تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):گويا مؤمنان همان فقيهان (فرزانگان دين فهم) و اهل انديشيدن وپند گرفتن هستند. شنيد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847320434




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انشعابي ديگر در ميان اصولگرايان بهارستان


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


فراکسیون موسوم به ولایت دچار انشقاق شد
انشعابي ديگر در ميان اصولگرايان بهارستان
فراکسیون ولایی مجلس در بیانیه‌ای جدایی خود را از فراکسیون ولایت اعلام کرد. این بیانیه را در یک کلام می‌توان اینگونه توصیف کرد: فراکسیون ولایت با آن همه کبکبه و دبدبه به طور رسمی متلاشی شد.
روز نو :  فراکسیون ولایی مجلس در بیانیه‌ای جدایی خود را از فراکسیون ولایت اعلام کرد. این بیانیه را در یک کلام می‌توان اینگونه توصیف کرد: فراکسیون ولایت با آن همه کبکبه و دبدبه به طور رسمی متلاشی شد.
یادمان نمی‌رود؛ نمایندگان زیادی بودند که برای راه یابی به مجلس، در لیست امید جای‌گرفتند اما به یکباره برای رای آوردن ریاست علی لاریجانی به جرگه فراکسیون رهروان ولایت پیوستند. علی لاریجانی پس از پشت کردن عده‌ای از اعضای لیست امید به محمد رضا عارف و پیوستن‌شان به فراکسیون ولایت رئیس مجلس دهم شد. 
نتیجه این هم پیمانی آن بود تا فراکسیون ولایت به نام فراکسیون اکثریت و به کام فراکسیون اصولگرایان باشد، جناح راست مدام تعداد اعضای این فراکسیون که 170 نفر بود را نماد بارز پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم تعبیر می‌کردند. محافظه‌کاران به فراکسیون ولایت می‌نازیدند. 
چون معتقد بودند فراکسیون ولایت قرار است تعیین‌کننده خط مشی سیاسی این مجلس باشد و فراکسیونی است که بر فراکسیون اصلاح‌طلب امید چیره می‌باشد. 
**پایان تلخ بهتر از تلخی بی پایان!
اما زمان که گذشت خیلی چیزها تغییر پیدا کرد، کم کم معلوم شد که آن 170 نفر نمی‌توانند تاب در کنارهم بودن را برای چهار سال بیاورند. به مرور فراکسیون ولایت مجلس دچار اختلاف و تفرقه شد. از دل فراکسیون ولایت عده‌ای از نمایندگان پایشان را در یک کفش کردند تا بگویند ما مستقلیم و حامی دولت ونه اصولگرا. برای همین این عده تصمیم به تشکیل فراکسیونی به نام فراکسیون مستقلین گرفتند. 
فراکسیون مستقلین در حالی ادعای حمایت از دولت می‌کرد که اساسا یکی از اهداف تشکیل فراکسیون امید اصلاح طلبان در مجلس، حمایت از دولت در برابر جریان مخالف آن بود. با این حال فراکسیون به اصطلاح مستقلین مرتب می‌گفت به فراکسیون امید نمی‌پیوندد (!) و البته راهش از فراکسیون ولایتی‌ها‌ نیز جداست. گاهی از امید حمایت می‌کند و گاهی از اصولگرایان. و اساسا به هیچ جناحی هم ربطی ندارد. اما ماجرا از آنجایی آغاز شد که این فراکسیون هیچگاه به معنای واقعی تشکیلاتی نشد که نشد و هنوز که هنوز است اعضای هیئت رئیسه آن به طور مشخص معلوم نیست. 
از آن سو اما وضعیت فراکسیون ولایت هم بهتر از این نبود. خیلی‌ها‌ می‌گفتند علی لاریجانی رئیس فراکسیون است اما هیچ گاه این موضوع به صورت رسمی اعلام نشد، بخصوص از وقتی که گفته می‌شد رفیق شفیقش کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌ها‌ی مجلس، عزم ریاست فراکسیون مستقلین را دارد. 
با این حال فراکسیون مستقلین تا مدت‌ها‌ به ظاهر هم که شده خود را یک فراکسیون سوم می‌دانست اما در مقابل آن فراکسیون ولایت دائم براین اصرار داشت که فراکسیون مستقلین فراکسیونی از دل این فراکسیون و به معنای دیگر زیر مجموعه‌ای از ولایتی‌ها‌ست. 
کل نتیجه‌ای که از این انشقاق بر‌می‌آید آن بود تا دو فراکسیون زیر مجموعه‌ای با نام‌های نمایندگان ولایی و مستقلین ولایی زیرعلم فراکسیون ولایت مشغول به فعالیت شوند. با اینکه نه نمایندگان ولایی تکلیف‌شان با خودشان معلوم بود و نه مستقلین ولایی. با این حال هنوز هم نامی و سایه‌ای از فراکسیون ولایت مانده بود.تا اینکه دیروز به طور رسمی، فراکسیون ولایت یعنی همان فراکسیون اکثریت اصولگرا و به اصطلاح تاثیرگذار در ماه‌ها‌ی اول متلاشی شد. 
دلیل آن هم صدوریک بیانیه است که در آن فراکسیون نمایندگان ولایی خروج خود را از مجموعه فراکسیون ولایت به طور رسمی اعلام کرده است. 
جالب اینکه در این بیانیه به صراحت اعلام شده که مستقلین ولایی انشقاق ایجاد کرده اند و این اوج اختلافات در فراکسیون اکثریت سابق (!) را نشان می‌دهد. 
**فراکسیون جدید 
در این بیانیه خطاب به ملت ایران آمده است: با شروع مجلس دهم، فراکسیون اکثریت مجلس با نام فراکسیون ولایت به ریاست علی لاریجانی تشکیل شد و امید وحدت نمایندگان ولایت مدار در یک فراکسیون واحد اکثریت را ایجاد کرد ولی از همان روزهای اول، تعدادی از همکاران عضو فراکسیون ولایت تحت عنوان فراکسیون مستقلین اعلام موجودیت کردند و منجر به انشقاق در فراکسیون ولایت شدند.
در ادامه این بیانیه می‌خوانید: فراکسیون مستقلین در روند فعالیت خود در برخی موضوعات با فراکسیون امید همراه می‌شد و در برخی موضوعات خود را با فراکسیون نمایندگان ولایی همراه می‌کرد. چنین رویکردی از فراکسیون مستقلین، فراکسیون نمایندگان ولایی را در تصویرسازی با مشکل روبرو می‌‌کرد. هر یک از همکاران عزیز و فراکسیون‌ها‌ی مجلس حق مسلم و طبیعی دارند که به تشخیص خود عمل کنند ولی امکان پاسخگویی برخی تصمیمات به مردم و جامعه برای نمایندگان عضو فراکسیون ولایی وجود نداشت و همین امر موجب شد تا شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی در آخرین جلسه خود در تاریخ 11 تیرماه 1396 به اتفاق آرا فراکسیون نمایندگان ولایی را به عنوان یک فراکسیون مستقل از فراکسیون ولایت اعلام کنند و مصوبه شورای مرکزی در جلسه مجمع عمومی فراکسیون در روز سه‌ شنبه مورخ 13تیرماه 1396 تقریبا به اتفاق آرا مورد تایید مجمع عمومی قرار گرفت. 
سید حسین نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایلنا می‌گوید: فراکسیون مستقلین ولایی اقداماتی انجام داد و تصمیماتی گرفت که فراکسیون نمایندگان ولایی نمی‌توانستند از آن دفاع کنند و پاسخگوی آن فعالیت‌ها باشند. تصمیماتی گرفته می‌شد که از سوی مردم مورد اعتراض قرار می‌گرفت و به نمایندگان عضو فراکسیون نمایندگان ولایی اعتراض می‌شد که چرا چنین تصمیماتی گرفته شده است. حال اینکه ما آن تصمیمات را نگرفته بودیم. به همین دلیل شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی به اتفاق آرا تصویب کرد که فعالیت مستقل داشته باشد و از مجموعه فراکسیون ولایت خارج شود. "
اکنون با اعلام این بیانیه دیگر آن تعارفات معمول بین دو فراکسیون پایان یافته و عملا با انحلال فراکسیون ولایت ما شاهد فصل جدیدی در ساختار سیاسی مجلس دهم هستیم. آن هم در حالی که نزدیک به یک سال و چند ماه از مجلس دهم گذشته است. 
به هر حال قرار است در نیمه راه یک پارلمان
چهار ساله، طرحی نو در انداخته شده واصولگرایان همه چیز را از آغاز کلید بزنند و به دنبال تشکیل فراکسیونی باشند که نامی جدا و هیئت رئیسه‌ای جدا و اعضایی متفاوت دارد. 
هرچند متلاشی شدن فراکسیون اکثریت ولایت، به معنای قدرت گرفتن فراکسیون امید است که از همان آغاز، ریاست آن مشخص و برعهده محمد رضا عارف بود. اما آیا به‌طورکلی در شان نمایندگان ملت است که گروهی از آنها پس از گذشت مدت‌ها‌ تازه به فکر این باشند که باید فراکسیونی جدید بسازند؟ و یا برعکس این جدایی باعث شفافیت‌ها‌ و بهبود عملکرد در موضع‌گیری‌های سیاسی می‌شود؟ 
**آنچه از مستقلین فکر می‌کردیم 
احمد مازنی نماینده مجلس و عضو فراکسیون امید در اینباره به آفتاب یزد گفت: «اساسا دیدگاه ما تا قبل از این درباره فراکسیون مستقلین یا نماینده مستقل، این بود که چنین نمایندگانی واقعا مستقل هستند و به هیچ جناحی متعلق نیستند درحالی که اساسا اکثریت این نمایندگان در لیست‌های جناحی چپ یا راست حضور داشته و از این طریق وارد مجلس شده‌اند. بنابراین اساس مستقل و عدم حزبی بودن این نمایندگان همیشه جای سوال است."
