تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با اخلاق نيكو، گفتار نرم مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851124757




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واكنش ايران به رفتار جديد انگليس


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: واكنش ايران به رفتار جديد انگليس
نخستين واكنش وزارت خارجه به ايده حضور ديپلماتيك آمريكا در تهراندنياي اقتصاد – در حالي كه انگليس در پي تحريم بانك ملي ايران از سوي اتحاديه اروپا نام گروهك تروريستي منافقين را از ليست گروه‌هاي تروريستي خود حذف كرد، طرح موضوع گشايش دفتر «حافظ منافع» آمريكا از سوي مقام‌هاي اين كشور، از سوي برخي تحليل‌گران روابط بين‌الملل، تلاش كليدداران كاخ سفيد براي نزديكي به ايران ارزيابي مي‌شود.
مانع‌تراشي اروپا در بهبود روابط تهران - واشنگتن
صفري: حساب‌هاي خود را از اروپا خارج مي‌كنيم
نماينده آلماني پارلمان اروپا نسبت به تخريب روند مذاكرات ايران و 1+5 هشدار داد
دنياي اقتصاد – در حالي كه انگليس در پي تحريم بانك ملي ايران از سوي اتحاديه اروپايي نام گروهك تروريستي منافقين را از ليست گروه‌هاي تروريستي خود حذف كرد، طرح موضوع گشايش دفتر «حافظ منافع» آمريكا توسط مقام‌هاي اين كشور، از سوي برخي تحليل‌گران روابط بين‌الملل تلاش كليدداران كاخ سفيد براي نزديكي به ايران ارزيابي مي‌شود.
طرح اين موضوع وقتي برجسته‌تر مي‌شود كه برخي از رسانه‌هاي غربي بر انعقاد قرارداد گازي طولاني‌مدت ميان ايران و سوييس انگشت گذارده و اذعان مي‌كنند كه واشنگتن تمايل دارد به طور مستقيم و بدون واسطه سوييس با تهران ارتباط برقرار كند.
اوايل هفته جاري روزنامه واشنگتن‌تايمز نيز از نگراني اروپا از احتمال مذاكره مستقيم ايران و آمريكا خبر داد. اين روزنامه آمريكايي با اشاره به نگراني اروپا از وعده‌هاي نامزد سياه‌پوست دموكرات آمريكا در انتخابات رياست جمهوري اين كشور گفت: مقام‌هاي اروپايي كم‌كم نگران مي‌شوند كه قول باراك اوباما در تبليغات خود مبني بر آغاز گفت‌وگوهاي مستقيم با ايران درباره برنامه هسته‌اي آن بدون پيش‌شرط مي‌تواند به طور بالقوه روابط آمريكا را با هم‌پيمانان اصلي آن در همان اوايل دوره رياست‌جمهوري اوباما قطع كند.
اقدامات غيرمنتظره اتحاديه اروپايي در قبال ايران، در حالي كه خاوير سولانا نماينده تام‌الاختيار آن در حال مذاكره با كشورمان است و هنوز طرفين نسبت به بسته‌هاي پيشنهادي يكديگر پاسخي ارائه نكرده‌اند، از سوي برخي از ناظران بين‌المللي، واكنش به آنچه كه پالس مثبت آمريكا به ايران خوانده مي‌شود، مورد ملاحظه قرار گرفته مي‌شود. در همين حال مخالف‌خواني‌هايي نيز از درون اردوگاه اروپايي شنيده مي‌شود كه حاكي از وجود نگراني نسبت به از بين رفتن و ناديده گرفته شدن منافع اروپا در فرآيند پرونده هسته‌اي ايران است.
سخنان ديروز يك عضو آلماني پارلمان اروپا نيز مي‌تواند در زمره اين مخالف‌خواني‌ها قرار گيرد كه از افزايش تحريم‌ها و فشارها عليه ايران به عنوان «جنون سياسي» اتحاديه اروپايي ياد و تصريح كرده است كه اين رفتارها، پيشنهاد مذاكره كشورهاي 1+5 با ايران را نابود خواهد كرد. معاون وزير خارجه كشورمان، اما در صريح‌ترين واكنش به اقدامات تحريم‌آميز اتحاديه اروپايي از خروج منابع مالي ايران از بانك‌هاي اروپا خبر داده است.
