واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تازه ترين گزينه هاي مطرح براي سكانداري شهرداري تهران
صندلی سکان دار شهرداري تهران آنچنان مهم هست که فراتر از تهران، نگاه های داخلی و خارجی را به خود معطوف و پرسش پیرامون گزینه های مطرح را نقل محافل رسانه ای و گعده های سیاسی کرده است. آنگونه که به طور رسمی اعلام شده از گزینه های نهایی و غایی برای جایگاه شهرداری تهران، 14 تیرماه رونمایی خواهد شد اما بدون شک تا پیش از آن موعد هم می توان گفت که چه چهره هایی مطرح و چه کسانی خود را آماده حضور بر صندلی داغ شهرداری تهران می کنند، صندلی که این بار در اختيار اصلاح طلبان قرار گرفته است و گزینش بهترین گزینه برای شهرداری بی شک نقش بسزایی در وضعیت حال و آینده اصلاح طلبان خواهد داشت.
روز نو : حيدر حسني:صندلی سکان دار شهرداري تهران آنچنان مهم هست که فراتر از تهران، نگاه های داخلی و خارجی را به خود معطوف و پرسش پیرامون گزینه های مطرح را نقل محافل رسانه ای و گعده های سیاسی کرده است. آنگونه که به طور رسمی اعلام شده از گزینه های نهایی و غایی برای جایگاه شهرداری تهران، 14 تیرماه رونمایی خواهد شد اما بدون شک تا پیش از آن موعد هم می توان گفت که چه چهره هایی مطرح و چه کسانی خود را آماده حضور بر صندلی داغ شهرداری تهران می کنند، صندلی که این بار در اختيار اصلاح طلبان قرار گرفته است و گزینش بهترین گزینه برای شهرداری بی شک نقش بسزایی در وضعیت حال و آینده اصلاح طلبان خواهد داشت.
به گزارش روزنو، 16 شاخصه براي انتخاب شهردار تهران تعیین شده است و بر اساس آن شهردار برگزیده خواهد شد و حال باید دید از میان گزینه های مطرحی که در اخبار غیر رسمی نام شان به میان آمده، کدامین گزینه بر اساس شاخصه های مطرح، منطبق ترین شرایط را با آن مولفه های از پیش تعیین شده دارند.
چندین و چند گزینه اکنون نام شان به عنوان گزینه های مطرح شهرداری، در میان است. گزینه های اصلی چون محمود حجتی (وزیر فعلی جهاد کشاورزی دولت روحانی)، محسن مهرعلیزاده استاندار و معاون رئیس جمهوری در دوران اصلاحات، محسن هاشمي (مديرعامل سابق مترو) و علي اصغر احمدي (معاون سياسي وزير كشور ) جز چهره هايي هستند كه هم اكنون ميان اعضاي شوراي شهر پنجم مطرح هستند.
از ميان گزينه هاي فوق ، محمود حجتی وزیر کشاورزی در دولت روحانی و دولت اصلاحات، توانسته موفقیت های قابل قبولی را در عرصه کشاورزی رقم بزند، هر چند که مهم ترین متر و معیار کارنامه او،یعنی خودکفایی گندم، از سوی برخی کارشناسان بواسطه هزینه های آن برای کلیت اقتصاد ایران محل تردید است و چنین گفته می شود که هزینه های آن فراتر از آورده ها و سود این خودکفایی است که البته برای کشوری که می خواهد مستقل باشد و در مظان تهدیدهاست، این خود کفایی با همه هزینه های آن ارزشمند است. حجتی مدیر بی حاشیه و آرامی است، هر چند هیچ گاه بر سر عقاید خود معامله نکرده و بی تعارف حرفش را زده است. آمدن حجتی از جهاد کشاورزی به شهرداری شاید در وهله اولیه گزینه خوبی باشد اما نکته آنجاست که از یکطرف این خروج می تواند ثبات و وحدت رویه در حوزه مهم و کلیدی کشاورزی آنهم با توجه به بحران های مختلف این عرصه به عنوان مثال کم آبی را تحت الشعاع قرار داده و هزینه های آن را بر فایده اش بچرباند. دومین نکته آنست که محمود حجتی مدیر سیاسی نیست، بدان معنی که همواره در حوزه هایی به ایفای نقش پرداخته که وجه سیاسی آن پررنگ نبوده و این نکته می تواند نقطه منفی بزرگ در کارنامه مدیری باشد که قرار است در شهرداری پایتخت به ایفای نقش پرداخته و از لوازم بدیهی موفقیت او، تبحر در حوزه سیاسی و مدیریت در این عرصه است.
