جنوب،توسعه انرژی غرب و توربین بادی آبان است و در فاز 5 ساله معادل ه هزار مگاوات تولید برق از طریق زیرمجموعه های خود خواهد داشت و در حال حاضر ظرفیت ع زیرمجوعه ایرسا 3850 مگاوات برآورد شده است.اثر گذار ترین شرکت مجموعه ایرسا، شرکت انرژی گستر جم است که مالکیت و بهره برداری از نیروگاه سیکل ترکیبی آذربایجان غربی و یزد در اختیار دارد و مجوز توسعه نیرو گاه یزد اخذ شده است.دیگر شرکت زیر مجموعه ایرسا، شرکت توسعه انرژی شمال و جنوب است و مسئول احداث و بهره برداری آریان زنجان در دو فاز در حال اجرا شدن است، قراردادEPC نهایی شده است و ٢٦٤ میلیون دلار اعتبار لازم برای اجرای فاز یک اخذ شده است.
شرکت توسعه انرژی غرب هم از دیگر شرکت های زیر مجموعه ایرسا برنامه احداث و بهره برداری نیروگاه سیکل ترکیبی ٥٠٠ مگاواتی در گیلان غرب را در دستور کار دارد که ٣٠٠ میلیون یورو اعتبار آن آماده شده و قرارداد EPCFصورت گرفته و در مرحله اخذ مجوز است.
شرکت توربین بادی آبان آخرین شرکت زیر مجموعه ایرسا است که در تولید انرژی برق از منابع تجدید پذیر اقدام می کند و نیروگاه ٥٠ مگاواتی آن با ٢٦ توربین در زمینی به مساحت ٥٢٠ هکتار در تاکستان قزوین در حال اجراست.
نکته مهم این که شرکت سرمایه گذاری نیروبا این خرید ١ درصد از کل ظرفیت نیروگاهی کشور را در اختیار خواهد داشت و پس از بهره برداری پروژه ها سهم ٣ درصدی کل نیروگاه های کشور را خواهد داشت.
همکاری تنگاتنگ با خارجی های خوشنام
نکته مهم این که تمام تکنولوژی های پروژه های نیروگاهی ایرسا از دایمر کره جنوبی و میتسوبیشی ژاپن تامین شده است.
مجمع پس از توضیحات مدیر عامل و پرسش و پاسخ های سهامداران خرد به پایان رسید و با رای گیری کتبی 71 درصد از سهامداران به 1000 میلیارد تومانی شدن شرکت و خرید هلدینگ برق و انرژی ایرسا رای مثبت دادند و به این ترتیب سرمایه گذاری نیرو پس از سال ها دوری از فعالیت اصلی یعنی سرمایه گذاری در بخش انرژی دوباره در موضوع اصلی فعالیت خود متمرکز شد و پیش بینی های اولیه از واکنش مثبت بازار سهام به این تغییر چهره «ونیرو» در روزهای پس از بازگشایی حکایت دارد.
گفتنی است، با خرید 45 درصد از سهام شرکت سرمایه گذاری نیرو توسط سرمایه گذاری ایران این شرکت در آستانه تحولات جدیدی قرار گرفته است.در سال های گذشته «ونیرو» از ریل اصلی فعالیت های خود فاصله گرفت و هر از چند گاهی با فروش دارایی های ملکی یا شایعات ناشی از آن رشد می کرد اما حالا با وجود تغییرات سهامداری شرایط متفاوتی را در حال تجربه کردن است.
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]