واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مقام معظم رهبری: اینکه میگویند سند 2030 الزامآور نیست، سطحینگری است/ سند باید تبیین شود
به مناسبت ماه مبارک رمضان، جمعی از استادان، نخبگان علمی و پژوهشگران دانشگاهها، عصر امروز (چهارشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
به گزارش عصرایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری؛ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب به شرح زیر است:
- حرف عمدهی من امروز توجه به مسئولیت معلمی و استادی است؛ استاد در محیط دانشگاه یک نقشآفرینی دارد. شما در روح و دل و فکر جوان اثرگذارید و او را وادار به فکر و حرکت میکنید.
- اگر استاد احساس مسئولیت داشته باشد، مثبتاندیش و امیدوار باشد، عزم و نیت قاطع برای اقدام برای کشور داشته باشد، این اثر میگذارد؛ عکسش هم هست؛ استادی که نگاهش به بیرون مرزهاست و هیچ اعتقادی به مفاهیم کشور و مفاهیم هویت قومی خودش ندارد...
- اساتید ما باید نقش خود را در ایجاد بالندگی در دانشگاه از یکسو و حراست از ارزشهای انقلاب و اسلام از سوی دیگر پیدا کنند و تعریف کنند.
- در آستانهی روز قدس هستیم؛ روز قدس بسیار مهم است؛ صرفاً این نیست که ما از یک ملت مظلومی که از خانهی خود رانده شده داریم دفاع میکنیم؛ ما در واقع داریم با یک نظام سیاسی ظالمانه و استکباری مبارزه میکنیم.
- امروز دفاع از فلسطین دفاع از حقیقت است؛ مسئلهای بسیار گستردهتر از فلسطین؛ امروز مبارزه با رژیم صهیونیستی مبارزه با استکبار است، مبارزه با نظام سلطه است. روز قدس را باید بزرگ دانست. راهپیمایی روز قدس خیلی مهم است.
- مسئلهی «تبیین» یکی از کارهای اساتید است. این سند ۲۰۳۰ باید تبیین شود؛ خیلی مسئلهی مهمی است. این جزوی از یک سند بالادستی سازمان ملل است؛ سند توسعهی پایدار؛ یک بخشش همین سند ۲۰۳۰ آموزش و پرورش است.
- آن چیزی که در سند توسعهی پایدار دارند طراحی میکنند، یک منظومهی فکری و فرهنگی و عملی برای همهی دنیا است. یونسکو اینجا یک وسیله و ویترین است؛ دستهایی پشت سازمان ملل وجود دارد که دارند برای همهچیز ملتهای دنیا منظومهی فکری و فرهنگی و عملی تنظیم میکنند که ملتها باید بر اساس آن عمل کنند. این غلط و معیوب است؛ اینها چه حقی دارند که دربارهی کشورها و سنتها و عقایدشان اظهارنظر کنند که باید اینجوری یا آنجوری عمل کنید؛ همهاش هم «باید» است. اینکه میگویند «الزامآور نیست»، این سطحینگری است؛ هرکدام از اینها که تحقق پیدا نکند، بعد بهعنوان نقطهی منفی حساب میشود و امتیازهایی از کشور سلب میشود.
- اساتید باید جوان را با هویت ملی و استقلال آشنا کنند تا به آن مباهات کند. جوان امروز قدر استقلال را نمیداند. غالباً جوان امروز ما از اول عمرش در کشوری زندگی کرده که هیچ وابستگی سیاسی و عقیدتی به قدرتهای خارجی نداشته است؛ همیشه از اول دیده که جمهوری اسلامی در مقابل قدرتهای خارجی که دیگران جرئت نمیکنند بگویند بالای چشمت ابروست، ایستاده است؛ این استقلال است؛ استقلال سیاسی است؛ این را از اول دیدهاند و قدرش را نمیدانند. آن دورهای که هرچه آمریکا و انگلیس میگفت، باید در کشور تحقق پیدا میکرد را آنها درک نکردهاند؛ لذا قدر استقلال را نمیدانند. اساتید این را باید تفهیم کنند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۸ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - 21 June 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]