واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اولین سفر یک نخست وزیر هند به اسرائیل
"نارندرا مودی" نخست وزیر هند بعد ازظهر امروز- سه شنبه- به عنوان اولین نخست وزیر هند سفر سه روزه خود را به فلسطین اشغالی آغاز می کند.
به گزارش ایرنا،این سنت شکنی رهبر حزب افراطی "بهارتیا جاناتا" در حالی صورت می گیرد که نخست وزیران هند پس از استقلال با تبعیت از گاندی رهبر فقید این کشور ،هند همواره بر پشتیبانی از مردم مظلوم فلسطین تاکید و از سفر به سرزمین های اشغالی خودداری می کردند.
"مودی" نخستین فردی است که در انظار عمومی رژیم صهیونیستی را به خاطر تجربیات تکنیکی و نظامی اش می ستاید درحالیکه نخست وزیران سابق به علت جمعیت حدود 200 میلیون نفری مسلمانان و فشار کشورهای اسلامی از علنی کردن روابط خود با رژیم صهیونیستی خودداری می کردند.
این تغییر رویه نخست وزیر هند باعث انتقادهای فراوانی از سوی علما، فعالان اجتماعی و مسلمانان هند به مودی به عنوان رهبر حزب ملی گرای هندوی بهارتیا جاناتا(بی جی پی) که در سال 2014 روی کار آمد شده است .
"اسدالدین اویسی " ازاعضای پارلمان هند که حقوق مسلمانان را پیگیری می کند معتقد است سفر نخست وزیر هند به اسرائیل تنها زمینه ای برای اشغال فلسطین است.
در چند دهه گذشته و دردوران فعالیت حزب چپ گرای کنگره هندوستان "یاسرعرفات" رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین به طور منظم به دهلی نو سفر می کرد.
هرچند تاکنون سه وزیر امور خارجه هند تاکنون به سرزمین های اشغالی سفر کرده اند ولی هیچیک از نخست وزیران هند به فلسطین اشغالی سفر نکرده اند.
به گفته کارشناسان این سفر از ان نظر اهمیت دارد که حتی نخست وزیر هند روال پیشین مقامات این کشور را زیر پا گذاشته و پس از سفر به سرزمین های اشغالی قصد ندارد برای دیدار با "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان به رام الله برود.
"محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان درمه سالجاری با سفر به دهلی نو با نخست وزیر هند دیدار و گفت وگو کرد .
دراین دیدار هفت توافقنامه در زمینه های مختلف بین هند و تشکیلات خودگردان امضا شد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنانی در مرکز فرهنگی اسلامی هند از مودی خواست در گفت وگو با مقامات رژیم صهیونیستی برای تشکیل دو دولت گفت وگو کند.
کارشناسان بعید می دانند که در سفر مودی در خصوص روابط فلسطین با رژیم صهیونیستی گفت وگویی صورت گیرد.
هند نخستین کشور غیرعرب بود که رژیم صهیونیستی را به رسمت شناخت و در سال 1992 با این رژیم روابط دیپلماتیک برقرار کرد.
روابط دهلی نو و رژیم صهیونیستی از زمان روی کارآمدن حزب بهارتیا جاناتا(بی جی پی) درسال 2014 گسترش یافته است.
مقامات هند تاکنون تلاش کرده اند که هرگونه تغییر در سیاست خارجی خود را در قبال فلسطینیان درچارچوب تلاش هند برای ایجاد رابطه بهتر با دولت های مختلف تعبیر کنند.
"بالاسکار" از مقامات وزارت امور خارجه هند می گوید روابط دهلی با هر کشور مستقل و جدای از رابطه آن با دیگر کشورها است .
کارشناسان معتقدند مودی تلاش می کند که روابط تجاری ،تکنولوژیکی و ازهمه مهمتر نظامی خود را با رژیم صهیونیستی گسترش دهد، هرچند نظر سیاسی نیز به حمایت از فلسطینی ها ادامه می دهد.
روزنامه صهیونیستی "یدیعوت آحرونوت" با تاریخی خواندن این سفر اعلام کرد پیش بینی می شود مودی دراین سفر چندین همکاری و قرارداد بزرگ نظامی با اسرائیل امضا کند.
هند در آوریل سال جاری (2017 میلادی) یک پیمان امنیتی بزرگ با رژیم صهیونیستی امضا کرد .
این کشور بزرگترین وارد کننده سلاح های اسرائیلی است و در سال های اخیر به خرید سلاح ، موشک و هواپیماهای بدون سرنشین از این رژیم اقدام کرده است.
برپایه این گزارش، بخش قابل توجهی از معاملات بین دو طرف همچنان مخفی نگه داشته شده است.
بر اساس اسناد ارائه شده به پارلمان هند در دو سال گذشته این کشور 37 پیمان امنیتی با کشورهای خارجی به امضا رسانده که 7 مورد از این پیمان ها با رژیم صهیونیستی و 9 مورد با آمریکا بوده است .
بر اساس بخشی از قرارداد بزرگ هند با رژیم صهیونیستی که بزرگترین معامله صنعت امنیتی این رژیم محسوب می شود و در آوریل گذشته به امضا رسید ، هند به سیستم دفاعی "MRSAM" که نمونه ای از سیستم دفاعی "باراک 8 " می باشد، دست خواهد یافت.
هند بر اساس این قرار داد، همچنین به سکوهای پرتاب موشک و موشک ها و وسایل ارتباطی و سیستم های مدیریتی و کنترل و سیستم های راداری مجهز خواهد شد.
شرکت دولتی صنایع هوا و فضای رژیم صهیونیستی درآوریل امسال درگزارشی اعلام کرد هند قصد دارد تکنولوژی نظامی به ارزش 2 میلیارد دلار از این شرکت خریداری کند.
بر اساس این توافق شرکت صنایع هوا و فضای رژیم صهیونیستی پیشرفته ترین تکنولوژی های موشکی، اسلحه و پرتاب کننده ها را در اختیار هند قرار می دهد.
این شرکت همچنین اعلام کرده است که در توافقی دیگر با هند به ارزش 630 میلیون دلار، تکنولوژی دفاع موشکی به نیروی دریایی هند می فروشد.
"افرایم اینبار"، رئیس اسبق مرکز مطالعات راهبردی رژیم صهیونیستی اظهار کرد من فکر می کنم روابط هند و اسراییل فراتر از توافق های دفاعی و نظامی است. دو کشور دارای اهداف راهبردی مشترک مانند مبارزه با افراط گرایی، نگرانی از نفوذ چین و همچنین پتانسیل عظیم اقتصادی می باشند. برای اسرائیل هند یک بازار عظیم به حساب می آید.
مودی قرار است روز چهارشنبه پس از دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی و دیدار با تجار برای بزرگداشت سربازان هندی مدفون در مقبره ای در حیفا به این شهر سفر کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۱۳ تير ۱۳۹۶ - 04 July 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]