تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه زهرا (ع):خداوند ايمان را براى پاكى از شرك... و عدل و داد را براى آرامش دل‏ها واجب نمود. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829418729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جهانگیری: انتقاد می‌کنند که این قرارداد‌های نفتی چنین است و چنان است/ فعالان اقتصادی باهوش هستند و می‌دانند این دعوا‌ها چه پیامی دارد/ نقد خرید هواپیما بی‌انصافی است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جهانگیری: انتقاد می‌کنند که این قرارداد‌های نفتی چنین است و چنان است/ فعالان اقتصادی باهوش هستند و می‌دانند این دعوا‌ها چه پیامی دارد/ نقد خرید هواپیما بی‌انصافی است
معاون اول رییس‌جمهور گفت: انتخاب مردم در ۲۹ اردیبهشت مسیر اصلی جهت‌گیری دولت و مطالبات را مشخص کرد.
آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در بیست و یکمین  همایش روز ملی صنعت و معدن در جمع صنعت‌گران با بیان اینکه مناسبت‌ها و نماد‌ها عواملی هستند که نظرات را راجع به مسائل مختلف کشور جذب می‌کنند، گفت: روز صنعت و معدن هم مستثنی از این نیست که عوامل و نظرات مختلف را جلب و جذب می‌کند.

صنعت و معدن بسیار مهم و تاثیرگذار در مسائل کشور است


او با بیان اینکه همگان قبول دارند صنعت و معدن بسیار مهم و تاثیرگذار در مسائل کشور است، اظهار داشت: اینکه قبول کنیم صنعت و معدن مهم است کفایت نمی‌کند، اگر می‌خواهیم حرف و جایگاهی برای تاثیرگذاری داشته باشیم، باید به مفهوم توسعه و مخصوصا توسعه صنعتی توجه داشته باشیم باید در این موراد ورود کنیم.


مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بدون توسعه پیش نخواهد رفت


معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه برنامه‌ریزی بخش مهمی از مسیر توسعه است، تصریح کرد: مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بدون توسعه پیش نخواهد رفت و ما باید برنامه مدون و منظم داشته باشیم. سرمایه‌های اجتماعی و انسانی به همراه اقتصادی مهم‌ترین مساله پیش رو ما است. امروز اقتصاد مهم‌ترین بحث ما است که باید مسائل آن را برطرف کنیم. 


جهانگیری افزود: اقتصاد مساله مشترک در تمامی جنبه‌های کشور از اقتصادی و فرهنگی گرفته تا امنیتی است و اقدامات اکنون کفایت نمی‌کند. باید مسیر توسعه را به طریق دیگر ادامه داد.


در شرایط حساسی قرار داریم 


او با بیان اینکه روز صنعت و معدن و این اجلاس در مقطع زمانی حساسی برگزار شده است، خاطرنشان کرد: ما در شرایط حساسی قرار داریم از یک طرف در روزهای پایانی دولت یازدهم هستیم و از سوی دیگر شرایط اقتصادی به گونه دیگری است. پایان دولت یازدهم نزدیک و هر مدیر در بخش صنعت و معدن در جهت این است که نقاط ضعف و قدرت را شناسایی کند و بداند که چرا این اشکالات به وجود آمده و ایراد کار کجاست؟


مردم در ۲۹ اردیبشهت مسیر مطالبات را روشن کردند


فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی با اشاره به رای مردم در اردیبهشت ماه ابراز داشت: مردم با انتخاب رییس‌جمهور در روز ۲۹ اردیبهشت جهت‌گیری اصلی و مطالبات را روشن کردند. ‌این‌که رییس‌جمهور چه کارهایی باید برای رسیدگی به مطالبات انجام دهد و دولت دوازدهم را چگونه باید تشکیل دهد بسیار مهم است.


اگر کیک اقتصاد کوچک باشد سهم هر کسی کوچک خواهد بود


جهانگیری افزود: بخش صنعت و معدن با رشد خود به اقتصاد کشور کمک می‌کند ما راهی جز این نداریم که کیک اقتصاد کشور را بزرگ کنیم. اگر این کیک کوچک باشد سهم هر کسی کوچک خواهد بود. با بزرگ شدن اقتصاد حتی با وجود رشد جمعیت هر سال مردم احساس می‌کنند، زندگی‌شان وضع بهتری دارد.


صنعت هم مستقیم و هم غیرمستقیم به توسعه کمک می‌کند


او با بیان اینکه صنعت هم مستقیم و هم غیرمستقیم به توسعه کمک می‌کند، عنوان کرد: ما اگر بخش کشاورزی بزرگی می‌خواهیم صنعت موثر است. ما اگر به خدمات خوب فکر می‌کنیم که پاسخگوی نیازهایی کشور باشد حتما با بزرگ شدن صنعت خدمات مرتبط با صنعت می‌تواند تاثیرگذار باشد. اینکه چرا صنعت آن طور که سیاست‌گذاری شد، رشد نکرد و ایران یک کشور مهم صنعتی تبدیل نشد، سوالی پیش‌روی همه صاحب‌نظران است.


عدم توسعه ما به سیاست‌گذاری ما بازمی‌گردد 


معاون اول رئیس جمهور با طرح این نکته که در چند دهه گذشته ما با تعداد زیادی از کشور‌ها در شرق آسیا و آمریکای لاتین همزمان تصمیم گرفتیم صنعتی شویم؛ چرا ایران آن‌طور که باید پیشرفت نکرد و دیگران پیشرفت کردند، بیان کرد: این قطعا به سیاست‌گذاری ما برمی‌گردد. در مسائل سیاست‌گذاری سیاست‌هایی که باید برای صنعتی شدن تدوین می‌کردیم مطابق سیاست‌های بین‌الملل نبود یا تغییر سیاست‌ها خیلی زیاد بود.


جهانگیری اضافه کرد: سیاست‌هایی بوده که با تغییر دولت‌ها تغییر می‌کرد. آنجایی که موفق بوده هم سیاست عالمانه داشته هم سیاست‌های عالمانه در شرایطی که حتی کودتا شده و با کودتا تغییر کرده یا با انتخابات این سیاست‌ها تغییر نکرده گاهی یک دولت که سر کار می‌آید ما فکر می‌کنیم باید همه سیاست‌ها تغییر داده شود. این‌ها ضعف‌هایی است که باید جبران شود.


در یک محیط باثبات عملکرد می‌تواند بهتر باشد


او یادآور شد: اگر ما درباره عملکرد بخش صنعت صحبت می‌کنیم منظور میانگین عملکرد بنگاه‌های صنعتی است. این بنگاه‌های صنعتی برای موفقیت تحت تاثیر چه عواملی هستند؟ دو عامل تعیین‌کننده در عملکرد بنگاه‌های صنعتی موثر است: یکی، محیط حاکم بر بنگاه‌های صنعتی و یکی، عملکرد درونی آن‌ها.


فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه محیط به سیاست‌های دولت‌ها و حاکمیت‌ها برمی‌گردد، گفت: حتما در یک محیط باثبات عملکرد آن‌ها می‌تواند بهتر باشد. به هر میزان اقتصاد از ثبات بیشتری برخوردار و شاخص‌ها قابل پیش‌بینی باشد، محیط برای توسعه صنعت مهیاتر است. تورم از جمله اینهاست.


دولت یازدهم تمرکز خوبی بر کاهش تورم داشت


جهانگیری با بیان اینکه هیچ کس کشوری را سراغ ندارد که در تورم بالا بنگاه‌های صنعتی موفقی داشته باشد، اظهار داشت: تورم با سیاست‌های پولی و مالی دولت کم می‌شود. خوشبختانه در این دولت تمرکز خوبی بر کاهش تورم داشت اما آیا این ماندگار است؟ این نیازمند استمرار سیاست‌هاست.


بالا نبودن رشد تورم از مطالبات دولت دوازدهم است


او با بیان اینکه یکی از مطالبات دولت دوازدهم این است که جوری عمل کند که کشور دیگر شاهد تورم بالا نباشد و برای بخش خصوصی قابل پیش‌بینی باشد یا نرخ ارز به عنوان یک شاخص قابل ارزیابی باشد، تصریح کرد: برای بخش خصوصی باید تحولات نرخ ارز قابل پیش‌بینی باشد. آیا اتفاقی که در سال‌های قبل افتاد و ارزش پول ملی یک سوم شد باز تکرار می‌شود یا با سیاست‌های دولت نرخ ارز روند یا ثباتی خواهد داشت؟ این با تثبیت متفاوت است و رشد معقولی نسبت به تورم و شاخص‌های دیگر باید وجود داشته باشد.


علیرغم کاهش قیمت نفت احساس نکرد در بازار ارز یک تلاطم رخ داده است


معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در دولت یازدهم تلاش شد علیرغم اینکه درآمد‌های نفت به یک سوم کاهش یافت هیچ کسی احساس نکرد در بازار ارز یک تلاطم رخ داده است، خاظرنشان کرد: این روند باید استمرار داشته باشد. نرخ سود بانکی از جمله مسائلی است که در ثبات اقتصادی تعیین‌کننده است. این روند باید پیش برنده اقتصاد باشد. فعال اقتصادی احساس کند با این نرخ می‌تواند منابع بانکی‌ بگیرد که تولید داشته و قابل بازپرداخت باشد. 


جهانگیری ادامه داد: ما در دولت یازدهم تلاش کردیم نرخ سود بانکی را کاهش دهیم. همه می‌گفتند تورم کاهش پیدا کند. نرخ سود باید کاهش یابد. ما در جلسات گفتیم نرخ سود ۱۵ درصد می‌تواند بشود اما آنطور که انتظار داشتیم نشد حتما در دولت دوازدهم یکی از شاخص‌ها و علامت‌های ثبات اقتصادی مساله نرخ سود بانکی است.


کشور منزوی نمی‌تواند مدعی شود توسعه صنعتی را پیش می‌برد


او با بیان اینکه از عوامل محیطی دیگری که بر بنگاه‌ها تاثیر دارد، سیاست خارجی است، ابراز داشت: یک کشور منزوی نمی‌تواند مدعی شود توسعه صنعتی را پیش می‌برد. بخش خصوصی می‌تواند در این زمینه به دولت کمک کند که روابط تسهیل شود. دولت یازدهم تلاش کرد فضایی ایجاد کند که تعامل با دنیا آسان شود. ایران به عنوان یک کشور صاحب تمدن و صاحب نام مطالبات خود را مطرح کند و از حق و حقوق بین‌المللی‌اش استفاده کند این توفیق تا حد زیادی نصیب دولت شد.


ایران‌هراسی را به ایرا‌ن‌دوستی تبدیل کردیم


معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ما بهرحال موفق شدیم با اجرای برجام گام‌های اول را برداشته و ایران‌هراسی را به ایران‌دوستی تبدیل کنیم و ایران را یک‌بار دیگر به دنیا معرفی کرده و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را معرفی کنیم، عنوان کرد: به محض این‌که در‌ها باز شد، موجی از سرمایه‌گذاری به راه افتاد و مهم‌ترین مسئله این بود که دنیا متوجه شد در این منطقه فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. 


وظیفه بخش خصوصی تولید کالاهای با کیفیت برای صادرات است 


جهانگیری با تاکید بر این‌که در تعامل با دنیا به دنبال سه مسئله هستیم، یادآور شد: یکی توسعه بازار است و ما فکر می‌کنیم برای تعامل با دنیا باید دنبال بازار بیشتر باشیم چراکه فکر می‌کنیم بخش خصوصی ایران توانایی تولید کالاهایی برای صادرات به دنیا را دارد. وظیفه دولت این است که این فضا را مهیا کند و وظیفه بخش خصوصی تولید کالاهای با کیفیت برای صادرات است. 


پیشرفت‌های صادرات غیرنفتی کفایت نمی‌کند


او افزود: البته صادرات غیرنفتی ما پیشرفت خوبی داشته اما کفایت نمی‌کند. کشورهایی که با ما شروع کردند بعضاً ۳۰۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دارند و این درحالی است که سهم ما نهایتاً ۵۰ میلیارد دلار است. 


فرصت سرمایه‌گذاری توسط کشورهای بزرگ در ایران وجود دارد


فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی با اعلام اینکه هیچ کشوری نیست که توسعه صنعتی را طی کرده باشد اما منابع مالی به روی او باز نبوده باشد، بیان کرد: هم سیاست‌گذاری ما و هم در تمام دنیا این است که سرمایه‌گذاری خارجی افزایش یابد. این مسئله به معنای آن است که این فرصت در کشور وجود دارد که حتی کشورهای بزرگ ریسک‌پذیری کرده و در ایران سرمایه‌گذاری کنند. 


یک سال و نیم روی قرارداد‌های نفتی کار شده است


جهانگیری با اشاره به تخریب‌ها و انتقادهایی که نسبت به الگوی جدید قراردادهای نفتی مطرح می‌شود، بیان کرد: برخی انتقاد می‌کنند که این قرارداد‌ها چنین است و چنان است. یک سال و نیم روی این قرارداد‌ها کار شد. همه کار‌شناسان درباره آن صحبت کردند. درباره این قرارداد‌ها ساعت‌ها کار شد و بنده شخصاً در ستاد اقتصاد مقاومتی ساعت‌ها برای این قرارداد‌ها وقت گذاشته و درباره آن کار کردیم.


مجلس اعلام کرد قراردادهای نفتی با قوانین و منافع ملی مغایرتی ندارد


او با بیان اینکه برای رسیدن به توسعه مطلوب نیازمند سرمایه انسانی، اجتماعی و اقتصادی لازم هستیم، گفت: ما این قرارداد را برای رئیس مجلس فرستادیم تا با قوانین کشور تنقیح شود که آن‌ها نیز اعلام کردند هیچ گونه مغایرتی با قوانین و منافع ملی ندارد. این هنر ما با بود که در قرارداد ذکر کردیم که باید از تجهیزات ساخت کشور استفاده شود.