محسن مهرعلیزاده نیز همانند تمامی این چهره ها کارنامه پر و پیمانی در عرصه مدیریتی دارد اما چند نکته مهم و کلیدی او را تا حدودی گزینه ای متمایز و متفاوتی کرده است. مهرعلیزاده علاوه بر استانداری، سابقه کاندیداتوری برای ریاست جمهوری را نیز در کارنامه داشته و در تمامی این سال ها به عنوان یک فعال سیاسی به ایفای نقش پرداخته و جایگاه سیاسی مستقلانه ای برای خود دارد و از طرف دیگر او گزینه ای است که در میان اصلاح طلبان با بدنه جناح مقابل و نهادهای عالی روابط مطلوبی داشته و این می تواند در برون داد عملکردهای شهرداری بسیار موثر افتد. مهرعلیزاده با توجه به حضور در سازمان تربیت بدنی برحوزه های مهم و تاثیرگذاری چون ورزش و جوانان و مطالبات و خواست این قشر اشراف دارد و از طرف دیگر او از میان این گزینه های مطرح در طول این مدت حضور و تعامل دو چندانی با رسانه ها داشته که می تواند او را در سپهر شهرداری تهران در این عرصه راهبردی کمک کند و نقطه ضعفی که در اکثر دستگاه های دولتی و غیر دولتی دیده می شود، مرتفع کند.مضاف بر همه اینها، در طول چند سال گذشته مهرعلیزاده بر خلاف چهره های فوق درگیر در امور اجرایی دولتی نبوده و فرصت فعالیت در عرصه های فرا مدیریتی دولتی را داشته و به عنوان مثال در اتاق بازرگانی روابط مطلوبی با بخش خصوص داشته و به تعامل با این فعالان پرداخته و این نکته نیز اشراف خوب و دستمایه مطلوبی برای حضور بر صندلی می دهد که یکی از مهم ترین وجوه آن برقراری ارتباط مطلوب میان بخش خصوصی با سازه های دولتی و غیر خصوصی است.
محسن هاشمی عضو منتخب شورای شهر تهران در دوره پنجم و مدیر عامل سابق متروی تهران است. او که ۱۳ سال ریاست هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت متروی تهران را بر عهده داشتهاست در پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران به عنوان نفر اول لیست امید از طرف اصلاحطلبان معرفی شد.او در چهارمین دورهٔ شورای اسلامی شهر تهران، گزینهٔ اصلی اصلاحطلبان برای شهرداری تهران بود، که در نهایت با یک رأی مغلوب محمدباقر قالیباف شد.
علیاصغر احمدی عضو سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دبير كل فعلي حزب همبستگی ایران اسلامی و معاون سیاسی وزیر کشور از ۲۰ آذر ۱۳۹۵ است. او پیشتر معاون هماهنگی و پیگیری معاونت اجرایی رئیس جمهور و قائم مقام ستاد کاروان تدبیر و امید و دبیر کل جمعیت هلال احمر بوده است. او مدتی استاندار گلستان و نماینده شاهرود در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال های 1375 تا 1379 بود. احمدی همچنین معاون وزیر کشور در دو دوره، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و دبیر شورای امنیت کشور بودهاست.
حال با توجه به كارنامه گزينه هاي مطرح شهرداري تهران باید منتظر ماند و دید که روز چهارشنبه با اعلام رسمی گزینه های شهرداری و جدی تر شدن رقابت بالاخره در روزهای داغ و گرم مرداد دروازه های بهشت به روی چه کسی گشوده خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]