تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر كس به خدا توكل كند، مغلوب نشود و هر كس به خدا توسل جويد، شكست نخورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868482200




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح ترافیکی جدید در خیابان‌های پایتخت


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
طرح ترافیکی جدید در خیابان‌های پایتخت
طرح ترافیکی جدید در خیابان‌های پایتخت HOV یا طرح خط مخصوص خودروهای چند سرنشین در هر یک از جاده‌های تعیین شده یک یا چند لاین عبوری را به ماشین‌هایی اختصاص می‌دهد که بیش از دو یا چند سرنشین(بسته به قانون وضع شده) دارند.


به گزارش فرهنگ نیوز، ترافیک‌های صبحگاهی، غروب و حتی زمان‌هایی جز این نشان می‌دهد که نه طرح ترافیک دیگر جوابگوی سیل ماشین‌های تهران است و نه طرح زوج و فرد توانسته است از ترافیک جلوگیری کند. چند روز پیش بود که با افتتاح ایستگاه شهید محلاتی در شمال شرق تهران پرونده خطوط مترو تهران فعلاً بسته شد تا در بسیاری از نقاط شهر مردم فاصله کمی با مترو داشته باشند، از طرف دیگر خطوط بی آر تی نیز به کمک خطوط قدیمی اتوبوس رانی آمده و به حمل و نقل مردم پشت ترافیک مانده در بسیاری از نقاط پرجمعیت شهر کمک می‌کنند با این حال اوضاع برای ماشین‌های شخصی، گویی هر روز بدتر از دیروز می‌شود چرا که به گفته وزیر راه و شهرسازی تعداد ورود و خروج خودرو به تهران، ۴۵۰ هزار وسیله نقلیه در روز بوده که این تعداد، اثرات مخرب زیست‌محیطی به همراه خواهند داشت.

 با این حال به رغم این هشدارهای زیست محیطی و اطلاع همه مسوولان از تأثیر این حجم از ماشین بر آلودگی، همان طور که دکترمحمدباقر قالیباف گفته است، مشکل آلودگی هوا و ترافیک پایتخت جدی است و از طرفی روزانه یک هزار خودرو جدید نیز به مجموعه خودروهای درحال تردد تهران اضافه می‌شوند. قالبیاف با طرح این سوال که یک خانواده چند خودرو باید داشته باشد، افزود: آیا این منطقی و درست است که اگر کسی امکان مالی داشت به ازای هر عضو خانواده خود یک ماشین داشته باشد، البته ایرادی ندارد اگر امکان خرید ماشین برای تک تک اعضا را دارند، هزینه آن راهم از جیب خود پرداخت کند نه از هزینه مردم مظلومی که حداقل‌ها را هم ندارند.

برخی از خانواده‌های تهرانی 4 دستگاه خودرو دارند اما از بنزین یارانه‌ای و اتوبان‌هایی که هر مترمربع آن ده‌ها میلیارد تومان برای ساخت و نگهداری آنها هزینه می‌شود، استفاده می‌کنند و از طرفی هم هوای شهر را آلوده می‌کنند، اما سوال اینجاست که این افراد عوارض سالیانه خودرو خود را نیز پرداخت می‌کنند؟اینکه شبانه طرح زوج و فرد را در سطح شهر گسترش می‌دهیم آیا به این فکر کرده‌ایم که مردم شهر برای تردد در سطح شهر باید چکار کنند، آیا با این کار مشکل حمل و نقل عمومی را حلمی‌کنیم؟


دقیقاً به همین خاطر است که چند ماهی است ایجاد یک طرح جدید برای ساماندهی خودروهای شخصی روی خط اخبار آمده است. طرحی که پیش از این در برخی از کشورهای دیگر نیز اجرا شده است و برخی از مسوولان می گویند ممکن است اجرای این طرح بتواند به کم کردن خودروهای تک سرنشین در سطح شهر کمک کند.