معاون وزير امورخارجه كشورمان با اشاره به مواضع خصمانه جديد اروپا درباره مناسبات اقتصادي با تهران، با يادآوري اين‌كه اروپا در اين ميان متضرر خواهد شد، خاطر نشان كرد كه تهران حساب‌هاي بانكي خود را از اروپا خارج و در جاي ديگر سرمايه‌گذاري مي‌كند.
به گزارش خبرگزاري مهر، مهدي صفري، معاون وزير امور خارجه در گفت‌وگو با روزنامه اتريشي دي پرسه در پاسخ به سوالي درباره واكنش ايران نسبت به تحريم هاي مالي اتحاديه اروپايي عليه ايران اظهار كرد: اين تصميم پس از قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل اتخاذ شده و حالا اين پرسش مطرح است كه چه كسي در اين ميان متضرر مي‌شود، كه قطعا اروپايي‌ها هستند.
وي افزود: چنانچه آنها درصدد قطع مناسبات اقتصادي با ما باشند، ما نيز به كشورهاي آسيايي روي مي‌آوريم. حجم مبادلاتمان با كشورهاي آسيايي طي 3 سال اخير بالغ بر 85 ميليارد دلار بوده است، در حالي كه در همين مدت زمان با كشورهاي اروپايي تنها حدود 50 تا 60‌ميليارد دلار مبادله داشته‌ايم.
صفري ادامه داد: پيش‌ترشركاي تجاري اروپايي ما كشورهايي مانند آلمان، ايتاليا، فرانسه و اتريش بودند، اما در حال حاضر شركاي ديگري نيز داريم.
وي در پاسخ به اين‌كه آيا ايران حساب‌هاي بانكي خود را از اروپا خارج مي‌كند، گفت: پول‌ها را از اين حساب‌ها خارج كرده و در جاي ديگري سرمايه‌گذاري مي‌كنيم. چنانچه مبلغي حدود 100‌ميليارد دلار از بانك‌هاي اروپايي خارج شود، اين امر به طور مستقيم بر اقتصاد جهاني نيز تاثير مي‌گذارد.
وي در واكنش به اين‌كه چرا ايران بسته پيشنهادي خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا را نپذيرفته است، اظهار كرد: چه كسي گفته كه ايران اين پيشنهادها را رد كرده است؟
معاون وزيرخارجه ايران درقبال اين‌كه 10 روز ازسفر سولانا به ايران گذشته است، اما هنوز واكنش صريحي در قبال بسته پيشنهادي وي مطرح نشده است، تصريح كرد: ما نيزحدود يك ماه پيش پيشنهادهايي را مطرح كرديم، اما هنوز جوابي از آن طرف دريافت نكرديم.
صفري افزود: زماني كه سولانا در ايران به سر مي‌برد، خاطر نشان كرد كه به‌زودي بسته ايران را مورد بررسي قرار مي‌دهد و ما نيز در قبال بسته پيشنهادي اروپا چنين چيزي را بيان كرديم. وي همچنين متذكرشد ما براي آغاز روند مذاكرات داراي موضوعات مشترك در پيشنهادهاي جداگانه هستيم.
صفري درباره اين‌كه طرح بانك‌هاي بين‌المللي در برخورد با ايران نيز مي‌تواند از موضوعات مشترك در مذاكرات هسته‌اي به شمار آيد، گفت: ما در موقعيتي هستيم كه چنانچه لازم باشد، در باره اين موضوع نيز صحبت خواهيم كرد.
وي درباره اين‌كه جامعه بين‌المللي خواهان توقف فعاليت غني‌سازي اورانيوم پيش از آغاز مذاكرات است، گفت: چنين درخواستي براي ما قابل پذيرش نيست. ما در بسته پيشنهادي خود نيز متذكر شده‌ايم كه خواهان گفت‌وگوي بدون پيش‌شرط هستيم.
سياسي كاري انگليس
همزمان با مسدود كردن حساب‌هاي بانك ملي ايران توسط خزانه‌داري انگليس، اين نهاد مالي، حساب‌هاي مسدود شده گروهك تروريستي منافقين را در اين كشور رفع توقيف كرد.
خزانه‌داري انگليس روز سه شنبه طي اقدامي سياسي، دقايقي پس از اعلام مسدود كردن حساب‌هاي بانك ملي ايران در اين كشور، با انتشار اطلاعيه‌اي از رفع توقيف تعدادي از حساب‌هاي مسدود شده گروهك تروريستي منافقين را در انگليس خبر داد.
اين نهاد مالي و بانكي انگليس، اين تصميم را پس از نهايي شدن تصميم دستگاه قضايي، دولت و پارلمان انگليس براي خروج نام گروهك منافقين از فهرست سازمان‌هاي تروريستي اعلام كرد.
خزانه‌داري انگليس با اشاره به سابقه انسداد حساب‌هاي گروهك منافقين در انگليس در سال 2001 ميلادي اعلام كرده است كه 9 حساب متعلق به اين گروهك از روز سه‌شنبه رفع توقيف شده است.
خزانه‌داري انگليس در اقدامي سياسي رفع توقيف از حساب‌هاي گروهك تروريستي منافقين را دقايقي پس از انتشار جزئيات تحريم‌هاي جديد بانكي و مالي عليه ايران اعلام كرد.
ايران محكوم كرد
به دنبال حذف رسمي نام گروهك تروريستي منافقين از فهرست گروه‌هاي تروريستي انگليس، اين گروهك از اتحاديه اروپايي نيز خواست از لندن پيروي و نام اين گروهك را از فهرست تروريستي خود حذف كنند. اين در حالي است كه وزارت خارجه كشورمان اقدام انگليس را در حذف نام اين گروهك تروريستي، اقدامي رسوا توصيف و آن را به شدت محكوم كرده است.
به گزارش خبرگزاري‌ها، پارلمان انگليس روز دوشنبه دستور حذف نام گروهك تروريستي مجاهدين خلق را از فهرست گروه‌هاي تروريستي اين كشور تاييد كرد.
به گزارش خبرگزاري رويترز، يكي از اعضاي نهاد سياسي اين گروهك تروريستي گفت: انگليس در درجه اول باعث شد اتحاديه اروپايي آن‌ها را در فهرست تروريستي خود قرار دهد و تغيير سياست آن‌ها به اين مفهوم است كه منطقي نيست انسداد دارايي‌هاي اعمال شده توسط اتحاديه اروپا ادامه يابد.
بر اساس اين گزارش ،محمدعلي حسيني، سخنگوي وزارت امور خارجه در مورد اقدام دولت انگليس نسبت به خروج نام گروهك منافقين از فهرست گروه‌هاي تروريستي گفت: اين اقدام دولت انگليس درباره گروهك منافقين كه به دليل انجام عمليات متعدد تروريستي در ايران و عراق مورد تنفر ملت‌هاي دو كشور و جهانيان است، اقدامي رسوا و كاملا محكوم است.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، حسيني افزود: تروريست بودن اين گروهك مورد اذعان و اجماع جامعه جهاني است. اين گروهك، موجوديت تروريستي يكپارچه‌اي است كه پس از حمله آمريكا به عراق در يك اقدام فريبكارانه به دنبال چهره‌سازي جديد بود؛ اما هرگز به كارگيري سلاح و خشونت را نفي نكرده است.
حسيني با ابراز تاسف شديد نسبت به رويكردهاي مغرضانه و دوگانه انگليس در مبارزه با تروريسم خاطرنشان كرد: دولت انگليس مسير خود را از جامعه جهاني جدا كرده و خود را منزوي مي‌كند و با اتخاذ سياست‌هاي جانبدارانه نسبت به گروهك‌هاي تروريستي منافع خاص و مقطعي خود را دنبال مي‌كند.
وي افزود: ما اين اقدام را كه همزمان با داد و ستد سياسي با گروه‌هاي تروريستي در ديگر نقاط صورت گرفته است، در راستاي سياست جديد لندن مبني بر بازي با كارت تروريست‌ها به منظور اعمال فشار بر ملت‌ها و دولت‌هاي منطقه ارزيابي مي‌كنيم و اين قبيل اقدامات نتيجه‌اي جز بدنامي بيشتر براي حاميان اين گونه اقدامات تنفرانگيز نخواهد داشت.
وي ابراز اميدواري كرد كه نهادهاي اروپايي تحت تاثير راي سياسي و غيرحقوقي دادگاه پواك انگليس قرار نگرفته و در تعهدات خود مبني بر مبارزه با تروريسم ثابت قدم باقي بمانند.
وزيران اتحاديه اروپايي قرار بود هفته گذشته درباره وضعيت گروهك تروريستي منافقين تصميم‌گيري كنند، اما اين تصميم‌گيري به تعويق افتاد تا منتظر راي پارلمان انگليس در اين باره بمانند.
يك مقام اتحاديه اروپايي گفت: اين سازمان مرتبا اين فهرست را بررسي مجدد مي‌كند و اگر چه هنوز تاريخي مشخص نشده است، اما بازنگري بعدي ممكن است در هفته‌هاي بعدي انجام گيرد.
وي تاكيد كرد: هر گونه تصميمي درباره ايجاد تغيير اين فهرست بايد به اتفاق آرا انجام شود.
انگليس در حالي كه به سياسي‌كاري عليه ايران مي‌پردازد، بر ادامه ديپلماسي نيز تاكيد كرده و تمايل دارد اين اقدامات در كنار فشار عليه كشورمان به ثمر بنشيند. از همين رو است كه وزير امور خارجه انگليس با اشاره به فرهنگ، تاريخ و اهميت استراتژيك ايران خاطرنشان كرده است: روند ديپلماتيك درباره موضوع هسته‌اي ايران بايد كارساز بيافتد.
به گزارش خبرگزاري‌ها، ديويد ميلي باند وزير امور خارجه انگليس در مقاله‌اي در روزنامه اينترنشنال هرالد تريبيون نوشته است: ما به مدت چندين سال مسير ديپلماتيك را طي و چهار قطعنامه شوراي امنيت را تصويب كرده ايم و هنوز ايران سرگرم نصب سانتريفيوژهاي جديد است. مسير ديپلماتيك بايد كارساز بيفتد، گزينه‌هاي ديگر ترسناك هستند و فكر مي‌كنم كه سياست ما در مورد ايران هنوز مي‌تواند كارساز باشد.
در ادامه اين مقاله ميلي باند ابراز داشته است : ايران شايد فكر كند كه زمان به نفع آن پيش مي‌رود، اما اينگونه نيست. از اين رو ما به پيشنهاد يك انتخاب روشن ادامه مي‌دهيم؛اينكه ايراني‌ها با قطعنامه‌هاي سازمان ملل همراهي كنند و بخشي از جامعه بين‌المللي باشند يا اينكه همچنان به نقض اين قطعنامه‌ها ادامه دهند و انزواي هر بيشتر سياسي و اقتصادي را متحمل شوند.
ميلي باند با بيان اين ادعا كه ايران از گروه‌هاي آشوبگر در عراق و افغانستان حمايت مي‌كند، بدون توجه به ماهيت صلح آميز برنامه هسته اي ايران افزوده است: ايران بايد يكي از كشورهاي بزرگ جامعه بين المللي باشد . اين كشور تاريخ، فرهنگ و اهميت استراتژيك دارد كه اين يعني جهان با آغوش باز از آن استقبال خواهد كرد، البته درصورتي كه برنامه هسته‌اي خود را با هدف نظامي و حمايت از تروريسم ادامه ندهد. جهان به يك ايران مسوول و فعال نياز دارد كه به سهم خود در منطقه و فراتر از آن خوب كار كند، نه اينكه در يك راه مخرب كه هم اكنون در آن گام بر مي‌دارد، باشد(!) و ايران به جهان نياز دارد.
در بخش ديگر اين مقاله آمده است: بنابراين ما به ارائه پيشنهاد خود به ايران درباره آينده آن مبني بر يك انتخاب روشن كه كم كم در حال سخت شدن است، با عنوان رويكرد «دو مسير» ادامه مي‌دهيم. در تاريخ 14 ژوئن گام ديگري برداشتيم. من مدير سياسي وزارت خارجه را همراه با خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا و مديران سياسي فرانسه، آلمان، چين و روسيه به تهران فرستادم. آنها براي ارائه يك پيشنهاد جديد به تهران سفر كردند.
وزير امور خارجه انگليس افزود: ما به پاسخ سريع ايران نياز داريم. بخشي از اين پيشنهاد در واقع تمايل براي كمك به ايران درجهت توسعه فناوري هسته‌اي است. اين معامله جديد نيز روشن است و شامل پيشنهادهايي براي كمك به ايران در رسيدن به هرچيزي است كه براي يك صنعت هسته‌اي مدرن به آن نياز دارد؛ اعم از كمك فني و مالي، ضمانت‌هاي الزام آور از نظر قانوني براي تهيه سوخت و همكاري در زمينه پسماند راديواكتيو.
پيشنهاد ما به تهران يادآوري ديگري به مردم ايران و جهان است مبني بر اينكه رويكرد ما صرفا انزوا و فشار نيست. ما در ايجاد توازن بين اقدام‌هاي سخت تنبيهي با مشوق‌هاي سخاوتمندانه مصمم هستيم.
تحريم‌ تاتعليق غني‌سازي
در اين ميان فرانسه تلاش مي‌كند تا از تشديد فشار عليه ايران از همسايه خود عقب نماند. در همين چارچوب وزارت خارجه فرانسه با اتخاذ موضعي خصمانه در قبال ايران گفته است كه اعمال تحريم‌هاي اتحاديه اروپايي عليه تهران نبايد حكم پايان فشارهاي بين‌المللي در زمينه برنامه هسته‌اي تهران را داشته باشد.
سخنگوي وزارت خارجه فرانسه روز سه‌شنبه گفت كه تحريم‌هاي مالي و مسافرتي اتحاديه اروپايي عليه ايران «خود به تنهايي نقطه پايان محسوب نمي‌شوند.»
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، آندره‌آني گفت: همچنان بايد فشار بر ايران را حفظ كنيم تا تهران را به تعليق غني‌سازي اورانيوم متقاعد كنيم.
اتحاديه اروپايي روز دوشنبه تحريم‌هاي جديدي را عليه ايران تصويب كرد كه محدوديت‌هاي مالي و مسافرتي بيش‌تري را بر شركت‌ها و افراد ايراني و نيز بانك ملي ايران اعمال مي‌كند. اما انتظار نمي‌رود اتحاديه اروپايي، چين، روسيه و آمريكا به‌زودي درباره سخت‌تر كردن تحريم‌هايي كه ممنوعيت صادرات نفت و گاز از تهران را در نظر دارد توافق كنند.
مقامات اتحاديه اروپايي بر اهميت رويكرد «هويج و چماق» اين بلوك 27 كشوري تاكيد كردند.
آنها اذعان كردند كه رسيدن به هر گونه توافقي درباره تحريم‌هايي سخت‌تر در حوزه انرژي كه به افزايش قيمت‌هاي انرژي منجر مي‌شود،چه درون اتحاديه اروپايي يا از جانب قدرت‌هايي نظير چين و روسيه بسيار مشكل خواهد بود.
