تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ثروت فراوان، دشمن مؤمنان و پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816626560




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روش آیت الله هاشمی در برابر مخالفان و منتقدانش چه بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



روش آیت الله هاشمی در برابر مخالفان و منتقدانش چه بود؟
به دنبال برخوردهای تند و غیراخلاقی افرادی سازمان‌یافته با رییس‌جمهوری و دولت، محمد هاشمی در مصاحبه‌ای از دکتر روحانی خواست که به روش و سیره آیت‌الله هاشمی در قبال مخالفانش عمل کند.
روز نو : به دنبال برخوردهای تند و غیراخلاقی افرادی سازمان‌یافته با رییس‌جمهوری و دولت، محمد هاشمی در مصاحبه‌ای از دکتر روحانی خواست که به روش و سیره آیت‌الله هاشمی در قبال مخالفانش عمل کند.


به گزارش روز نو، وي تاكيد كرد: «تجربه‌اي كه در دوران مرحوم آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني داشتيم، سكوت بود. مرحوم آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني هميشه در معرض توهين‌هاي زيادي از تريبون و افراد خاص قرار داشتند اما ايشان سكوت را برمي‌گزيدند و بعضا كه درصدد جواب برمي‌آمديم از اين كار ما را نهي مي‌كردند».


به نظر مي‌رسد براي شناخت بهتر سيره برخورد آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني با مخالفان درون جبهه انقلاب و اساسا براي درك ذهنيت ايشان از صف‌بندي سياسي در سال‌هاي بعد از انقلاب و نحوه تنظيم مناسبات با نيروهاي سياسي مختلف، بايد مطالعات جدي‌تري صورت بگيرد و مباني نظري و راهكارهاي عملي مورد نظر ايشان طي سال‌هاي قبل و بعد از انقلاب بايد بررسي شود.
 
اين كار از اين نظر مهم است كه آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني به نماد اعتدال در درون جبهه انقلاب تبديل شده است و شناخت اين مباني و راهكارها مي‌تواند منجر به تدوين مانيفستي براي جريان اعتدالي در ايران اسلامي بشود. در اين نوشته كوتاه بر آنم تا برخي از اين محورها را در يك نگاه شتابزده مورد توجه قرار بدهم.


اول- براي آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني اصل اوليه و مهم، انقلاب اسلامي و موجوديت جمهوري اسلامي بود. او چه بسا با برخي از افراد و جريان‌ها و نيروهاي سياسي رابطه خوبي برقرار مي‌كرد يا از كساني فاصله مي‌گرفت اما در نهايت در اين ائتلاف‌ها و جدا شدن‌ها، مساله اساسي و مهم براي ايشان تداوم پيروزي انقلاب و حفظ اقتدار جمهوري اسلامي و تبديل نظام به يك قدرت منطقه‌اي و توسعه و پيشرفت اقتصادي كشور بود.
 
شايد ايشان اين اهداف را با تداوم مديريت خودش يا دوستانش ميسر و ممكن مي‌دانست و براي حفظ موقعيت و جايگاه جريان مورد حمايت خود، تلاش‌هايي هم مي‌كرد اما اين آمادگي را هم داشت كه براي حفظ اين اصل، فرعيات را به مساله اصلي تبديل نكند و هدف اصلي را در حاشيه قرار ندهد و در واقع از كساني كه كاركردشان را در مجموع به سود انقلاب و نظام و مردم مي‌دانست، دفاع مي‌كرد.


دوم- آيت‌الله هاشمي در تنظيم مناسبات خود با جريان‌هاي سياسي، بنا را بر مدارا و تحمل همه آنان قرار داده بود و كاري به اصلاح‌طلب و اصولگرا بودن آنان نداشت. به همين دليل هم احزاب موسوم به اصولگرا او را در مقاطعي مورد حمايت قرار مي‌دادند و هم جريان اصلاح‌طلب معتقد بود كه هاشمي فراتر از جناح‌ها است و بايد اين شان او را حفظ كرد. بسيار اتفاق افتاده بود كه دو نيروي سياسي كاملا مخالف يكديگر عمل مي‌كردند اما هر دو جريان قبول كرده بودند كه با آيت‌الله هاشمي كار كنند و ايشان هم قبول داشت كه هر دو حزب سياسي مخالف را بايد در درون جبهه انقلاب دسته‌بندي كرد و نبايد به تعارضات حاد ميان آنان اصالت داد.
 
همگان به ياد دارند وقتي اسدالله بادامچيان و بهزاد نبوي در جريان راي اعتماد مجلس به وزير صنايع عليه يكديگر حرف‌هاي تندي زدند، آيت‌الله هاشمي از هر دو نفر به عنوان دو مبارز قديمي تجليل كرد و حاضر به تاييد يك طرف و نفي ديگري نشد. اين رويه با استثناهايي اندك، در قبال غالب نيروهاي سياسي مبناي عمل ايشان بود.


سوم- آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در مجموع بر اين باور بود كه از برخوردهاي حذفي نسبت به نيروهاي طرفدار انقلاب و طرد و حاشيه‌راندن آنان بايد جلوگيري كرد زيرا سرمايه اصلي نظام را همين مبارزان و انقلابيوني تشكيل مي‌دهند كه در مقاطع مختلف براي پيروزي و تثبيت و دفاع از نظام اقدام كرده‌اند و نبايد به گونه‌اي عمل كرد كه با حذف اين افراد دلسوز، راه براي ورود اغيار فرصت‌طلب باز شود.
 
البته بايد بپذيريم كه در درون مواضع و عملكرد آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني نوعي تغيير و دگرگوني هم رخ داده بود و اينگونه نبود كه او در همه مقاطع از حيات سياسي خود، رويه مشابهي داشته باشد. در عين حال بايد اين را هم پذيرفت كه با گذشت زمان و كسب تجارب بيشتر و برخوردهاي بدي كه با ايشان شد، مواضع آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني به سمت دموكراسي و مردم‌سالاري و تحمل مخالف و مدارا با منتقدان و افزايش سعه‌صدر تمايل بيشتري پيدا كرد. شايد در مقطعي ايشان هم دستور برخورد با منتقدان خود را صادر مي‌كرد اما به تدريج دريافت كه همين منتقدان را بايد پاس داشت و از حق آنان دفاع كرد.


چهارم- از مهم‌ترين روش‌ها و سيره‌هايي كه از آيت‌الله هاشمي بر جاي مانده و بايد به رويه و سنت همگاني تبديل شود، تحمل و مدارا و صبوري در برابر حجم عظيم تخريب‌هايي است كه عليه ايشان به شكل سازماندهي شده وجود داشت. اين را نمي‌توان انكار كرد كه آيت‌الله هاشمي براي كساني به مثابه تعارض اصلي بود و افرادي نذر كرده بودند كه به هر شكل ممكن و با توسل به هر روش مجاز يا غيرمجاز و بدون رعايت جنبه‌هاي شرعي و ديني، عليه او فعاليت كنند و به تخريب شخصيت او مبادرت كنند.
 
اگر قرار بود او وارد بازي ديگران شود قطعا بر شقاق اجتماعي و سياسي كشور افزوده مي‌شد ولي او چنين نكرد. غالبا سكوت پيشه مي‌كرد و دفاع از خودش را به ديگران و گذشت زمان و به خداوند سپرده بود و اين رويه در نهايت پاسخ خوبي هم داشت.


منبع: انتخاب


تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن