واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدشیر بلال؛ محصول پرطرفدار و نشان تجاری سیمرغ
خاک حاصلخیز، آب و هوای مناسب و البته بازار فروش خوب بلال فرصت مناسبی را برای کشت ذرت در شهرستان سیمرغ فراهم آورده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سیمرغ، ذرت یا شیر بلال کیاکلا محصولی است که محبوبیت خاصی در شهرستانهای مازندران و استانهای اطراف دارد و کشت آن در سیمرغ رونق خاصی به بازار کشاورزی این شهرستان بخشیده است. ساعت 4 صبح همراه با آقا اسماعیل علینژاد و خانوادهاش به باغ ذرت این کشاورز کوشا میرویم و از نزدیک با نحوه چینش شیر بلال آشنا میشویم. آقا اسماعیل به ما میگوید: محبوبیت ذرت سیمرغ به حدی است که از سراسر استان برای خرید این محصول خوشمزه به این شهرستان مراجعه میکنند. * فروردین ماه؛ شروع کاشت شیر بلال وی ادامه میدهد: کشاورزان از فروردین شروع به کاشت ذرت کرده و در تیر و مرداد به برداشت این محصول اقدام میکنند. کارگرانی که همراه آقا اسماعیل به سرکار آماده بودند ضمن ابراز رضایت از این کار، گفتند: از این شغل فصلی راضی هستیم و در این دوره از بیکاری درمیآییم. ساعت به حوالی 8 صبح نزدیک میشود و آقا اسماعیل مشغول بار زدن اولین نیسانوانت است تا به محل فروش ارسال کند ما نیز با آنها همراه میشویم و به محل خریدوفروش شیر بلال کیاکلا میرویم.
* کیا کلا؛ مرکز بلال مازندران خریداران زیادی از شهرهای استان به سیمرغ برای شیر بلال آمده بودند و اظهار میکردند مرکز بلال مازندران کیاکلا است و شیر بلال این شهرستان از غربیترین تا شرقیترین نقطه استان مشتریان و دوستداران خاص خود را دارد. از گلوگاه تا رامسر برای خرید شیر بلال کیاکلا به سیمرغ آمدهاند و از هر کدام دلیل این کار را بپرسی میگویند کیفیت بلال سیمرغ از همه جا بهتر و مرکز بلال مازندران کیاکلا است. حال اگر از طعم بینظر ذرت یا شیر بلال بگذریم این محصول خواص دیگری هم دارد بهگونهای که کارشناسان اعتقاد دارند از برگ، ساقه و چوببلال در صنایع دامداری استفاده میشود و از دانههای بلال بعد از خشککردن در صنایع مرغداری استفاده میشود. حال خوب است بدانیم زادگاه اولیه این محصول به آمریکای مرکزی برمیگردد ولی کشت این محصول در مکزیک و پرو بیشتر بوده و بعد از به سایر کشورها منتقل و کشت میشود بهگونهای که بعد از گندم بیشترین اراضی کشاورزی جهان به این غلات مهم اختصاص دارد. * محصولی سرشار از ویتامین و مواد معدنی هر چه از فواید ذرت یا شیر بلال بگوییم کم است اما همینقدر کافی است که بدانیم این محصول سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی است که از ابتلا به بیماریهایی چون دیابت، بیماریهای قلبی، گوارشی و سرطان جلوگیری میکند. * 700 هکتار از اراضی سیمرغ زیر کشت شیر بلال قرار گرفته است مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: سطح زیر کشت ذرت در سیمرغ حدود 700 هکتار با میانگین عملکرد 10 تا 12 تن در هکتار بهصورت دانهای است. مجید جعفری افزود: همچنین 50 هکتار بهصورت علوفهای با عملکرد 22 تن در هکتار است که 543 بهرهبردار کشت این محصول را انجام دادهاند. وی با اشاره به اینکه رقم مورد کشت در سیمرغ سینگل کراس 704 است، تصریح کرد: در هر هکتار 20 تا 25 کیلوگرم برای ذرت دانهای و 25 کیلوگرم برای ذرت علوفهای مصرف میشود. مدیر جهاد کشاورزی سیمرغ ادامه داد: حدود یکدهم هکتار از اراضی شهرستان هم بهصورت آزمایشی زیر کشت ذرت شیرین (آمریکایی) قرارگرفته است.
این مسؤول با بیان اینکه از اواسط فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه زمان کشت بهاره و تیرماه زمان کشت تابستانه است، تصریح کرد: 90 درصد کشت این محصول بهوسیله دستگاه ردیفکار و 10 درصد بهصورت دستی کاشته شده است. جعفری خاطرنشان کرد: 14 تن بذر میان بهرهبرداران این محصول در شهرستان توزیع شده که از خدمات حمایتی تأمینشده و از 25 اسفند بین کارگزاران توزیع شده است. وی با اشاره به اینکه سطح قرارداد درکشت بهاره 560 هکتار و تعداد بهرهبردار 450 نفر، اظهار کرد: در کشت تابستانه 140 هکتار توسط 93 بهرهبردار زیر کشت قرار گرفته است. مدیر جهاد کشاورزی سیمرغ افزود: ذرتکاری در شهرستان سیمرغ بیشتر گرایش به بخش مرکزی و در روستاهای نجارکلا جدید، پهناجی و رکنکلا دارد.
این مسؤول با بیان اینکه برداشت ذرت برای دانه و علوفه به دو صورت انجام میگیرد، اضافه کرد: برداشت دانهای با دست و برداشت علوفهای توسط ماشینهای مخصوص (چاپر) و یا با داس انجام میشود. جعفری ادامه داد: علاوه بر محصول ذرت با فروش ساقه ذرت همراه با ذرت برای تعلیف دام در درآمدزایی و اقتصاد خانوار نقش بهسزایی دارد. * خاک حاصلخیز و آب و هوای مناسب عامل اصلی کشت ذرت در سیمرغ وی در پایان گفت: سه دستگاه چاپر و حدود 15 مرکز خرید در حوزه روستایی و شهری شهرستان سیمرغ مشغول به فعالیت هستند. به گزارش فارس، خاک حاصلخیز، آبوهوای مناسب و البته بازار فروش خوب این محصول فرصت مناسبی را برای کشت ذرت در شهرستان سیمرغ فراهم آورد تا شیر بلال کیاکلا از این کیفیت و مرغوبیت برخوردار شود. ------------------------ گزارش از: رضا قلینیا ------------------------ انتهای پیام/86036/غ20/
95/05/27 :: 10:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]