واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
توهین به رئیس جمهور:
بازتاب فراوان و متفاوتی میان مردم و سیاسیون داشت
مانور محبوبیت روحانی بلوا و آشوب همیشه جنگهای سرزمینی نیست. انحطاط فکری با وجهه پافشاری بر برخی اصول هم شکلی از بلواست وهمراهان آن در آشوب فکری به سر میبرند. اقلیتی خاص که خواست و منفعت و نظر خود را محور حق میداند و حتی زیر بار پیام رای مردم نیز نمیرود. با این حال حتی اگر نگوییم از خشت اول، از جایی بنای فکری برخی گروههای کوچک میل به انحراف پیدا کرده و حالا دارد تا ثریا کج میرود. هتک حرمت علنی و بیپروای عدهای انگشت شمار به رئیس جمهوری منتخب ملت، در دل جامعه اصولگرایی با واکنشهای متفاوتی رو به رو شده است. این اقدام هتاکانه و تمام هزینههایی که با خود داشته و خواهد داشت، مخالفان حسن روحانی را جایی میان توجیه یا ادامه حقبهجانبی گیر انداخته و حالا تازهترین اقدامشان نیز منجر به افزایش تشتت آرا در میان محافظه کاران شده است.
روز نو : مانور محبوبیت روحانی
بلوا و آشوب همیشه جنگهای سرزمینی نیست. انحطاط فکری با وجهه پافشاری بر برخی اصول هم شکلی از بلواست وهمراهان آن در آشوب فکری به سر میبرند. اقلیتی خاص که خواست و منفعت و نظر خود را محور حق میداند و حتی زیر بار پیام رای مردم نیز نمیرود. با این حال حتی اگر نگوییم از خشت اول، از جایی بنای فکری برخی گروههای کوچک میل به انحراف پیدا کرده و حالا دارد تا ثریا کج میرود. هتک حرمت علنی و بیپروای عدهای انگشت شمار به رئیس جمهوری منتخب ملت، در دل جامعه اصولگرایی با واکنشهای متفاوتی رو به رو شده است. این اقدام هتاکانه و تمام هزینههایی که با خود داشته و خواهد داشت، مخالفان حسن روحانی را جایی میان توجیه یا ادامه حقبهجانبی گیر انداخته و حالا تازهترین اقدامشان نیز منجر به افزایش تشتت آرا در میان محافظه کاران شده است.
به کزارش روز نو :حواشی پیش آمده در جریان راه پیمایی روز قدسی که نماد همبستگی ملت ایران و مسلمانان در مقابله با دشمنان است، به لطف میل به قدرتنمایی گروهی خاص تبدیل به مضحکهای متعارض با وحدت ملی و البته افزایش محبوبیت حسن روحانی شده است. پس از رفتار دور از تدبیر و ناامید کننده تندروها در راستای سر دادن شعار علیه رئیس جمهوری در روز قدس، حمایت عموم مردم از حسن روحانی بازتابی جهانی پیدا کرد. توئیتر، به عنوان ظرفیتی مجازی که بعضا میتواند ابزاری برای اعلام همبستگی در راه هدفی خاص باشد و اصطلاح توفان توئیتری را تولید کند، تنها چند ساعت پس از حواشی رخ داده در روز قدس تبدیل به آیینه تمام نمای حمایت از حسن روحانی شد. هشتگ «حامی روحانی ام» توانست رتبه نخست ترند جهانی را به دست آورد تا مشخص شود مردم نه تنها درست رای دادن که حتی صیانت از رای و پافشاری بر انتخابشان را بهتر از گذشته یاد گرفتهاند و این بار قرار نیست که روحانی تنها بماند.