عضو فراکسیون امید افزود: " اما با این حال ما از تشکیل فراکسیون مستقلین با این ایده که هر جا تنش بین دو فراکسیون اصلاح طلب و اصولگراست، این فراکسیون می‌تواند نقش متعادل کننده در جهت کاهش تنش‌ها را برعهده داشته باشد، استقبال می‌کردیم ولی آنچه درعمل اتفاق افتاد این بود که جریان مستقل از سوی رئیس مجلس به نوعی تبدیل به ابزاری شد تا هر جا که برای تامین نظر دولت و یا رئیس مجلس (علی لاریجانی) لازم است گاه به چپ یا گاه به راست حرکت کند، نمایندگان مستقل در واقع صرفا برای رئیس مجلس و علی لاریجانی می‌توانستند نقش آفرینی کنند.»
وی افزود: « بعد از انتخابات هیئت رئیسه دوم و بعضا عهدشکنی‌هایی که صورت گرفت این نیاز احساس می‌شد که باید مشخص شود عملا از میان فراکسیون مستقلین ولایی چند نفر اصلاح‌طلب، چند نفر اصولگرا یا چند نفر واقعا مستقل هستند تا براساس قاعده شفافیت تکلیف جریان سوم مشخص شود."
مازنی گفت:" برای این عدم شفافیت است که هنوز هم نمی‌توانیم بگوییم اکثریت مجلس با کدام جناح یا گروهی است، تناقض در برخی رای‌گیری‌ها که گاهی به سود اصلاح طلبان و دولت یا گاهی به زیان آنهاتمام می‌شود به دلیل همین موضوع است. به عبارتی درحال حاضر اراده مجلس دهم را نمی‌توانیم با صراحت بیان کنیم.»
مازنی با اشاره به بیانیه نمایندگان ولایی و خروج از فراکسیون ولایت گفت: «فراکسیون امید همیشه به دنبال شفافیت است و اگر این بیانیه به این شفافیت و موضع‌گیری سیاسی در شالوده مجلس کمک کند ما از آن استقبال می‌کنیم.»
**فراکسیون امید پرقدرت شد 
احمد مازنی گفت:"تا به امروز هر چند علی لاریجانی را به عنوان رئیس فراکسیون ولایت معرفی می‌کردند اما در عمل بسیاری حاجی‌بابایی را رئیس این فراکسیون می‌دانستند. "
وی ادامه داد: با اتفاقی که در هیئت رئیسه دوم مجلس افتاد، تردید جدی در بخشی از فراکسیون ولایت رخ داد، به عبارتی اگر این بیانیه و جمع‌بندی دیروز، دو ماه قبل از انتخابات هیئت رئیسه صورت می‌گرفت ما شاهد ترکیب کاملا متفاوتی در هیئت رئیسه بودیم. چرا که آن موقع صف‌بندی اصولگرایان صریح‌تر و از حالت ژله‌ای موجود خارج می‌شد.»
وی ادامه داد: « باید پذیرفت که بیانیه اخیر نشان‌دهنده شکاف بین اصولگرایان مجلس است. از سویی یادمان نرود که فراکسیون ولایت را نباید فراکسیون اکثریت می‌نامیدیم چرا که این فراکسیون یک فراکسیون از گروه‌ها و جناح‌های مختلف بود که ریاست لاریجانی را برعارف ترجیح می‌داد یعنی برخی اصلاح طلبان هم در این فراکسیون قرار گرفتند. اما لاریجانی بعد از ریاست، از فراکسیون ولایت برای پیشبرد اهداف خودش بهره می‌برد که ظاهرا این چیزی نیست که گروه اصولگرایان تند بربتابند.»
وی افزود: «به هر حال این جدایی شکاف بین اصولگرایی را بیشتر می‌کند و جریان تندتر از جریان معتدل‌تر فاصله بیشتری می‌گیرد و از همین رو باید شاهد تحولات جدیدی 
باشیم.»
مازنی ادامه داد: «اما از سویی دیگر، فراکسیون امید همچنان با قدرت مسیر خودش را دنبال می‌کند و به نظر می‌آید پس از نتیجه انتخابات سال 96 و همین طور این بیانیه تعداد بیشتری از نمایندگان به فراکسیون امید بپیوندند و از حالت مردد قبلی دربیایند.»




تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن