واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: درگیری شدید در مجلس بر سر قرارداد توتال/اظهارات کواکبیان و هجوم نمایندگان دلواپس
طرح توقف قراردادنفتی با توتال به دلیل کم شدن تعداد امضاهای طراحان آن، از دستور کار مجلس خارج شد. همچنین در جریان بررسی موافقت یا رد سه فوریت طرح توقف قرارداد نفتی، بین نمایندگان مجلس درگیری لفظی ایجاد شد.
آفتابنیوز : سرویس سیاسی- پیش از رایگیری درباره موافقت یا رد طرح سه فوریتی توقف قراردادنفتی با توتال، محمدحسین فرهنگی اعلام کرد که به دلیل اینکه برخی از طراحان امضاهای خود را پس گرفتهاند و تعداد این امضاها به کمتر از ۱۵ امضا رسیده و عملا دیگر طرح محسوب نمیشود، از دستور خارج است.
به گزارش آفتابنیوز؛ همچنین در جریان بررسی موافقت یا رد سه فوریت طرح توقف قرارداد نفتی، بین نمایندگان مجلس درگیری لفظی ایجاد شد.
در هنگام بررسی موافقت یا رد سه فوریت طرح توقف قرارداد نفتی با توتال، مصطفی کواکبیان در مخالفت با سه فوریت طرح توقف قراردادنفتی با توتال در حال صحبت بود، اعلام کرد: هنگامی که من امضاهای این طرح را دیدم فکر کردم فراکسیون روحانیت این طرح را داده است. امضای هشت الی نه روحانی پای این طرح بود. گویا روحانیون در زمینه نفتی هم تخصص پیدا کردهاند.
در این هنگام حججاسلام ذوالنور، موسوی لارگانی، سالک و احد آزادی خواه خواهان تذکر شدند. ذوالنور نیز به سمت صندلی رییس مجلس که علی مطهری بر آن نشسته بود، رفت و کواکبیان همچنان به صحبتهای خود ادامه میداد.
ذوالنور بعد به سمت صندلی کواکبیان رفت و فریاد زد احمقیت خود را ثابت کردی. که کواکبیان در جواب پشت میکروفون گفت: اگر قرار بر توهین باشد من هم توهین کردن بلدم هستم.
با متشنج شدن صحن، برخی دیگر از روحانیون مجلس نیز به سمت صندلی کواکبیان رفتند. تابش و حسینزاده برای جلوگیری از درگیری فیزیکی به سمت صندلی کواکبیان رفتند. از طرف دیگر کریمیقدوسی نیز به سمت صندلی کواکبیان آمد که در این حین دکمه پیراهن تابش کنده شد. هنگام دور کردن کریمی قدوسی از صندلی کواکبیان، او خطاب به عارف گفت که فقط آنجا نشستهای و هیچ کنترلی نداری.
سرانجام پس از تذکر ذوالنور و اعتراض او به کواکبیان، علی مطهری که ریاست جلسه را برعهده داشت گفت: منظور آقای کواکبیان این بود که تمام امضا کنندگان از اعضای کمیسیون انرژی نیستند.
به نوشته ایلنا، کواکبیان گفت من قصد توهین نداشتم و حتی گفتم آقای مازنی مخالف این طرح است تا این شائبه پیش نیاید که قشر روحانی مخالف این قرارداد است.
انتقاد پژمانفر
همچنین نصرالله پژمانفر در تذکر آییننامهای با استناد به ماده 79 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی نسبت به اظهارات کواکبیان گفت: آقای کواکبیان اگر نگاهی به گذشته مجلس میکردید متوجه میشدید چیزی که باعث شد کار را جلو ببریم روحانیت بود.
نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تأکید کرد: شهدای روحانیت در طول تاریخ و قبل از انقلاب پای هیچ معاهدهای که باعث شده باشد بخشی از اموال به تاراج رود؛ امضا نکردهاند لذا برخی افراد میخواهند با الگوی غربی روحانیت را کنار بزنند و به آنها حمله میکنند. بسیاری از دوستان روحانی که در حوزه نفتی اظهارنظر کردند از سال 81 تخصص داشتند که نمونه آن آقای آزادیخواه کارشناس ویژه پارس جنوبی بود؛ لذا خود شما بگویید چه تخصصی در حوزه نفت دارید.
به نوشته خانه ملت، پژمانفر ادامه داد: خواهشمندیم به رفتار پوپولیستی که برخی افراد در مجلس دارند و توهین به روحانیت و جریانهای سیاسی میکنند رسیدگی شود چرا که نباید از روحانیت هراسی وجود داشته باشد اما برخی میخواهند بگویند در هر مسئلهای که روحانیت حضور دارد باید از آن ترسید. آقای مازنی نیز که مخالف بود از روحانیت مجلس بود لذا نباید روحانیون موافق با طرح متهم شوند.
اظهارات مطهری
همچنین علی مطهری در پاسخ به تذکر آییننامهای نصرالله پژمانفر گفت: اظهارات کواکبیان توهین به روحانیت نبود و ارادت ایشان به این قشر روشن است.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: اکثر روحانیونی که طرح توقف قرارداد توتال را امضا کردهاند از روحانیون کمیسیون انرژی بودند و البته احترام به جایگاه روحانیت امر واجبی است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: البته اظهارات آقای کواکبیان با کنایه همراه بود و موضوع مهم این است که یک طرح حتما نباید توسط متخصصان آن زمینه در کمیسیون مربوطه به امضا برسد و دنبال شود؛چرا که طبق قانون ارائه طرحها در حوزه تخصصی کمیسیونی نیست.
مصطفی کواکبیان نیز در پاسخ به این اظهارات گفت: من کوچکترین قصدی برای اهانت و جسارت به مقام شامخ روحانیت نداشتم. اگر از عزیزان آخوندتر نباشم به اندازه آنها دروس فقهی خواندهام. من میگویم نباید مسائل را قشری کنیم و بگوییم روحانیت مجلس با این موضوع مخالف است. اگر روحانیون مجلس اظهار کردند قصد جسارتی بوده من از آنها عذرخواهی میکنم.
با پس گرفتن امضای تعدادی از نمایندگان؛ طرح سه فوریتی توقف موقت قرارداد توتال از دستورکار مجلس خارج شد
به گزارش آفتابنیوز؛ طرح سه فوریتی الزام دولت به رعایت مصالح و منافع ملی در قراردادهای نفتی و گازی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی (IPC) در دستور کار جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس قرار گرفت و حاجی دلیگانی به عنوان طراح مازنی و کواکیبان به عنوان مخالف و کریمی قدوسی و نوروزیی به عنوان موافق به ایراد سخن پرداختند.
علی مطهری رئیس مجلس بعد از استماع نظرات مخالفان و موافقان گفت: برای طرح سه فوریتی احتیاج به رای دو سوم نمایندگان حاضر در مجلس است یعنی باید 184 نفر به این طرح رای دهند تا به تصویب برسد.
در این هنگام و قبل از درگیری مطهری گفت: ظاهرا برخی از امضا کنندگان امضای خود را پس گرفته که دیگر نیازی به رای گیری نیست.
محمدحسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در توضیحی گفت: با توجه به اینکه تعداد امضاکنندگان کمتر از 15 نفر است طبق قانون این طرح قابل رسیدگی در مجلس نیست. بر این اساس این طرح از دستور کار مجلس خارج شد.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، طرح سه فوریتی الزام دولت به رعایت مصالح و منافع ملی در قراردادهای نفتی و گازی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی (IPC ) یک ماده واحده و سه تبصره دارد که حاجی دلیگانی، ترکی، ملکشاهی راد، کوهکن، حسینعلی شهریاری، قوامی، اسماعیل سعیدی، پژمانفر، خادمی، کریمی قدوسی، نوری، کوچکی نژاد، موسوی لارگانی، ساداتینژاد، آزادی خواه، سالک، ابطحی، قاضی پور، فلاحتی، نوروزی، طباطبایینژاد و حسینی کیا آن را امضا کردند.
۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]