تکلیف حامیان روحانی مشخص است اما، منتقدین و مخالفان حسن روحانی که همواره داعیه قانون گرایی داشتند و مخالفانشان را با متهم کردن به فقدان انقلابیگری و قانونمداری طرد میکردند، در مقابل این اقدام دور از خرد دچار انشقاق فکری بیش از پیش شده اند. ماندن بر سر دو راهی توجیه یا ادامه روند حق به جانبی و حتی ترکیب این دو رویکرد با هم، کار را برای اصولگرایان سخت تر کرده است.
از طرفی اگر حضور گسترده مردم در پای صندوق رای و انتخاب بیش از پنجاه درصدی مردم که رقابت را در یک مرحله به نفع کاندیدایی که همه انتظار پیروزی اش را داشتند، رای آری به نظام جمهوری اسلامی است، بدون شک توهین به آن رئیس جمهوری منتخب نیز وهن نظام به حساب میآید.
**سیاست نخ نمای «اقلیت مبرّا»
در روزی که بازتاب راه پیمایی روز قدس در رسانههای خارج از کشور، به جای انتقال پیام همبستگی در راه اهداف و آرمانها، برای عذه قلیلی تبدیل به توهین علیه رئیس جمهوری نظام جمهوری اسلامی ایران شد، حامیان فکری و عملی جریان مخالف حسن روحانی مواضع متفاوتی برای عده قلیلی اتخاذ کردند. رجا نیوز به عنوان پایگاهی خبری با سمت و سویی مشخص، در گزارش خود از راه پیمایی روز قدس، کوچکترین اشارهای به حواشی پیش آمده و مسببانش نکرد. از سوی دیگر خبرگزاری فارس نیز اقدام به انتشار بیانیه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور که همواره راه مشخص و البته دور از مفهوم کلیشهای و تثبیت شده انجمن اسلامی داشته اند، کرد. بیانیهای که در ضمن آن روحانی متهم به مظلوم نمایی و پنجه کشیدن به صورت نظام اسلامی شده است. البته مطرح کردن تئوری مظلوم نمایی از سوی مخالفان روحانی عقبهای طولانی دارد. در آخرین مورد پیش از این و در نماز جمعه قبل، زمانی که عدهای با عنوان دانشجویان امت حزبالله اقدام به جمعآوری امضا علیه ورود بانوان کشور به استادیوم آزادی و تماشای مسابقات تیم ملی والیبال کرده و تهدید کردند اگر مسئولان نظارتی ورود پیدا نکنند آتش به اختیار عمل خواهند کرد، عدهای از مخالفان روحانی این اقدام را مورد تمسخر قرار داده و آن را سیاست حسام الدین آشنا برای تولید فضای تنفس به نفع حسن روحانی دانستند. در حالی که چند ساعت بعد تصاویر حسین الله کرم و افراد دیگری در کنار آن طومار و امضا کنندگانش منتشر و برای چندمین بار مشخص شد طرح چنین تئوریهایی از اساس فرار رو به جلوست.
مهرداد بذرپاش، فعال سیاسی اصولگرا و حامی همیشگی محمود احمدی نژاد، صاحب امتیاز روزنامه وطن امروز و مدیر اسبق صنایع خودروسازی، در خصوص حواشی روز قدس در کانال تلگرامی خود نوشت:« اتفاق دیروز (شعار علیه رئیس جمهور) کار ناپسندی بود که هیچکس از آن دفاع نمیکند. ولی ببینید چه کار بدی است علیه یک رئیس جمهور منتخب اینگونه رفتار شود.» سیاستی که به نظر میرسد به صورت هماهنگ از سوی مخالفان روحانی تبیین شده است و همگی او را مقصر اقدام اقلیت وحدت شکن اعلام میکنند و سعی میکنند با پیوند زدن این اقدام اقلیت به رویدادهای دیگر مسئله را توجیه کنند. روزنامه وطن امروز هم در گزارش خود از روز قدس، با اشاره به اتفاقات پیش آمده اقدام به بزرگ نمایی کرده و نوشته است «از حاشیههای حضور روحانی در مراسم روز قدس، شعارهای مردم علیه اظهارات و اقدامات وی بود. پس از رویت حسن روحانی در مراسم، مردم با سر دادن شعار به استقبال وی رفتند. شدت شعارها علیه روحانی به قدری گسترده شد که حسن روحانی پس از چند دقیقه حضور در این مراسم، راهپیمایی روز قدس را ترک کرد.» این در حالی است که وطن امروز گروه اقلیت تندرو که آشکارا باکی از دوربین و ثبت تصاویرشان ندارند را مردم میداند اما در خصوص رای مردم در انتخابات ماه گذشته صحبت خاصی ندارد. همچنین الیاس نادران نماینده سابق مجلس نیز با توئیتی مبنی بر «شعارتفرقه افکن ناپسند بود [اما] سخنان تفرقهافکن این روزهای منتخب مردم ناپسندتر!»به این مسئله واکنش نشان داد.
روزنامه کیهان به مدیرمسئولی حسین شریعتمداری نیز در مطلبی با عنوان «وحدتآفرینی یا وحدتشکنی» روحانی را مقصر رخداد مشخصا از پیش هماهنگ شده معرفی کرده و هم سوی با الیاس نادران و باقی اصولگرایان و مخالفان رئیس جمهوری، آشکارا کلید حل معمای توهین به شخص دوم کشور و رئیس قوه مجریه را آخرین سخنرانی رئیس جمهوری در خصوص خصوصی سازی میداند. کیهان مینویسد: «اکنون اگر در چنین شرایطی، افرادی از سر غفلت و ندانستن، حرفهای وحدتشکنانه بزنند و دل مردم را از یکدیگر جدا کنند، چه باید کرد!؟ اگر کسی در اوج روزهای غرور ملی از ضرب شست سپاه، به فرزندان ملت حمله کند به او چه باید گفت؟ اگر در هنگامهای که آمریکا در پی تحریم همهجانبه علیه رزمندگان خط مقدم دفاع از عزت و شرف ایران است، برخی هم در داخل سپاه را به هر بهانهای آماج قرار دهند، کدام پازل را تکمیل میکنند؟» این در حالی است که سخنان روحانی مبنایی کاملا اقتصادی داشته و پیرامون مسئله خصوصی سازی است که نص صریح قانون اساسی بر آن تاکید دارد. از طرفی رئیس جمهوری پس از حملات موشکی اخیر سپاه علیه داعش، آن را اقدامی به جا و ضروری خواند و طبیعتا به عنوان رئیس جمهوری کشور و رئیس شورای عالی امنیت ملی با آن همسو و از نخستین آگاهان در سلسه مراتب نظامی این امر بود. از این منظر، این ادعا نیز چندان درست به نظر نمیرسد.
از سوی دیگر غلامعلی حداد عادل نیز با یک روز تاخیر و با بیان این نکته که توصیه مقام معظم رهبری همیشه بر این بوده که حرمت جایگاهها همواره حفظ شود، اظهار کرد: «اتفاقی که روز گذشته افتاد و عدهای در حاشیه راهپیمایی روز قدس به رئیسجمهور توهین کردند، خلاف توصیه مقام معظم رهبری بود.» البته حداد نیز از قافله تلاش برای مقصر جلوه دادن روحانی عقب نماند و افزود: «مردم حق دارند نسبت به برخی اظهار نظرات رئیسجمهور انتقاد داشته باشند، اما باید نظرات خود را به صورت گفتارهای عقلانی و منطقی و به دور از اهانت بیان کنند. فرض سازمان یافته بودن این واقعه نیز غیرمنطقی است، زیرا کسی نمیداند که رئیسجمهور از چه نقطهای در جمع راهپیمایان حضور پیدا میکند.» این در حالی است که چنین مسئلهای فرض از پیش هماهنگ شده بودن این ماجرا را رد نمیکند و در نهایت میشود با رصد حضور رئیس جمهوری در مراسم به سمت او رفت که ظاهرا چنین اتفاقی هم افتاده است.
**کورسوی عقل گرایی و رعایت انصاف
خبرگزاری تسنیم در یادداشتی ضمن «نابخردانه خواندن رفتار عدهای قلیل» و توهین به رئیس جمهوری کشور، این اقدام را محکوم کرد. عبدالله گنجی، تحلیل گر سیاسی اصولگرا نیز در کانال تلگرامی خود در مطلبی با عنوان «در نکوهش یک حاشیه» به قشر معروف به امت حزب الله انتقاد کرد. گنجی در یادداشت خود نوشت: «شعار عدهای علیه رئیسجمهور در روز قدس دل هر نیروی مومن به انقلاب و زمانشناس را به درد میآورد که چگونه عدهای سطحیگرا، ظاهربین، زماننشناس و هزینهساز، حزبالله را از جایگاه سنگ زیرین آسیا خارج و به چهرهای هیجانی بیمنطق و غیرقابل کنترل تبدیل میکنند.» او در ادامه اقدام اخیر علیه حسن روحانی را از دو منظر نکوهیده میداند. گنجی در وهله اول منتسب شدن این رفتار سطحی نگران و مصداق سازی شان در خصوص شعار «روحانی،بنی صدر پیوندتان مبارک» به رهبری و سخنان ایشان در خصوص وقایع سال 59 وتاکیدشان بر عبرت گرفتن از حوادث آن دوران را آسیب این اقدام معرفی میکند و دومین دلیل را شکست وحدت در روز قدس و در مقابله با صهیونیسم میداند.
رویداد اخیر اما که در حقیقت با بی خردی و بیتدبیری عدهای خاص شکل گرفت، در نهایت منجر به هویداتر شدن وجوه گسترده محبوبیت حسن روحانی شد. وی که تا این لحظه شخصا به این توهین واکنش نشان نداده، بار دیگر صبر و بردباریاش را به رخ منتقدان کم طاقت کشید. از طرفی، این گروه به جای همراهی با رئیس جمهوری قانونی و جبهه گیری علیه اسرائیل و صهیونیسم، حقیقت خود را نشان داد تا مشخص شود اعتبار باقی سخنان و رفتارهایشان در چه حد است. از سوی دیگر یکی از پرتکرارترین واکنشهای کاربران فضای مجازی مبنی بر این بود که این اقدام مخالفان روحانی برای نظام جمهوری اسلامی تیغی دو لبه است. اگر قرار است با آنها برخورد قانونی نشود و رفتارشان اجماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی محاسبه نشود، باید انتظار داشت که دیگران هم بتوانند نظرشان را آزادانه در خیابان و در روی شخصیتهای سیاسی فریاد بزنند؛ حالا شعار مرگ سر دادن که هیچ. در مجموع به نظر میرسد شکستهای متوالی گروه اندک، متحدتر شدن مردم در حمایت از روحانی و منادیان اصلاح طلبی مسئلهای است که تندروها با هر اقدام خود بیش از گذشته مسبب آن میشوند. در واقع تئوری مظلوم نمایی روحانی که مطرح میشود، دروهله نخست به خاطر مشاهده نتیجه اقدامات خودشان در اتاق فکرها و در ثانی عدم توانایی شان در تحلیل مسائل است. حسن روحانی نشان داده که در راه احیای قانون گرایی تحمل و بردباری زیادی دارد و مردم نیز نشان داده اند که این بار بلدند چطور از رای خود به رئیس جمهوری منتخبشان حفاظت کنند. در روزی که رسانههای خارجی فرصت کردند روز قدس را به جای شعارهای ضد صهیونیستی با شعارهای ضد روحانی پوشش دهند، ندای مردم ایران در دنیای مجازی پیچید: «حامی روحانی ام»
روزنامه آفتاب یزد
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]