واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
هر ساعت 1200 نفر آواره میشوند
روز نو : وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه طبق آخرین گزارش سازمان ملل متحد به طور متوسط از هر 113 نفر یک نفر در جهان امروز پناهنده یا آواره است گفت: جمهوری اسلامی ایران که چهارمین کشور پناهنده خیز دنیا به شمار می آید به دلیل اتخاذ سیاستهای نوعدوستانه در حمایت از جمعیت میلیونی پناهندگان در ایران الگویی رفتاری و اجرایی برای سایر کشورهاست.
به گزارش روز نو، علی ربیعی به مناسبت روز جهانی پناهندگان در کانال تلگرامیاش نوشت: روز 20 ژوئن روزجهانی پناهندگان است . طبق آخرین گزارش سازمان ملل متحد به طور متوسط از هر 113 نفر یک نفر در جهان امروز پناهنده یا آواره است . به عبارت دیگر هر ساعت 1200 نفر آواره میشوند که متاسفانه بیش از 80 درصد آنان از کشورهای کم درآمد یا درآمد متوسط هستند.
در این میان به جرات می توان عنوان کرد که جمهوری اسلامی ایران که چهارمین کشور پناهنده خیز دنیا به شمار می آید به دلیل اتخاذ سیاستهای نوعدوستانه در حمایت از جمعیت میلیونی پناهندگان در ایران الگویی رفتاری و اجرایی برای سایر کشورهاست که این موضوع توسط نهادهای بین المللی نیز بیان شده است. در چارچوب همین سیاستهای مبتنی بر برادری اسلامی و مدارای انسانی است که اکثریت قریب به اتفاق پناهندگان نه در اردوگاه که در کنار تعامل و همسایگی جامعه ایرانی در مناطق شهری و روستایی ساکن هستند.
دولت یازدهم نیز در چارچوب سیاستهای کلی نظام در مواجه نوعدوستانه با پناهندگان اقدامات و سیاستهای متعددی را اجرا کرده است. پس از دستور تاریخی مقام معظم رهبری مبنی بر تحصیل همه کودکان افغانستانی دولت تدبیر و امید در اردیهشت 95 موانع فراروی تحصیل دانش آموزان اتباع خارجی را لغو و دسترسی تمام کودکان افغانستانی ساکن در ایران به آموزش رسمی را میسر کرد تا عدد دانش آموزان پناهنده و مهاجر خارجی در مدارس دولتی ایران به بیش از 400 هزار نفر برسد.
از سوی دیگر در چارچوب برنامه بیمه سلامت ایرانیان تمام جمعیت پناهندگان ساکن در ایران امکان دسترسی به بیمه را پیدا کردند . همچنین با توجه به نقش مهم سازمان های غیر دولتی ایران در ارائه خدمات آموزشی درمانی و توانمند سازی به پناهندگان حمایت از این موسسات و تسهیل فعالیت های آنان به عنوان یک اولویت پیگیری شد.
البته باور من این است که باید استراتژیها و سیاستهای آینده نگر در خصوص پناهندگان داشته باشیم بویژه تاکید دارم که حمایت اجتماعی از کودکان که آسیب پذیری بیشتری دارند هدفمندتر و گسترده تر ادامه یابد.
فراموش نکنیم در دنیایی که خشونت، جنگ و تنش گسترش یافته است برای مواجهه با بحران پناهندگی به همدلی همبستگی و سیاستهای کارآمد و همه جانبه نیاز داریم.
منبع: تابناک
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]