اگر خودمان قرار بود پول پرداخت کنیم شاید اولویت دیگری داشتیم


فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه ما همین کار را برای خرید هواپیما‌ها نیز انجام دادیم، اظهار داشت: اگر خودمان قرار بود پول پرداخت کنیم شاید اولویت دیگری داشتیم اما تمام آن‌ها به صورت فاینانس انجام شده و قرار است پول قسط خودشان را از بلیت‌فروشی درآورند. ما در اینجا دعواهای سیاسی با یکدیگر می‌کنیم و فکر می‌کنیم هیچ تصویری در اقتصاد کشور ندارد اما فعالان اقتصادی ما باهوش هستند و می‌دانند این دعوا‌ها چه پیامی دارد و آیا دولت را ضعیف یا قوی می‌کند. در انتخابات این دعوا‌ها طبیعی است اما بعد از آن همه باید به فکر اعتلای کشور و پیشرفت باشند.


گلایه رهبری از نحوه اجرای اصل ۴۴


جهانگیری با بیان اینکه در سیاست‌های کشور باید بخش خصوصی مورد حمایت قرار بگیرد، تصریح کرد: مقام معظم رهبری بار‌ها گله کردند که من وقتی سیاست‌های اصل ۴۴ را ابلاغ کردم، فکر می‌کردم انقلابی در بخش اقتصادی کشور صورت می‌گیرد. در اصل ۴۴ ذکر شده که بخش خصوصی می‌تواند هر چقدر بخواهد پولدار باشد، کارخانه داشته باشد و کارهای بزرگی انجام دهد.


امروز فساد مانع توسعه کشور شده است


او در رابطه با مسئله فساد نیز خاطرنشان کرد: باید هرچه زود‌تر فساد از کشور رخت ببندد. رانت از طریق فساد بین بخش خصوصی و دولتی شکل می‌گیرد. امروز فساد مانع توسعه کشور شده است. ما در برنامه سوم گفتیم که صادرات و واردات کشور نباید تابع سلیقه مدیران باشد بلکه باید تابع موارد فنی و اقتصادی باشد که تعرفه یکی از آنهاست. ‌ای کاش می‌شد تعرفه‌ها را پنج ساله تعیین کرد که همه تکلیف خودشان را می‌دانستند.


بخش خصوصی با کمک دولت می‌تواند چالش‌هایمان را حل کند


معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه من با ‌شناختی که از بخش خصوصی دارم می‌دانم که می‌توان با کمک دولت چالش‌های امروز را مانند بیکاری و معیشت را که امروز ملت ما را رنج می‌دهد، حل کنیم، ابراز داشت: رئیس‌جمهور در انتخابات حرف‌هایی زد که شما می‌خواستید. شما مردم را بسیج کردید که بیایند به رئیس جمهور رأی بدهند.


دستور ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به نهادهای بنگاه‌دار چیست؟


جهانگیری با بیان اینکه من بار‌ها اعلام کردم برخی از افراد که معوقه بانکی دارند به دلایل شرایط محیطی است، عنوان کرد: سیاست‌های دولت از جمله افزایش تورم و سه برابر نرخ دلار در یک شب باعث شده که این اتفاق صورت بگیرد. باید به آن‌ها کمک کرد تا دوباره فعالیت خود را آغاز کنند. من در همین جا اعلام می‌کنم افراد و نهادهایی که کار بنگاه‌داری می‌کنند اعم از نهادهایی مانند بنیاد مستضعفان، ستاد فرمان اجرایی امام و آستان‌های مقدس باید از مدیران حرفه‌ای استفاده کنند، این دستور ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است.


جهانگیری در ادامه صحبت‌های خود همچنین به انعقاد قراردادهای مختلف خرید هواپیما با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی اشاره کرد و افزود: به دنبال اعلام نیاز ما برای خرید هواپیما، ایرباس و دیگر شرکت‌های هواپیماسازی برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کردند. با این وجود عده‌ای اعتراضات و اعتقادی را در این زمینه مطرح نمودند.


معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه اگر عده‌ای در موضوع خرید هواپیما نقد هم می‌کنند، بی‌انصافی می‌کنند، اظهار کرد: چنانچه که پول برای ما بود و قرار بر این بود که اولویت‌گذاری کنیم، ممکن است خرید هواپیما در اولویت اول ما قرار نگیرد اما در موضوع خرید هواپیماها، ما پولی پرداخت نکردیم و این هواپیماها از منابع خارجی به داخل آمد و از محل پول بلیط آنها اقساط مربوطه پرداخت خواهد شد.





۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن