تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817848812




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجربه دولت در شکل دهی به کابینه دوازدهم


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تجربه دولت در شکل دهی به کابینه دوازدهم


ترمیم کابینه مبتنی بر تجربه های اندوخته دولت در عرصه های مختلف است. این امر نشانگر توجه دولت به مقوله چرخش نخبگان و جوان گرایی در مسیر توسعه کشور است.

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا ، این روزها یکی از مباحثی که در فضای اجتماعی و رسانه ای مطرح می شود، ترکیب کابینه دولت دوازدهم است. بیشتر صحبت ها نیز گمانه زنی ها درباره فهرست افرادی است که در دولت دوازدهم قرار است سکان وزارتخانه ها را به دست بگیرند. با این حال کمتر به مساله چرایی تغییر و تحولات احتمالی در چینش نفرات کابینه پرداخته شده است. در این زمینه به ذکر چند نکته می پردازیم؛

1- تغییر و تحول کابینه در دولت های مختلف مساله ای پذیرفته شده است. دولت ها بر اساس خط مشی، رویکرد و اهدافی که دنبال می کنند، دست به گزینش زده و سعی می کنند بهترین افراد را در تیم خود قرار دهند.
در واقع تغییر در کابینه ها به طور معمول در راستای حرکت روبه جلو، رفع نواقص پیشین و تقویت نقاط مثبت است. بر این اساس بهره گرفتن از افرادی در کابینه که بتوانند تصمیم گیری و تصمیم سازی را تسهیل کنند، امری بدیهی است.
به نظر می رسد فارغ از این که چه افرادی سکان هدایت کابینه را در دست گیرند، لزوم توجه به چرخش یا گردش نخبگان را باید امری جدی تلقی کرد. بر این اساس، جدا از این که کابینه مقتدر از بار مشکلات می کاهد، تغییر می تواند باعث سرعت گرفتن گردش نخبگان شود.

2- تغییر و جابجایی افراد در کابینه به معنای نفی و نادیده گرفتن توانمندی ها نیست. از این رو آن را به عنوان ترمیم مطرح کنند. تغییر در ترکیب کابینه می تواند امید به تحقق وعده‌ها و برنامه هایی باشد که دولت خود را ملزم به پاسخگویی آن می داند. در واقع بخشی از مسئولیت پذیری دولت ها در قبال برنامه هایی که ارائه می دهند، برآورده کردن آن ها است.
همان سان که دولت ها دارای حقی هستند اما تکلیفی را نیز بر عهده دارند. یکی از تکلیف های دولت، توجه به سرمایه های اجتماعی و تقویت اعتماد عمومی است. بر این اساس دولت برای جذب بیشینه سرمایه ها اجتماعی در انتخاب و چینش کابینه نمی تواند نسبت به مطالبه گری رای دهندگان کم توجه باشد. باید توجه داشت بر خلاف حق که اختیاری است، تکلیف الزامی است. از این رو مسئولیت، نتیجه تکلیف است.

3- یکی از ضرورت هایی که دولت ها پس از روی کارآمدن مدنظر قرار می دهند، تشکیل کابینه ای یکدست، پویا، متخصص و کارآمد است. از این رو دولت ها سعی می کنند افرادی که دارای این شاخصه ها و ویژگی ها باشند را انتخاب کنند. تخصص گرایی زمینه پاسخگویی را نیز فراهم می سازد زیرا فردی که توان مدیریتی و تخصصی بالایی داشته باشد، از پس مسئولیتی که بر عهده دارد بر می آید.

4- بالا بودن میانگین سن افراد حاضر در کابینه بارها از سوی منتقدان مورد نقد واقع شده است، در برهه ای نیز حتی حامیان دولت نیز بر این امر صحه گذاشتند. آقای روحانی نیز در صحبت‌های انتخاباتی خود اشاره کرده بود که قصد دارد کابینه را جوان تر کند. این سخن رییس جمهوری نشانگر توجه دولت به چابک تر شدن کابینه و تحرک بیشتر دولت در رفع امور است.

5- در کشورهای توسعه یافته، توجه به تربیت و آموزش مدیران برای تجربه اندوزی مدنظر قرار می گیرد. به عبارت دیگر بهره گیری از توانمندی های افراد در حوزه های مختلف سبب ساز آن می شود که مدیریت از حالت یکنواخت خارج شده و ایجاد انگیزه کند. این مساله موجب تسریع گردش نخبگان ، نوآوری و خلاقیت می شود. بنابر این تغییر در ترکیب کابینه در دولت دوازدهم که رییس جمهوری نیز پیشتر اشاره کرده بود، گامی رو به جلو و مثبت است.




تاریخ انتشار: ۱۹:۳۲ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - 21 June 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن