واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: لاریجانی: مسوولان با صراحت مردم را در جریان دغدغهها قرار دهند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ترکیب آموزش نیروی انسانی در کشور نامتوازن و نامتعادل است به طوری که باید در مقابل هر مهندس در کشور تعداد 50 تکنسین فعالیت داشته باشند، اما اینگونه نیست و 50 مهندس در برابر یک تکنسین تربیت شده است.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی روز پنجشنبه در همایش مسوولان ستاد و استانی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار( ع)، افزود: یکی از مشکلات جدی این است که به جای رویکرد حرفهای به سمت آموزشهای کلاسیک رفتهایم از این رو وضعیت نیروی انسانی در کشور نامتوازن شده است از این رو لازم است به سمت و سوی آموزشهای حرفهای برویم.
وی خاطرنشان کرد: این عدم توازن را میتوان در بودجه کشور نیز مشاهده کرد تا جایی که تنها 10 درصد از بودجه به امور عمرانی کشور اختصاص دارد و در نظام بودجه کشور 90 درصد بودجه مربوط به امور جاری میباشد. لازم است در جهت توسعه، حرکتی جهنده در بودجههای عمرانی داشته باشیم و این بودجه افزایش یابد به ویژه اینکه ده درصد بودجه عمرانی دارای تبصره اوراق مشارکت میباشد و بودجه واقعی نیست.
وی با اشاره به محدودیت منابع تصریح کرد: پول گاز و نفت کفاف بودجه جاری کشور را نمیدهد و انتظار میرود در خصوص این محدودیتها و مشکلات از رئیسجمهور و همه مسوولان میخواهم که با مردم صریح صحبت کنند تا همه در جریان دغدغهها قرار بگیرند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین انتظار می رود دولت و مجلس به سازمان فنی و حرفهای کمک کنند و بخشی از منابعی که در دانشگاه مورد استفاده قرار می گیرد به این بخش تزریق شود.
وی خاطرنشان کرد: سیاست کشور توسعه بخشهای دولتی نیست در این زمینه در برنامه ششم کاهش ۱۵درصدی حوزه دیوانی کشور آمده شده است. باید در سطح کلان از آموزشهای فنی و حرفهای و آموزشهای آزاد حمایت شود در این راستا در امور تدوین قوانین و حمایتهای لازم از دیگر قوانین از جمله قانون مالیات مورد توجه مجلس قرار خواهد گرفت. همچنین رویکرد سازمان فنی حرفهای نیز باید واگذاری فعالیتها به بخش خصوصی باشد و هر چه منابع به این حوزه افزوده شود می توان به رشد خوبی دست یافت.
وی اظهار داشت: لازم است سازمان فنی حرفهای عهدهدار سیاستگذاری، هدایت و نظارت کاهش بار دولتی با توسعه آموزش مهارت شود و سازمان را به بخش خصوصی واگذار نماید. البته یکی از مشکلات جدی نیز به روز نبودن امکانات و آموزشها در این حوزه است که این بخش نیاز به حضور سرمایه گذاران و توجه مسئولان دارد و حتی می توان از صندوق توسعه ملی در این حوزه نیز هزینه کرد.
لاریجانی یادآور شد: میتواند تعامل خوبی میان سازمان فنی و حرفهای با دانشگاهها و کارخانهها نیز صورت پذیرد و از این ظرفیت های مهم بهره گرفت.
وی تاکید کرد: باید سازمان فنی و حرفهای مکانیزم های عملیاتی را متناسب با شرایط کشور جهت توسعه آموزشهای فنی و حرفهای مورد توجه قرار دهد تا جایگاه فنی و حرفهای به جایگاه واقعی خود برسد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۲ تير ۱۳۹۶ - 13 July 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]