تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798262630




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا تشکیل«دولت در سایه» در سطح رویا باقی خواهد ماند؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا تشکیل«دولت در سایه» در سطح رویا باقی خواهد ماند؟
به رغم تلاش اردوگاه اصولگرایان به نظر می رسد که ایده تشکیل «دولت سایه» در ایران تحقق یافتن اش بعید باشد. ایده ای که پس از انتخاب مجدد روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران مطرح شد و برخی از محافظه کاران آن را پیشنهاد کردند هر چند نه همه آنان.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل-سایت «المانیتور» با بیان جرایی عملی نبودن این ایده می نویسد:«سعید جلیلی یکی از سیاستمداران محافظه کار که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۳ میلادی شکست خورده بود از ایده دولت در سایه رونمایی کرد که در نظام سیاسی بریتانیا اجرایی شده است او گفت که این دولت می تواند به دولت مستقر برای رفع کاستی ها کمک کند. 


به گزارش آفتاب‌نیوز، با این حال زمان بندی پیشنهاد این طرح همزمان با اعلام نتایج انتخابات بود ه رسانه ها نیز به ان توجهی نکردند. در ۲۱ ماه مه عزت الله ضرغامی رییس سابق صدا و سیما که یکی از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری اخیر بود اما موفق به کسب حمایت عمومی اصولگرایان نشد در کانال خود در تلگرام نوشت که پس از آن که ۱۶ میلیون رای به نفع ابراهیم رئیسی به صندوق ها ریخته شده است او می تواند وضعیت نظارتی بر کارهای دولت داشته باشد. در همان روز محمد باقر قالیباف دیگر نامزد شکست خورده در انتخابات گفت که قول می دهد تا وعده های انتخاباتی اش را پیگیری کند تا اجرایی شوند. جلیلی در طول مبارزات انتخاباتی گفت که دولت در سایه صدای مردم است تا خواسته های شان که از دولت مطرح شده اجرایی شوند». 


المانیتور در ادامه می نویسد:«اما دقیقا دولت در سایه چیست و در چه نوع نظام سیاسی موثر است؟ این مفهوم به طور کلی در نظام های سیاسی پارلمانی رایج است که در آن بزرگترین حزب که انتخابات را از دست داده به منظور نظارت بر عملکرد دولت و در صورت لزوم با تصمیمات خود دولتی در سایه را تشکیل می دهد. در این نوع سیستم های سیاسی معمولا دو طرف اصلی حضور دارند. جمهوری اسلامی ایران اما نه یک نظام سیاسی پارلمانی است و نه دارای احزاب رسمی سیاسی. در عوض، گروه های سیاسی وجود دارند که در چارچوب اصولگرا و اصلاح طلب و میانه رو به جذب حمایت می پردازند». 


المانیتور در ادامه می افزاید:«برخلاف جلیلی و قالیباف که به نظر می رسد پس از انتخابات مایل به نقش افرینی بیش تر هستند به نظر می رسد ابراهیم رئیسی تمایلی به ورود به عرصه سیاسی ندارد. در واقع او به یک اعتراض ساده به روند انتخابات اکتفا کرد. با این وجود، بخشی از اصولگرایان از این طرح استقبال کرده اند. از جمله سایت جهان نیوز که در گزارشی در ۲۴ مه نوشت که اگرچه رئیسی قادر به برنده شدن در انتخابات نبود اما توانست ۴۰ درصد را بدست آورد که نباید آن را به آسانی نادیده گرفت. جنبش اصولگرایان می تواند کار خود را برای ارائه بدیلی مناسب ادامه دهد».
 
صادق زیباکلام استاد دانشگاه اما در انتقاد از این ایده به المانیتور می گوید:«شما نمی توانید صرفا نام و عنوان یک ایده را بدون برنامه ریزی نسخه برداری کنید و بگویید در ایران قابلیت اجرایی شدن دارد. مسئله اصلی آن است که اصولگرایان هنوز دلایل شکست خود را در انتخابات را نپذیرفته اند و بدنبال توجیه شکست خود از طریق طرح چنین برنامه هایی هستند. یک دولت در سایه در شرایطی ایجاد می شود که پیش شرط ها و پیش نیازهای آن وجود داشته باشد در غیر این صورت عملیاتی نخواهد شد آن هم به صرف استفاده از چنین اصطلاحی توسط مخالفان دولت». 


المانیتور می نویسد کسانی که نزدیک به دولت روحانی هستند پیشنهاد جلیلی را مثبت ارزیابی نمی کنند. محمد شریعتمداری رییس کمیته روحانی در انتخابات گفته بود که ایده تشکیل دولت در سایه موفق نخواهد شد. حسام الدین اشنا مشاور فرهنگی روحانی نیز گفته بود که به جلیلی پیشنهاد می کند به جای تشکیل دولت در سایه یک حزب قوی ایجاد کند. پس از افزایش انتقادات جلیلی گفت حتی اگر رئیسی در انتخابات پیروز می شد از ایده تشکیل دولت در سایه حمایت می کرد چرا که یک وظیفه دینی و قانونی و حقی برای جامعه است که قادر به نظارت بر امور کشور باشد». 


المانیتور اشاره می کند که نکته جالب آن است که کیهان رسانه اصلی محافظه کاران نیز روی ایده دولت در سایه مانوری نداده است و محمدرضا باهتر از چهره های مهم اصولگرایان نیز در این باره سکوت کرده است. زیباکلام معتقد است که این طرح نیز مانند سایر طرح های اصولگرایان به طور موقت به موضوعی داغ تبدیل می شود اما پس از مدتی فراموش خواهد شد. 






۱۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن