واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بهزیستی تهران: اعلام بیش از 2400 مورد کودکآزاری درسال 95
۳۰۶ هزار نفر نیز طی یک سال گذشته در محلات روستایی و شهری با همکاری ۸۸ NGO خدمات پیشگیری از اعتیاد را دریافت کردند.
آفتابنیوز : مدیرکل بهزیستی استان تهران از ۲۴۶۷ مورد کودکآزاری در استان تهران طی یک سال گذشته خبر داد.
به گزارش ایسنا، اصغر باقری در نشست خبری امروز خود که به مناسبت هفته بهزیستی در محل بهزیستی استان تهران برگزار شد، گفت: طی سال گذشته سه میلیون و ۷۰۰ نفر از خدمات سازمان بهزیستی استان تهران بهرهمند شدند که سه میلیون و ۲۰۰ نفر آنها از آحاد جامعه بودند و ۴۵۰ هزار نفر نیز خدمات مداخلهای دریافت کردند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۴۵۰ مرکز به عنوان شرکای اجتماعی بهزیستی از ما مجوز دریافت کردهاند و سازمان بهزیستی نیز بر عملکرد آنها نظارت میکند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی در جامعه بسیار کم شده است، گفت: امروز جامعه نسبت به مسئولیت خود کم اطلاع است تا جایی که اگر معلول نابینایی بخواهد در خیابان تردد کند مردم گمان میکنند که او متکدی است و به وی نگاه صدقهای دارند؛ در حالیکه این نوع نگاه زیبنده نیست.
باقری در ادامه مناسبسازی معابر و اماکن شهری را به عنوان اولین نیاز معلولان برشمرد و گفت: آرزوی دیرینهای داریم که رمپی در ساختمانها زده شود و یا خطهای سفید خیابان به جویهای بدون پل نرسند.
باید ذهنها را در جامعه نسبت به معلولان مناسبسازی کنیم
وی ادامه داد: در حال حاضر مواردی داریم که افراد، معلول خود را پنهان میکنند و گمان میکنند اگر جامعه بفهمد که خانواده آنها دارای فرد معلول است با آنها برخورد بدی خواهد شد که در این حوزه نیاز است مناسبسازی ذهن در کشور صورت گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه با بیان اینکه هم اکنون چیزی به نام شیرخوارگاه در دنیا وجود ندارد و در سایر کشورها برای نگهداری کوکان بیسرپرست افراد ثبت نام میکنند گفت: این موضوعات در جامعه ما خاک خورده است.
باقری ادامه داد: بهزیستی در بحث پیشگیری از معلولیتها سازمانی مداخلهگر و غیربیمهای است اما ناکارآمدی سایر دستگاهها هم بر گردن ما میافتد به طوری که اگر بیکاری در جامعه افزایش یابد دامن جامعه هدف ما را میگیرد.
باقری در ادامه با بیان اینکه بیش از ۹۸ هزار نفر طی سال گذشته از خدمات پیشگیری از معلولیت بهرهمند شدند، تصریح کرد: این خدمات در جهت پیشگیری از نابینایی، ناشنوایی، مشاوره ژنتیک و... به آنها ارائه میشود به طوری که ۴۷۷ هزار کودک طی سال گذشته در طرح غربالگری نابینایی شرکت کردند. ۸۸ هزار نفر غربالگری شنوایی شدند و ۲۳ هزار زوج نیز آموزش مشاورهای ژنتیک را دریافت کردند.
انتقاد از کم کاری وزارت بهداشت در بحث «مشاوره ژنتیک» با سازمان بهزیستی
مداخلهای در وظایف وزارت بهداشت نداریم
مدیرکل بهزیستی استان تهران بر کم کاری وزارت بهداشت در بحث «مشاوره ژنتیک» با سازمان بهزیستی انتقاد کرد و گفت: وزارت بهداشت به دنبال آزمایش تالاسمی قبل از ازدواج است اما بهزیستی به بررسی شجره و مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج تأکید دارد. این وزارتخانه فکر می کند که بهزیستی میخواهد در کار آنها مداخله کند تا جایی که هر چه تلاش کردهایم به جایی نرسیدیم،در حالی که راهاندازی مراکز مشاوره ژنتیک توسط بهزیستی در برنامه ششم توسعه آمده و قانون این اجازه را به ما داده است و ما کاری با روند درمانی در این زمینه نداریم و در وظایف وزارت بهداشت مداخله نمیکنیم.
باقری در ادامه با بیان اینکه ۲۱۲۷ کودک طی سال گذشته در ۲۲ مهد کودک آموزش پیشگیری از اعتیاد دریافت کردهاند، گفت: ۳۰۶ هزار نفر نیز طی یک سال گذشته در محلات روستایی و شهری با همکاری ۸۸ NGO خدمات پیشگیری از اعتیاد را دریافت کردند.
وی در ادامه با بیان اینکه ۳۲۴ هزار نفر در آگاهسازی پیشگیری از اعتیاد مشارکت داشتند در خصوص خط تلفنی ۱۴۸۰ نیز اظهار کرد: ظرفیت این خط طی یک سال گذشته از ۲۶ خط به ۶۲ رسید و ۱۸۰ هزار و ۹۸۰ نفر نیز با آن تماس گرفتند که ۷۳ هزار و ۴۹۳ نفر آنها نیز مشاوره حضوری دریافت کردند.
مدیر کل بهزیستی استان تهران همچنین از وجود ۱۵۵ مرکز درمان سرپایی در کشور خبر داد و گفت: متادون این مراکز از طرف وزارت بهداشت تأمین میشود و طی یک سال گذشته ۹۱۷۷ نفر به این مراکز مراجعه کرده و خدمات دریافت کردند.
وی در خصوص مراکز اقامتی میان مدت نیز گفت: هم اکنون ۱۹۶ مرکز اقامتی میان مدت (ماده ۱۵) در استان تهران فعال است که طی یک سال گذشته ۵۳ هزار و ۷۱۳ نفر از آن خدمت دریافت کرده و یک تا سه ماه در این مراکز اقامت داشتند.
باقری در ادامه با بیان اینکه امروز دغدغه جامعه ما این شده است چرا تعداد معتادان متجاهر حاضر در سطح شهر کاهش پیدا نمیکند؟ افزود: وقتی نرخ بیکاری در جامعه بالا باشد و حتی افراد غیرمعتاد هم دغدغه اشتغال داشته باشند و دستشان از بازار کار کوتاه باشد، وضعیت معتادان و معلولان نیز در این میان بسیار بدتر خواهد شد. این در حالی است که بسیاری از معتادان حاضر در مراکز بهزیستی با خانوادههای خود قطع رابطه کردهاند و مجموع این عوامل باعث آسیبپذیری بیشتر آنها میشود.
مراکز بهاران عملکرد مطلوبی ندارند
وی از عدم راهاندازی مراکز بهاران انتقاد کرد و گفت: قرار بود در هر منطقه تهران دو مرکز بهاران توسط شهرداری تهران راهاندازی شود تا افراد پس از طی دوره درمان مراحل بازتوانی خود را در این مراکز طی کرده و مراکز بهاران به صورت بین راهی این افراد را پذیرش کنند تا پس از رسیدن به اشتغال از آنجا ترخیص شوند،در حالی که هم اکنون جای چنین مراکزی در تهران خالی است.
وی تصریح کرد: شهرداری به تعهد خود در این زمینه عمل نکرده است و امروز فقط ۳۰ مرکز بهاران در تهران وجود دارد که همین تعداد هم به نحو درست و به روش صحیح راهاندازی نشده و عملکرد مطلوبی ندارند. به همین دلیل نیاز است که این مراکز بین راهی به شکل مطلوب در کشور و استان تهران راهاندازی شوند تا چهره شهر از این حالت کریهالمنظر خود از لحاظ تعداد معتادان متجاهر حاضر در سطح شهرها بهبود یابد.
مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه به DIC (مراکز کاهش آسیب) نیز اشاره کرد و گفت: این مراکز به منظور جلوگیری از ابتلای معتادان به ایدز، هپاتیت و بیماریهای عفونی حفاظت میکند و طی یک سال گذشته ۱۲ هزار و ۵۶۳ نفر از این مراکز خدمت دریافت کردهاند.
باقری ادامه داد: برخی از خدمات کاهش آسیب خود را نیز طی یک سال گذشته در مراکز پر خطر و پاتوقها مستقر کردهایم که از این طریق ۲۳ هزار و ۳۷۰ نفر خدمت دریافت کردهاند.
به گزارش ایسنا، مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه به جمع آوری معتادان متجاهر نیز اشاره کرد و گفت: باید در جمع آوری معتادان متجاهر دقت داشته باشیم و آنها را از مقابل DICها و شلترها جمع آوری نکنیم زیرا فردی که به DIC و یا شلتر مراجعه میکند پذیرفته است که بهبود یابد و باید به آن زمان بدهیم نه آنکه اقدامات جمع آوری خود را از مقابل این مراکز آغاز کنیم.
باقری در ادامه گفت: 3839 نفر طی یک سال گذشته از خدمات شلترها استفاده کردهاند. طی یک سال گذشته 1086 نفر هم در مراکز باشگاههای مثبت که خاص مبتلایان به ایدز است خدمت دریافت کردهاند.
مسوولیت مراکز ماده 16 به دوش بهزیستی انداخته شد
مدیرکل بهزیستی استان تهران در خصوص مراکز ماده 16 نیز گفت: بر اساس قانون مبارزه با مواد مخدر تا امروز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول مراکز ماده 16 بود، اما همانطور که در سال 81 بیماران روانی مزمن بدون دادن فضا و امکانات از وزارت بهداشت به کول بهزیستی انداخته شد، امروز هم در خصوص مراکز ماده 16 همین اتفاق افتاده و بهزیستی عهده دار این مراکز شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: بر اساس ماده 80 برنامه ششم توسعه بهزیستی یا شهرداریها باید متولی مراکز ماده 16 باشند که پیشنهاد دادیم در شهر تهران با وجود حجم آسیب و آنکه شهرداری تهران امکانات و اعتبارات خوبی در اختیار دارد، مدیریت مراکز ماده 16 به عهده بهزیستی باشد اما پیشتیبانی و تامین امکانات این مراکز به عهده شهرداری قرار گیرد. کمااینکه پیش از این نیز بهزیستی تهران با شهرداری تهران همکاریهایی داشته است.
به گفته وی در حال حاضر مجوز دو مرکز ماده 16 در خاورشهر و سعید آباد جاجرود با ظرفیت 260 و 300 نفر توسط بهزیستی به شهرداری تهران داده شده است.
مدیرکل بهزیستی استان تهران همچنین گفت: چنانچه فردی معتاد متجاهر باشد اما بیماری داشته و نیاز به طی مراحل درمانی داشته باشد آنها را در مراکز خود نمیپذیریم و افراد پس از غربالگری به مراکز ورود میکنند.
باقری همچنین گفت: اسفندماه سال گذشته بهزیستی برای نخستین بار بدون همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدام به غربالگری معتادین متجاهر کرد و از 4098 که برای غربالگری به ما ارجاع داده شده بودند فقط 669 نفر یعنی کمتر از یک پانزدهم آنها پذیرش نشدند.
پیشنهاد ساخت شهرک ویژه زنان آسیبدیده غیرعلمی است
مدیرکل بهزیستی استان تهران در ادامه به پیشنهاد استانداری تهران مبنی بر ساخت شهرک بازتوانی زنان آسیب دیده اشاره کرد و گفت: هر گونه تجمع و جدا کردن افراد آسیب دیده خواه معلول، زن ویژه، کودک خیابان و ... باشد غیر علمی بوده و باید در ارائه خدمات اجتماعی به سمت کوچک سازی برویم. این در حالیست که هم اکنون هیچ قانونی هم در زمینه شهرک سازی برای زنان آسیب دیده در کشور وجود ندارد و این پیشنهاد غیر علمی است.
۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]