HOV  یا طرح خط مخصوص خودروهای چند سرنشین در هر یک از جاده‌های تعیین شده یک یا چند لاین عبوری را به ماشین‌هایی اختصاص می‌دهد که بیش از دو یا چند سرنشین(بسته به قانون وضع شده) دارند و خودروهایی با تعداد کمتر سرنشین در صورت ورود به این خط با جریمه روبه رو خواهند شد.

ترافیک بالاتر برای خودروهای با تعداد سرنشین کمتر، باعث می‌شود تا رانندگان خودروهای تک‌سرنشین تمایل بیشتری به استفاده از حمل‌ونقل عمومی پیدا کنند و فایده عبور از خط پرسرعت HOV، آن‌ها را به این سمت سوق می‌دهد و در نتیجه تعدادی از خودروها حذف می‌شوند و مسافران آنها با یکدیگر به محل کار می‌روند. یکی دیگر از رفتارهایی که پیش بینی می‌شود، خودروهای تک سرنشین انجام دهند تمایل  به سوار کردن مسافرانی است که منتظر تاکسی‌اند و با آنها در تمام یا بخشی از مسیر همسفر می‌شوند.

وجود طرح‌های چندسرنشین به این معنی نیست که در هیچ یک از ساعات شبانه روز دیگر ماشین‌ها نمی‌توانند از این خطوط عبور کنند، برای مثال در کالیفرنیا از روز یک شنبه تا جمعه 4 ساعت صبح و 4 ساعت بعداز ظهر این خطوط فعال هستند. البته در جنوب کالیفرنیا این خطوط با جداکننده از سایر خطوط جدا شده و همه ساعات همه روزها هفته برقرار است و دلیل این تفاوت نیز میزان ترافیک در هر یک از مناطق است. در یکی از بررسی‌هایی که درباره طرح مذکور در آمریکا انجام شد در یک خیابان ماشین‌های این خطوط به طور میانگین به ازای هر ماشین 3.7 نفر جابه‌جا می‌کردند، در حالی که در ماشین‌های معمولی حدود 1 نفر به ازای هر ماشین جابه‌جا می‌شدند.

با گذشت چند سال از ایجاد طرح چندسرنشین در دهه 90 در کانادا در سال 2010 چند صدکیلومتر از این خطوط در شهرهای مختلف اجرا شد و در برخی خطوط بین 14 تا 17 دقیقه در رسیدن به مقصد صرفه جویی شد. در اروپا اما به دلیل سیستم حمل و نقل بهتر، کم‌تر شاهد این خطوط هستیم با این حال خودروهای تک سرنشین در این قاره نیز زیاد است چرا که میانگین 1.3 فرد به ازای هر ماشین آماری است که از این ماشین‌ها به دست آمده است.

اولین خطوط HOV  در اسپانیا در سال 1995، بریتانیادر سال1998، اتریش در سال 1999و نروژ در سال2001 راه افتاد. در کشور چین نیز طی دو سال اخیر برخی از خطوط چندسرنشین راه افتاده است که معمولاً طی ساعات خاصی از روز تردد تک سرنشین‌ها در آن ممنوع است. این طرح در ایران البته مخالفانی نیز دارد، همان طور که آقای ابوالفضل قناعتی، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران به مهر می‌گوید: زیرساخت‌های ایجاد این خطوط در پایتخت فراهم نیست.

اختصاص یک لاین به اتوبوس‌ها در این معابر به دلیل کم عرض بودن خیابان، شرایط ترافیکی این معابر را نامناسب کرده است. وقتی ما شرایط خیابان‌هایمان این گونه است، نمی‌توانیم هر روز برنامه ریزی جدیدی برای آن انجام دهیم و بهتر است در ابتدا در معابری که امکان دارد، تعریض خیابان‌ها را در دستور کار قرار دهیم.

منبع: صبح نو


96/3/31 - 09:41 - 2017-6-21 09:41:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن