واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نماینده سازمان آتشنشانی: در حوزه ایمنی با نقص قوانین مواجه هستیم
نماینده سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه در حوزه ایمنی با نقص قوانین مواجه هستیم، گفت: امروز 90 درصد ساختمانهایی که ساخته میشوند حداقل از دید مقررات ملی نا ایمن هستند.
به گزارش ایسنا، قدیری در نشست درسآموختههای حادثه پلاسکو، با نگاهی به آتشسوزی در برج گرانفل لندن که ذیل چهارمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE که در محل دانشگاه تهران برگزار میشد، گفت: هر آنچه که در سالهای اخیر به عنوان نقاط ضعف و آسیب احساس میکردیم و نسبت به آنها هشدار میدادیم در حادثه پلاسکو بروز کرد. در حوزه آییننامهای، حقوقی، مصالح، نگهداری و نظارت، ما گرفتار معضلات بسیاری هستیم که همه آنها در پلاسکو بروز و ظهور پیدا کرد.
وی افزود: در حوزه حقوقی یک قانون کار و یک قانون نظام صنفی داریم که متعلق به دهههای گذشته است و لذا بر اساس این قوانین موجود، کسی پاسخگو نیست. نقطه آسیبپذیری اصلی که مردم در حوادث از آن آسیب میبینند ناشی از آسیبهای موجود در زندگی شهری است که این موضوع نیز ناشی از این است که مسئولان در این زمینه به وظایف خود خوب عمل نکرده است.
نماینده سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه داد: در حال حاضر دهها ساختمان بدتر از پلاسکو وجود دارند و هر لحظه ممکن است حادثهای بدتر از پلاسکو رخ دهد. متاسفانه امروز 90 درصد ساختمانهایی که ساخته میشوند حداقل از دید مقررات ملی ناایمن هستند. این در شرایطی است که مردم انتظار دارند ساختمانهایی که مجوز میگیرند ایمن باشند. در حقیقت ایمنی یک خواسته به حق مردم است. متاسفانه امروز مردم نسبت به ایمنی آگاهی ندارند و در مقابل آن مقاومت میکنند.
قدیری با اشاره به اینکه جامعه تخصصی ما از مباحث آتشنشانی خبر ندارد، افزود: در نقطه مقابل، آتشنشانان ما نیز از جامعه مهندسی اطلاعی ندارند. شورای شهر تهران در شرایطی برای آتشنشانی تصمیم میگیرد که اطلاعی از ایمنی ندارد و از طرف دیگر آتشنشانان ما نیز از مهندسی اطلاعی ندارند.
وی افزود: در شرایطی که کسی برای آتشنشانان تصمیمگیری میکند که اطلاعی از آتشنشانی ندارد لذا دچار مشکلات بسیاری میشویم و با این راهی که ما میرویم قطعا به نتیجه نخواهیم رسید.
نماینده سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در تشریح اخطارهای داده شده به مالک ساختمان پلاسکو، گفت: از سال 1376 تا سال 1395، پنجاه اخطار به مالک ساختمان پلاسکو داده شد اما به دلیل وجود خلاء قانونی و بحثهای امنیتی که در خصوص تعطیلی این ساختمان و بیکار شدن 3000 نفر مطرح میشد باعث شد که این ساختمان 20 سال با همین شرایط فعالیت کند.
قدیری تاکید کرد: باید بدانیم که امروز ساختمان آلومینیوم وضعیتی بدتری نسبت به پلاسکو دارد.
وی در جمعبندی صحبتهای خود به موضوع اصلاح قوانین به عنوان نکته کلیدی حل بسیاری از معضلات اشاره کرد و گفت: باید در حوزه ایمنی متولی واحد و پاسخگو داشته باشیم. همچنین باید مهندسی حریق وارد نظام مهندسی شود؛ چرا که امروز یکی از نیازهای اساسی ما در حوزه ایمنی قلمداد میشود.
نماینده سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه داد: مباحث فرهنگی مورد کمتوجهی قرار گرفته و جلب توجهها نسبت به مباحث فرهنگی نیز تنها با پخش تیزر از صداوسیما اتفاق نخواهد افتاد. باید نظارت را برونسپاری کنیم تا نظارت موثر اتفاق بیفتد. اینها همه لازمههای برونرفت از معضلات موجود در حوزه ایمنی است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۹ - ۱۹ تير ۱۳۹۶ - 10 July 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]