تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849652322




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحليل میدل ایست آی از سناریوی بنی صدرسازی برای روحاني توسط تندروها


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


آیا صرف محبوبیت برای بقای روحانی برای ادامه ریاست جمهوری او کافی خواهد بود؟
تحليل میدل ایست آی از سناریوی بنی صدرسازی برای روحاني توسط تندروها
محبوبیت روحانی منجر به انتخاب دوباره او برای چهار سال آینده شد. با این حال، این برای محبوبیت او کافی نیست. اگر محافظه کاران و دولت در سایه و نهادهای غیر منتخبی که وجود دارند تصمیم بگیرند که متحد شوند می توانند او را حذف کرده و به سدی در برابر برنامه اصلاحات مدنظرش تبدیل شوند.
روز نو : محبوبیت روحانی منجر به انتخاب دوباره او برای چهار سال آینده شد. با این حال، این برای محبوبیت او کافی نیست. اگر محافظه کاران و دولت در سایه و نهادهای غیر منتخبی که وجود دارند تصمیم بگیرند که متحد شوند می توانند او را حذف کرده و به سدی در برابر برنامه اصلاحات مدنظرش تبدیل شوند. 

تحليل میدل ایست آی از سناریوی بنی صدرسازی برای روحاني توسط تندروها

به گزارش سايت روزنو، «شهیر شهید ثالث» تحلیلگر سیاسی در مقاله ای در نقد تحلیل تحلیلگری دیگر (ماهان عابدین) درباره موقعیت کنونی روحانی در افق سیاسی ایران می نویسد:«ماهان عابدین این ماه در میدل ایست آی مقاله ای را منتشر کرد و در آن استدلال کرد که تشدید تلاش های محافظه کاران علیه روحانی را باید در چارچوب رویکرد نهادی جمهوري اسلامی ایران به مقوله استراتژی و سیاستگذاری تحلیل کرد. 
او تحلیل کرد که در هر صورت رییس جمهوری ایران دارای پشتیبانی کافی است که انتخاب شده است و حمایت نهادی را برای ادامه ریاست جمهوری در دور دوم خود تا به انتها کسب کرده است. عابدین اشاره کرد که پیروزی روحانی نشانه ای از هواداری پایگاه گسترده رای دهندگان اصلاح طلبان از او بود و خود دلیل دیگری است که نشان می دهد وضعیت او کاملا با وضعیت ابوالحسن بنی صدر رییس جمهوری سابق ایران که در سال ۱۹۸۱ میلادی مجبور به کناره گیری از قدرت شد متفاوت است». 
شهید ثالث در ادامه با بیان این که خطر برای روحانی جدی است می نویسد:«نخست آن که در انتخابات ماه مه و رای ۴۱ میلیونی روحانی توانست 24 میلیون رای کسب کند در حالی که رئیسی رقیب او ۱۶ میلیون رای کسب کرد. اگر رای روحانی را با ۲۲ میلیون راي داده شده به محمد خاتمی رییس جمهوری دولت اصلاحات در سال ۲۰۰۱ میلادی از تنها ۲۸ میلیون رای ریخته شده مقایسه کنید (در آن زمان تعداد واجدین شرایط ۲۰ میلیون کمتر از سال جاری بود) متوجه می شوید که اصلاح طلبان و میانه روها به سختی و با تلاش فراوان توانستند رای دهندگان را آن هم در شرایطی که ۲۰ میلیون نفر بر تعداد واجدین شرایط افزوده شده است به پای صندوق ها بیاورند.
 دوم آن که هر چند که درست است نیروی اصلاح طلبان پشت سر روحانی بود با این حال، این پایگاه مردمی نمی تواند به تنهایی روحانی را نجات دهد اگر نیروهای محافظه کار تصمیم بگیرند که روحانی باید از مقام برکنار شود. نگاهی به اعتراضات به نتایج انتخابات سال ۲۰۰۹ میلادی بیاندازیم که رهبران معترضان هنوز در حصر هستند. واقعیت آن است که دولتی موازی در ایران در جریان است که با دستی باز تصمیمات اش را عملی می سازد. 
برای نمونه، رهبران معترضان به نتایج آن انتخابات هنوز در حصر به سر می برند. اعتراضات سال ۲۰۰۹ میلادی مطالبات اقتصادی نبود و مطالبه ای مدنی و سیاسی بود اعضای آن همان طبقه متوسطی هستند که به مدرنیسم باور دارند لیبرال های مذهبی و لیبرال های سکولار بین آنان هستند و خواستار بازتر شدن فضای اجتماعی و سیاسی و سخت گیری کمتر هستند و از روحانی انتظار رفع محدودیت ها را دارند. این گروه با مقاومت محاظه کاران مواجه شده اند آن هم در جامعه تکه تکه و قطبی ایران. در نتیجه، نمی توان این تعارض ها را نادیده گرفت». 
این تحلیلگر می نویسد:«محافظه کاران به دلیل اعتقادات مذهبی بدنه شان می توانند افرادی که از صمیم قلب به آنان پیوسته اند را حفظ کنند. در مقایسه با مخالفان خود قدرت سازمان دهی بیش تری دارند و معمولا ابایی از برخوردهای فیزیکی نیز ندارند. این نیروی اجتماعی در همه سطح از ادارات دولتی، مدارس، دانشگاه و مجتمع های صنعتی حضور دارند و با هرگونه باز شدن فضایی مقابله می کند. واقعیت آن است که روحانی از پایگاه بزرگی برخوردار است اما نمی تواند دستور کار خود را تا آنجا که به ارمان ها و منافع اردوگاه رقیب اسیب می رساند آن هم با تکیه صرف بر نیروهای اجتماعی پیشینیان اش دنبال کند». 
شهید ثالث در ادامه می افزاید:«روحانی که پیش تر به عنوان فردی میانه رو شناخته می شد اکنون با دگردیسی مواجه شده و او را در قامت سیاستمداری اصلاح طلب می شناسند که تکاملی در کارنامه سیاسی اوست.
 او به نهادهای غیر منتخب حمله می کند. او در کارزار انتخاباتی گفت که رقبایش سال ها مشغول زندانی کردن و اجرای احکام سخت گیرانه بودند. روحانی به طور مداوم در سخنرانی های عمومی اش از نهادهای خاصی که انحصار قدرت اقتصادی و حوزه های دیگر را در دست دارند انتقاد کرده و گفته که بخشی از اقتصاد تحت کنترل دولت با تفنگ است. در مقابل نیز نهادهای خاص و اعضای آن پاسخ روحانی را داده اند و مدعی شده اند که سناریوی مشکوکی از سوی برخی افراد برای از بین بردن نهادهای خاص در حال اجراست». 
شهید ثالث در نقد دیگری بر تحلیل عابدین می افزاید:«او نوشته است که بنی صدر به دلیل نزدیک بودن به ایت الله خمینی در انتخابات برنده شد و محبوبیت زیادی نداشت. واقعیت اما آن است که رقیب وقت او دکتر حسن حبیبی نیز نزدیک به امام خمینی بود اما محبوبیت زیادی نداشت.
 در حقیقت حتی در طول انتخابات شایعه ای قوی بود که نامزد مورد علاقه امام، اقای حبیبی بوده است. مشکل بنی صدر اتفاقا کمبود محبوبیت نبود مشکل او این بود که همزمان محبوبیت او در چالش و مواجهه با محافظه کاران قرار گرفت. این دقیقا همان وضعیتی است که ممکن است برای روحانی پیش آید  و او نباید اجازه تحقق این سناریو را دهد. 
البته عابدین در این باره که استدلال می کند برخلاف دوره بنی صدر مجلس کنونی و ترکیب آن به نفع روحانی است درست می گوید. اما باید توجه داشت که چه جناح هایی توازن قوا را به نفع روحانی در مجلس به ارمغان اورده اند: برای مثال، فراکسیون پیروان مستقل ولایت که در مسائل روز از روحانی می تواند حمایت کند جای تردیدی نیست که این گروه ترجیح می دهد از نهادهای موازی که خواستار تغییر روحانی هستند پیروی کند. 
وضعیت مشابهی نیز در دوران دولت اصلاحات در سال ۲۰۰۰ میلادی روی داد . آن زمان دستگاه اجرایی و مقننه در دست اصلاح طلبان بود و می شد بهترین سناریوی ممکن را برای رییس جمهوری اصلاح طلب وقت متصور شد اما واقعیت آن است که فشار محافظه کاران به قدری بود که پایه های اصلاح طلبان متزلزل شد.
 ایا روحانی به سرنوشت بنی صدر دچار می شود؟ اگر مسیر خود را تعییر دهد و حملات خود را متوجه نهادهای محافظه کار نکند و این رویه را متوقف کند خیر او در قدرت باقی می ماند. اما اگر با صرف تکیه بر محبوبیت خود به دنبال ادامه رویکرد تهاجمی فعلی باشد ممکن است با سرنوشت مشابه بنی صدر مواجه شود» 






تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن