تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نصيحت را بپذيرد، از رسوايى به سلامت مى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849840786




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حسـرت گوشت قرمز/خانواده‌های ایرانی درحال تبدیل‌ شدن به مرغ‌‌خواران حرفه‌ای


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حسـرت گوشت قرمز/خانواده‌های ایرانی درحال تبدیل‌ شدن به مرغ‌‌خواران حرفه‌ای
هم‌اكنون قيمت یک کیلو گوشت قرمز در مقابل پنج کیلو گوشت مرغ است/میزان فروش گوشت قرمز قصاب‌‌ها، ٧٠ و ٨٠‌ درصد کاهش پيدا كرده است/قصابي‌ها براي تامين اجاره‌بهاي مغازه‌هاي خود، گوشت را به صورت نسيه مي‌فروشند
آفتاب‌‌نیوز : اين‌روزها تابلوهای سفید قصابی‌ها حکم تابلوی طلا، سکه و ارز صرافی‌ها را پيدا كرده است و هر روز قیمت بالاتری جلوی هرکیلوگرم گوشت قرمز، ماهیچه گوسفندی، راسته و فیله گوساله و... ثبت مي‌شود. وقتي مشتريان با قيمت بالاي گوشت قرمز نسبت به روز گذشته مواجه مي‌شوند، قصابي‌ها را ترك كرده و به خوردن اسكلت مرغ راضي مي‌شوند؛ اين گفته بسياري از قصابان در شهر تهران است.


به گزارش آفتاب‌نیوز؛ با بررسي روند بازار مصرفي گوشت قرمز، مي‌توان به جرات گفت كه خانواده‌های ایرانی درحال تبدیل‌ شدن به مرغ‌‌خواران حرفه‌ای هستند؛ هر چند كه اين‌روزها گوشت مرغ نيز به دليل افزايش تقاضا براي مصرف، گران شده است و به عقيده محمد يوسفي، رييس اتحاديه مرغداران گوشتي قیمت هشت هزار تومان قیمت بالایی برای هر كيلوگرم مرغ نیست و در حقیقت این قیمت، قیمت واقعی خود کالاست کما اینکه سه سال پیش ۷۵۰۰ تومان قیمت مناسبی برای مرغ درنظر گرفته شد و چنانچه نرخ تورم را در نظر بگیریم باید امروز قیمت این کالا از هشت هزار تومان نيز بالاتر باشد!


خرید نسیه‌ای گوشت


درحال حاضر قیمت هرکیلوگرم شقه بدون دنبه برای مصرف کنندگان حدود ۴۱ تا ۴۲ هزار تومان است كه اين افزايش سرسام آور قيمت گوشت گوسفندي بر بازار مصرفي اين كالا اثر منفي گذاشته است كه دراين‌باره يكي از قصابان خيابان وليعصر تهران در گفت‌وگو با «قانون» مي‌گويد: قدرت خريد گوشت قرمز ايرانيان بسيار كاهش پيدا كرده و روز به روز نيز اوضاع اسفناك‌تر مي‌شود. کاهش مصرف گوشت قرمز نه‌ تنها در محله‌های جنوبی و مركزي تهران بلکه در محله‌های غربی و مناطق شمالی شهر تهران نيز مشاهده مي‌شود. متاسفانه در اين يكي دو سال اخير، میزان فروش گوشت قرمز قصابي‌ها ٧٠ تا ٨٠‌ درصد کاهش پيدا كرده است، مثلا دو‌سال پیش روزی ١٠٠کیلوگرم گوشت قرمز می‌فروختیم، الان روزی ٣٠ کیلوگرم، قبلا روزی ٢٠٠ کیلوگرم مرغ می‌آوردیم تا شب تمام می‌شد، الان همان اندازه می‌آوریم چند روز در یخچال می‌ماند تا تمام شود. اين روزها براي اينكه بتوانيم تنها هزينه اجاره مغازه‌ خود را به‌دست آوريم ،گوشت قرمز را به مردم نسيه مي فروشيم. درحالي دفترهای نسیه قصابی‌ها قطورتر شده كه میزان بازگشت پول به ما کمتر شده است. درحال حاضر قيمت هر كيلوگرم گوشت گوسفندي، بيش از 40 هزار تومان و گوشت گوساله حدود 35 هزار تومان است كه روزبه روز نيز گران‌تر مي‌شود؛ به‌همين دليل مردم بيشتر گوشت مرغ مي‌خرند زيرا قيمت یک کیلو گوشت قرمز در مقابل پنج کیلو گوشت مرغ است. هم‌اكنون مصرف مرغ نسبت به گوشت رشد قابل توجهي داشته است، اما بازنيز مصرف مرغ نسبت به سال‌هاي گذشته كاهش پيدا كرده است زيرا با توجه به وسع مالي، مردم به‌هيچ عنوان توان خريد مرغ هشت هزار توماني را نخواهند داشت كه اين افزايش گوشت مرغ نيز باعث مي‌شود كه فروش قصابی‌ها به همان اندازه کاهش پيدا كند و درآمد مارا تحت ‌تاثیر قرار دهد تا جایی که ديگر نتوانيم اجاره مغازه‌ خود را از فروش مرغ دهيم و به طوركلي ورشكسته شويم.


مردم اسكلت مرغ مي‌خرند!


وي ادامه مي‌دهد: اين‌روزها آن‌قدر اوضاع اسفناك شده است كه هر روز حيرت زده مي‌شوم، مثلا ديشب مردي حدود 50 ساله آمد دنبال اضافه‌های گوشت و حتي گفت به استخوان‌ها نيز راضی‌ هستم. يه مقدار اسکلت مرغ داشتم كه مجاني به او دادم. هر چقدر میزان خرید راسته گوشت و مرغ کم شده، فروش پای مرغ و بال و گردن افزايش پيدا كرده است. مردم خیلی بال و گردن مرغ می‌خرند، می‌گویند برای سوپ می‌خواهیم، اما فكر مي‌كنم برای خورش‌ استفاده می‌کنند. يعني آن‌قدر اوضاع مالي مردم خراب شده كه داخل خورش‌ قورمه سبزي به جاي گوشت قرمز، پای مرغ می‌ریزند!


تورم؛ دليل كاهش سرانه مصرف گوشت قرمز


براساس آخرين آمار بانك مركزي و مركز آمار ايران،‌ سرانه مصرف گوشت قرمز در خانواده‌های شهری در ‌يك دهه گذشته بیش از ۲۵‌ درصد کاهش پيدا كرده است. به‌عبارتي سهم انواع گوشت قرمز از هزینه خانوارهاي ايراني از ۶.۱‌ درصد در ‌سال ۸۵ به ۵.۴‌ درصد در ‌سال ٩٤ رسیده است. روند کاهش شديد مصرف گوشت‌قرمز به صورت میانگین از پنج‌سال پیش شروع شده و هرچه پیش می‌رود اوضاع مصرف گوشت قرمز در جامعه اسفناک‌تر می‌شود؛ به‌گونه‌اي كه اين روزها دفترهای نسیه قصابی‌ها قطورتر شده است. به گفته حسین راغفر، اقتصاددان و پژوهشگر حوزه فقر و عدالت اقتصادی، یکی از دلایل كاهش مصرف گوشت قرمز، تورم‌های بزرگی بود که در سال‌های 85 و 90 رخ داد. مصرف گوشت قرمز در سال‌های 85 و 86 کاهش يافت و این روند در كشور ادامه پيدا كرد. به‌عبارتي دو برابر شدن قیمت مسکن در سال 85 و 86 ، شوک قیمتی در كشور ایجاد کرد و بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها از بخش‌های دیگر به سمت مسکن تغییر جهت دادند كه اين امر خود باعث كاهش قدرت خريد مردم ازجمله مصرف گوشت قرمز شد. پس از آن در سال‌های ٩٠ و ٩١ ، رشد بی‌سابقه در قیمت ارز رخ داد که بار دیگر باعث شد تا قدرت خرید مردم به شدت تحت‌ تاثیر قرار گیرد و قیمت کالاها به صورت قابل توجهي افزایش پیدا کند. به‌همین دلیل است که از سال 91 به بعد، شاهد کاهش قدرت خرید مردم در كشور هستیم. مردم با گران‌شدن گوشت قرمز، گوشت سفید را جایگزین کرده‌اند و با بالا رفتن قیمت گوشت سفید، تخم‌مرغ را به جای آن مصرف کرده‌اند، همین امر باعث شده است تا با مصرف مواد غیرمغذی، ابتلا به بسياري از بیماری‌ها رشد پیدا کند و مرگ‌ومیرهای غیرمنتظره و زود هنگام رخ دهد.


سودهاي كلان در جيب شبکه‌های توزیع شرکتی


درخصوص دلايل گراني گوشت قرمز اظهارنظرهاي متفاوتي از سوي مسئولان وجود دارد. منصور پوریان ريیس تامین شورای دام کشور مي‌گويد: یکی از دلايل گرانی گوشت قرمز نبود نظارت مستمر و عدم برخورد سختگیرانه با شبکه توزیع بازار گوشت قرمز است. طبق مصوبه باید هرکیلوگرم گوشت وارداتی 315 هزار ریال و گوشت تولید داخل 335 هزار ریال در بازار عرضه شود. در واقع هرکیلوگرم گوشت وارداتی به نرخ 290 هزار ریال به دست شرکت‌های بسته‌بندی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌رسد، بنابراین باید با نرخ 315 هزار ریال در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه شود اما شرکت‌ها این محصول را با قیمت‌های بالای 500 هزار ریال به فروش می‌رسانند که منصفانه نیست. به عبارت ساده‌تر شبکه توزیع ، روی هر کیلوگرم گوشت قرمز بین 160 تا 250 هزار ریال سود می‌کنند که رقم قابل توجهی است. یکی دیگر از مشکلات بازار گوشت قرمز، توزیع گوشت وارداتی تنها به شرکت‌های بسته‌بندی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای است. این موضوع باعث شده سود کلانی به جیب شبکه‌های توزیع شرکتی برود که همین امر باعث گرانی گوشت قرمز در بازار شده است. گوشت قرمز باید با نرخ مصوب به دست مصرف‌کنندگان برسد زیرا به نظر نمی‌رسد هزینه بسته‌بندی تا این حد بالا باشد که گوشت در فروشگاه‌های زنجیره‌ای دو برابر قیمت تمام شده عرضه شود.


كمبودي در بازار گوشت نداريم


وي ادامه مي‌دهد: برخورد جریمه نقدی مشکل بازار گوشت را حل نمی‌کند و باید علاوه بر نظارت مستمر برخورد‌های سختگیرانه و جدی با عاملان گرانی صورت گیرد. یکی دیگر از عوامل گرانی گوشت قرمز، عدم حضور مستمر شرکت پشتیبانی امور دام در بازار است. این شرکت تنها در ایام خاص و پیک مصرف وارد بازار می‌شود؛ درحالی که حضور مستمر آن می‌تواند در کاهش قیمت این محصول و جلوگیری از سودجویی دلالان موثر باشد. درحال حاضر علاوه بر تامین بازار گوشت توسط تولیدات داخلی، روزانه بین 100 تا 120 تن گوشت وارداتی کیفی به تهران وارد می‌شود، بنابراين کمبودی در این زمینه وجود ندارد. گرانی فعلی گوشت قرمز در بازار به دلیل کمبود و کاهش عرضه نیست بلکه دلالان و قصابی‌ها به گرانی گوشت قرمز دامن می‌زنند. برای تنظیم بازار گوشت قرمز همزمان با شروع ماه مبارک‌رمضان علاوه بر ورود شرکت پشتیبانی امور دام کشور، واردات گوشت گوسفندی گرم از کشورهای استرالیا، ارمنستان، گرجستان انجام شده است، اما قیمت گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در خرده فروشي‌هاي سطح شهر با قیمت‌هایی بیش از نرخ مصوب بین 380 تا 450 هزار ریال عرضه می‌شد که اکنون این رقم به بیش از 500 هزارریال افزایش یافته است.


لزوم افزايش واردات گوشت


اما علی اصغر ملکی، ريیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به واردات گوشت از استرالیا، مي‌گويد: برای کنترل بازار گوشت نیازمند هستیم که واردات افزایش پيدا كند، با توجه به اینکه هم اكنون فصل تابستان و هوا گرم است و ما با کمبود مواجه هستیم. در سه تا چهار سال اخیر با کشتار بی‌رویه دام‌های مولد در کشور مواجه بوده‌ايم که این مساله ما را با مشکل روبه‌رو کرده است. ما نمی دانیم دلیل این کار چیست؟ هر کجا که مسئولان را ببینیم به آنان اطلاع‌رسانی می‌کنیم اما تاکنون برخورد جدی با عاملان این مساله نشده است. در صورت عدم جلوگیری این کار در سال‌های آینده، ما با معضل جدی روبه‌رو خواهيم شد. يكي دیگر از دلایل گرانی گوشت گوسفندي، قاچاق دام به کشور قطر است. همچنین قیمت جگر گوسفندی به دلیل شیوع تب کریمه و عدم استقبال مردم کاهش یافته و همین مساله نیز یکی از دلایل گرانی قیمت گوشت گوسفندی است.


منبع: قانون




۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن