واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: آنسوترگزيده مهمترين اخبار بازارهاي مالي جهان
گزيده مهمترين اخبار بازارهاي مالي جهان (بازار سهام، كالا، انرژي و در حال توسعه) در طول يك هفته گذشته توسط امور بينالملل پايگاه اطلاعرساني بازار سرمايه، منتشر شد.
بـازار سهـام«آمريكــا»
سهام آمريكا با پيشگامي شركتهاي بخش مصرفكننده و فنآوري به پايينترين حد خود در سه ماه گذشته رسيد كه علت عمده آن افزايش قيمت نفت خام در پي تهديد به افزايش خشونت در خاورميانه و گزارش تحليلگران در مورد كاهش تقاضاي الكترونيك بود.سهام برزيل نيز براي سومين هفته پياپي كاهش يافت و به پايينترين حد خود از ماه آوريل تاكنون رسيد كه علت عمده آن نگراني از كاهش رشد جهاني اقتصاد است. سهام كانادا هم براي دومين هفته پياپي كاهش يافت، تحليلگران كاهش گستردهتر بخش اعتباري آمريكاي شمالي را باعث كاهش قيمت سهام بانك سلطنتي كانادا و ساير سهام بخش مالي اين كشور اعلام كردهاند.جمعه گذشته (31 خرداد) به عنوان روز سياه براي سرمايهگذاران آمريكا نام گرفت، چرا كه شاخص S & P 500 سه بار كاهش يافت.
«اروپـــا»
سهام اروپا (Dow Jones Stoxx 600) به پايينترين حد خود در سه ماه گذشته رسيد كه علت آن پيشبيني تحليلگران در ارتباط با زيانهاي بخش بانكي و نيز گزارش نامطلوب سازندگان خودرو در پي افزايش قيمت نفت خام بود.
همچنين سهام بانكهاي UBS، HBOS و شركتهاي خودروسازي فيات و پورشه بيشترين كاهش را شاهد بودند.سهام بريتانيا براي پنجمين هفته پياپي كاهش يافت كه كاهش سهام بزرگترين رهندهنده به نام HBOS و بزرگترين شركت توزيعكننده تجهيزات حرارتي و لولهكشي دنيا به نام Wolseley بيشترين تاثير را داشتند. شاخص سهام جمهوري چك نيز بيشترين كاهش را از ژانويه تاكنون شاهد بود. درحاليكه شاخص مجارستان بيشترين كاهش را در بين كل سهام دنيا در هفته گذشته تجربه كرد.
بازار«آسيــا»
سهام آسيا براي دومين هفته پياپي با پيشگامي شركتهاي بخش بانكي، خودرو سازي و فنآوري و به علت نگراني از كاهش بازار اعتباري كه اقتصاد آمريكا را تحتتاثير قرار خواهد داد، كاهش يافت. اما پس از اعلام افزايش قيمت سوخت در چين كه شايعه افزايش توليد پالايشگاههاي نفت اين كشور را به همراه داشت، شاخص سهام بازار چين افزايش يافت ولي همين امر باعث كاهش سهام بازار ژاپن شد. تحليلگران موسسه CLSA گفتهاند كه سهام ژاپن در آستانه صعود شديد (Bull) است؛ چرا كه به گفته ايشان تورم شديد قيمت بخش مصرفكننده كه در دهه گذشته بيسابقه بوده، تمايل سرمايهگذاري نهادها و سرمايهگذاران خصوصي را از اوراق بهادار كم بازده مانند اوراق قرضه و سپرده به سوي بازار سهام سوق خواهد داد.
بـازار كـالا
قيمت دام و طيور در آمريكا به بالاترين حد خود در بيست و دو سال گذشته رسيد زيرا به علت افزايش قيمت ذرت و خوراك دام، قيمت گوشت قرمز افزايش يافته است.در پي وقوع توفانهاي فصلي در 5 ماه آينده در ايالات فلوريدا و احتمال خسارت جدي مزارع مركبات در اين ايالت - كه دومين توليدكننده پرتقال پس از برزيل به شمار ميرود - بهاي آب پرتقال افزايش يافت.پس از تضعيف ارزشدلار آمريكا و افزايش بهاي نفت خام كه كاهش تقاضاي اتانول و جايگزيني سوخت از نيشكر را به همراه داشته، نرخ شكر براي چهارمين روز در هفته گذشته در نيويورك افزايش يافت. به دنبال شايعه هواي گرم و خشك در مزارع غرب ميانه آمريكا كه احياي كشتزارهاي ذرت و سويا را به همراه داشته، نرخ اين دو فرآورده در آمريكا كاهش يافت.پس از افزايش هزينه انرژي، نرخ طلا در نيويورك افزايش يافت و به 900دلار در هر اونس رسيد، نرخ نقره نيز افزايش يافت. در پي تضعيف نرخدلار و تقاضاي فلزات قيمتي به عنوان جايگزين سرمايهگذاري، نرخ مس افزايش يافت و به بالاترين حد خود در يك ماه گذشته رسيد.
بازارهاي در حال توسعه
بانك مركزي مكزيك به طور غيرمنتظره نرخ بهره وام را به 75/7 افزايش داد. از اين رو پيشنهاد رييسجمهوري اين كشور مبني بر بالا بودن هزينه وام را ناديده گرفت. نرخ تورم در هند پس از افزايش شديد بهاي نفت خام و اجبار دولت مبني بر افزايش بهاي خرده فروشي سوخت، به بالاترين حد خود در 13 سال گذشته رسيد. به دليل نگراني از افزايش دوباره نرخ بهره از سوي بانك مركزي اين كشور، سهام و اوراق قرضه هندوستان كاهش يافتند.
ويتنام كه سومين كشور توليدكننده برنج دنيا به شمار ميرود، تحريم موقت صادرات اين محصول را از ميان برداشت و از اينرو ذخاير جهاني اين محصول كشاورزي افزايش يافت.چين كه دومين كشور مصرفكننده فرآوردههاي نفتي دنيا به شمار ميرود بهطور غيرمنتظره بهاي بنزين و گازوئيل را حداقل 17درصد افزايش و تعرفه انرژي را نيز افزايش داد. از اين رو احتمال افزايش تورم در اين كشور قوت گرفته است.«گروه CIMB» كه دومين بانك بزرگ مالزي از لحاظ دارايي به شمار ميرود، موافقت خود را براي خريد سهام بانك دولتي تايلند به ميزان 176ميليوندلار اعلام كرد تا نيت خود مبني بر ورود به دومين اقتصاد بزرگ جنوب شرق آسيا را آشكار كند. مالزي در پي افزايش رقابت با سنگاپور، هنگكنگ و ژاپن، وامدهندگان را به ايجاد واحدهاي بانك اسلامي براي اعطاي مجوز به شركتهاي مديريت صندوق اسلامي در خارج از كشور ترغيب خواهد كرد، زيرا مالزي قصد دارد نقش محوري در اين راستا و در اين منطقه ايفا كند.
بورس تهران از نظر رشد ارزش، هفتم جهان شد
فدراسيون جهاني بازار سهام در آخرين گزارش اعلام كرد، بورس تهران با رشد 16درصدي شاخص خود رتبه ششم و با رشد 37درصدي ارزش خود رتبه هفتم جهان را از اين نظر كسب كرد.
فدراسيون جهاني بازار سهام در آخرين گزارش خود ارزش بورس تهران را 53ميليارد دلار اعلام كرد. بر اساس اين گزارش ارزش بورس تهران در پايان ماه مه 2008 با رشد 37درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل به 53ميليارددلار رسيد. اين بورس از نظر رشد ارزش در ماه مه مقام هفتم را در ميان 53 بورس مهم دنيا به خود اختصاص داده است.
بورس كلمبيا با رشد 108درصدي در رتبه اول از اين نظر قرار داشته و بورسهاي لوگزامبورگ با رشد 102درصدي، سائوپائولو با رشد 60درصدي، قاهره با رشد 56درصدي، شانگهاي با رشد 46درصدي و موريتاني با رشد 45درصدي به ترتيب در مراتب بعدي از اين نظر قرار گرفتهاند.
بيشترين كاهش ارزش نيز در اين ماه به بورس ايرلند بوده كه با كاهش 24درصدي به 136ميليارد دلار رسيده است. ارزش كل 53 بورس مهم دنيا نيز در اين ماه 52 تريليون دلار اعلام شده است. اين گزارش شاخص بورس تهران در ماه مه را نيز 10744 واحد اعلام كرده است كه اين رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 16درصد رشد داشته است. بر اساس اين گزارش در شرايطي كه بسياري از بورسهاي غربي با افت شديد شاخص طي ماههاي گذشته روبهرو بودهاند، برخي بورسها مثل بورس تهران رشد خوبي را تجربه كردهاند.
اين بورس از نظر رشد شاخص ششمين رتبه جهاني را در ماه مه كسب كرده است. بورس قاهره با رشد 42درصدي رتبه نخست را از اين نظر به خود اختصاص داده است، و بورسهاي موريتاني با رشد 39درصدي، سائوپائولو با رشد 38درصدي، هنگكنگ با رشد 20درصدي و اندونزي با رشد 17درصدي به ترتيب رتبههاي بعدي را از اين نظر به خود اختصاص دادهاند.
بيشترين افت شاخص در اين ماه نيز مربوط به بورس ايسلند است كه 41درصد افت شاخص داشته است.
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]