واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: افزایش بودجه بخش جوانان از 6 میلیارد به 400 میلیارد تومان
شهیندخت مولاوردی در نشست تخصصی روز ملی دختران گفت: براساس مصوبه شورای عالی اداری،اختصاص سهمیه 30 درصدی برای مدیریت زنان تصویب شده و کاهش 8 سال سن مدیریت راه را برای بهرهمندی از ظرفیت جوانان و زنان در اداره کشور فراهم خواهد کرد.
آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه مشارکت زنان مطالبه و الزامی نه تنها برای این گروه، بلکه برای تمام جامعه، نظام و کشور است، ادامه داد: بدون توجه به حضور و مشارکت زنان به عنوان سرمایه انسانی، جامعه نمیتواند در مسیر رشد و توسعه قدم بردارد. امیدواریم که مصوبات اخیر به درستی در جامعه اجرا شود و شاهد بهرهمندی از ظرفیتها باشیم.
وی با اشاره به پویش «ارمغان» که همزمان با روز زن آغاز شده و تا روز دختر ادامه داشته است، اضافه کرد: این پویش برای آزادی زنان زندانی جرائم غیرعمد تشکیل شده است. این زنان اغلب از طریق همسران و پدرانشان گرفتار این وضعیت شده بودند و بیشتر جرایم آنها مربوط به چک و ضمانت همسران آنها بوده است.
مولاوردی در ادامه به انتخاب سحر دولتشاهی به عنوان سفیر این پویش و آغاز فعالیت آن با امضای تفاهمنامه همکاری با ستاد دیه اشاره کرد و اظهار کرد: این پویش شامل زنانی شده بود که سوءپیشینه نداشتند و جرم آنها نیز غیرعمد بوده است. براساس اطلاعات به دست آمده 280 زندانی زن جرایم غیرعمد در سراسر کشور شناسایی و سامانه پرداخت کمکهای تلفنی به این افراد راهاندازی شده است. همچنین در ششم اردیبهشتماه نیز گلریزانی برگزار شد که زمینه را برای آزادی این زنان فراهم کرد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: اگرچه روز دختر زمان خاتمه تفاهمنامه با ستاد دیه است و اگرچه تمام زنان زندانی جرایم غیرعمد بعد از این طرح آزاد شدهاند اما این به معنی خاتمه کمپین ارمغان نیست. در ادامه این پویش فعالیتهای دیگری برای توانمندسازی زنان آزاد شده از زندان را دنبال خواهد کرد و شاید فعالیتهای آن به زنان قربانی جرایم عمدی نیز تعمیم پیدا کرده و زمینه مناسبی برای اشتغالزایی و حرفهآموزی آنها ایجاد کند.
وی با بیان اینکه رسیدن به وضعیت مطلوب در حوزه زنان نیازمند مطالبهگری دختران و اراده و عزم ملی است، به برنامههای دولت دوازدهم در توانافزایی همه زنان در جامعه دوستدار خانواده اشاره کرد و ادامه داد: تلاش کردیم که برنامههایی که در زمان انتخابات به مردم ارائه شده است با برنامههایی که در برنامه ششم توسعه و مواردی که در منشور حقوق شهروندی آمده است فاصله چندانی نداشته باشد و با اولویتبندی مسائل زنان و دختران در پنج حوزه اقدامات اساسی را پیشبینی کردهایم. امیدواریم با هدفگذاریهای انجام شده در پایان برنامه ششم توسعه و دولت دوازدهم به وضعیت مطلوبی در حوزه زنان برسیم.
مولاوردی با اشاره به اهمیت تکریم جایگاه زنان و دختران در جامعه تصریح کرد: همزمانی روز دختر با ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) نشاندهنده جایگاه والای دختران در جامعه است.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در ادامه با اشاره به سیره پیامبر در تکریم دخترش، حضرت فاطمه زهرا (س) افزود: تکریم جایگاه زن در کلام و عمل پیامبر (ص) وجود داشته است و اگر پیامبر (ص) پیشگام نگاه انسانی به دختران و زنان در زمانی به آنها نگاه فرومایهای وجود داشت، نبود آنان نمیتوانستند از تنگناهای سخت تاریخی گذر کنند و اعتماد به نفس لازم برای حضور در جامعه در کنار مردان را بیابند.
وی در ادامه با ابراز ناراحتی از فقدان مریم میرزاخانی گفت: او بانوی نمونه الهامبخش بسیاری از دختران در ایران و جهان بود. لازم است تا بیش از گذشته قدر سرمایههای انسانی را بدانیم و نظام آموزشی و تربیتی ما با کشف چنین افرادی زمینه مناسبی برای شکوفایی و بهرهمندی کشور فراهم کند.
مولاوردی در پایان به افتتاح کارگاه مهارتهای زندگی و حقوق خانواده در حاشیه شهر مشهد در روز گذشته اشاره و عنوان کرد: با وجود اینکه این کارگاه در حاشیه شهر مشهد افتتاح شده بود با لیستی از دختران المپیادی منطقه آشنا شدم که نشان میداد در لایههای زیرین جامعه با مریمهای فراوانی روبهرو هستیم.
در بخش دیگری از این نشست، رستمی معاون وزیر ورزش و جوانان ضمن تبریک روز دختر گفت: دولت برای شنیده شدن صدای دختران گسترش سازمانهای مردمنهاد و سمنهای فعال در حوزه دختران را در اولویت خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر اعضای 50 درصد سمنها دختران هستند، ادامه داد: تاکنون 2000 سمن جوانان تشکیل شده که این میزان موجب بالا رفتن مشارکت دختران شده است. در این سمنها دختران میتوانند با یکدیگر گفتوگو کنند و مطالباتشان را به گوش مسئولان برسانند.
معاون وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه دختران میبایست در مراجع تصمیمسازی هم حضور پیدا کنند، ادامه داد: دولت برای این منظور تصویب کرده است که در هر ستاد سازماندهی امور جوانان که در سطح ملی و چه در سطح استانی دو دختر عضو باشند و بتوانند ضمن داشتن حق رای و نظر دادن همسطح معاونین و وزرا در جلسات حضور یابند.
وی با اشاره به اینکه امروزه 1400 نفر که نیمی از آنان دختر هستند عضوی از ستاد تصمیمگیری جوانان کشور هستند، ادامه داد: همزمان با تقویت نگاه جوانگرایی در دولت دوازدهم، وزارت ورزش و جوانان با معاونت زنان و خانواده موضوع شبکه ملی دختران را به صورت مشترک اجرایی خواهد کرد.
رستمی با توضیح اینکه شبکه ملی دختران تمامی سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه دختران را در سراسر کشور تجمیع خواهد کرد، ادامه داد: این شبکه میکوشد منافع، مطالبات و موضوعات دختران را در سطح ملی دنبال کند.
معاون وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه براساس برنامهها بودجه بخش جوانان از 6 میلیارد به 400 میلیارد تومان رسیده است، تصریح کرد: بخشی از این بودجه به کارآفرینی جوانان اختصاص یافته است و دخترانی که در سمنها و شرکتهای اقتصادی فعال هستند و نیاز به حمایت مالی دارند میتوانند از وام 4 درصد تا سقف 200 میلیون تومان استفاده کنند.
وی طرح دوم حمایتی این سازمان را در رابطه با طرحهای نوآورانه و جدیدی اعلام کرد که تاکنون به مرحله اجرایی نرسیدهاند و میتوانند از تسهیلات مالی بدون بازگشت استفاده کنند. بودجه این بخش 100 میلیارد تومان است و میتواند کمک موثری در توسعه فعالیت اجتماعی و اقتصادی دختران باشد.
رستمی با ابراز امیدواری از تشکیل مجدد سازمان ملی جوانان، آن را گام موثری در توسعه اجتماعی و مشارکت جوانان دانست و ادامه داد: برای حل مشکل دختران در جامعه لازم است تا آنان را «دوست داشته باشیم».
معاون وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه باید فرهنگ دوست داشتن دختران را جدی بگیریم و آن را هم در زبان و هم در رفتارمان اعمال کنیم، گفت: اگر این فرهنگ در جامعه ترویج پیدا نکند شاهد خشونت دختران نسبت به خودشان خواهیم بود.
وی در ادامه عنوان کرد: باید فضای بیاعتمادی و ناامنیای که در ذهن ما و جامعه وجود دارد را کمرنگ کنیم و فضایی را فراهم کنیم که دختران مانند پسران با امنیت در جامعه رفتوآمد و نقشآفرینی کنند.
رستمی در پایان با تاکید بر اینکه باید مساله دوست داشتن دختران را در قالب پویشهای اجتماعی دنبال کنیم، تصریح کرد: چطور میشود بدون اقداماتی به دختران یک جامعه کمک کرد و بدون اعتمادسازی و برنامه کاری از پیش برد. بنابراین این موضوع باید در جامعه ایرانی بسط پیدا کند و دختران ضمن آشنایی با توانمندیها و ظرفیتهایشان با قدرت بالای ذهنی و اعتماد به نفس در جامعه حضور پیدا کنند.
۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]