بازي خطرناك
در همين حال ،نماينده آلماني پارلمان اروپايي و رييس هيات روابط پارلماني با كشورمان، اعمال تحريم‌هاي جديد اتحاديه اروپايي عليه جمهوري اسلامي ايران را بازي خطرناكي خواند.
آنجليكا بر، عضو كميته روابط خارجي پارلمان اروپايي درخصوص تصويب تحريم هاي جديد عليه كشورمان توسط شوراي وزيران اتحاديه اروپايي در نشست روز دوشنبه سوم تير اظهار كرد: اتحاديه اروپايي با وضع تحريم‌هاي تازه عليه ايران بازي خطرناكي را شروع كرده است.
به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني گروه سبزهاي پارلمان اروپايي، وي ادامه داد: مسدود كردن دارايي‌هاي بانك ملي به عنوان بزرگ‌ترين بانك ايراني، پيشنهاد مذاكره با ايران را كه توسط نماينده خود اتحاديه اروپايي خاوير سولانا ارائه شده و قبل از اينكه هيچ‌گونه پاسخي از سوي مقام‌هاي ايراني به آن ارائه شده باشد مورد هدف و نابودي قرار مي‌دهد.
وي همچنين نحوه تمشيت موضوع هسته‌اي ايران را كه با طرح‌هاي نظامي براي حمله به كشورمان وخيم‌تر شده است، ضعيف ارزيابي و اقدام اتحاديه را نوعي جنون سياسي توصيف كرده است.
رييس هيات روابط پارلماني با ايران در پارلمان اروپايي، سياست چماق و هويج اتحاديه اروپايي به ايران را فاقد مسير و چشم‌اندازي روشن در مورد خلع سلاح و عدم تكثير دانسته است.
وي مهم‌ترين هدف را در اين زمينه حل و فصل مسالمت آميز پرونده اعلام كرد و افزود: اين هدف تنها بدون داشتن پيش شرط، ژست‌هاي تهاجمي و تحريم‌ها حاصل خواهد شد.
پيش از اين نيز پارلمان اروپايي در قطعنامه ۱۶خرداد ۸۷خود، براي اولين بار به طور رسمي از اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل خواسته بود تا موضوع پرونده هسته‌اي كشورمان را به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ارجاع داده و مذاكرات بدون پيش شرط را آغاز كنند.
بر اساس اين گزارش، در جريان تصويب قطعنامه ياد شده برخي از گروه‌هاي سياسي و نمايندگان پارلمان قصد داشتند تا موضوع اقدامات اضافي (تحريم‌هاي جديد) اتحاديه اروپايي عليه كشورمان را به عنوان يكي از بندهاي قطعنامه به تصويب برساند كه با مخالفت برخي از نمايندگان به‌خصوص خانم بر اين بند از قطعنامه حذف شد.
پارلمان اروپايي در موضع‌گيري‌هاي اخير خود، بر لزوم حل و فصل مسالمت آميز پرونده هسته‌اي و بخصوص ارجاع پرونده به آژانس بين‌المللي اتمي تاكيد كرده است. هر چند چنين مصوبات پارلمان جنبه الزامي ندارد، اما به هر حال پارلمان يكي از نهادهاي مهم اتحاديه اروپايي محسوب شده و در سياست‌هاي اين مجموعه تاثير‌گذار است.
درخواست رسمي دريافت نكرده‌ايم
درحالي كه موضوع گشايش دفتر منافع آمريكا در تهران در محافل سياسي اين كشور تحت بررسي قرار دارد، يك مقام وزارت خارجه ايران گفت: تهران هنوز درخواست رسمي از سوي كاخ سفيد در اين زمينه دريافت نكرده ‌است.
به گزارش خبرگزاري فارس، اين مقام ايراني كه نخواست نامش فاش شود، با بيان اين مطلب به روزنامه الشرق‌الاوسط گفت: ما اخباري در اين خصوص شنيده‌ايم و در حال بررسي اين موضوع هستيم. به‌گفته مسوولان كاخ سفيد، موضوع گشايش دفتر منافع آمريكا در تهران همچون دفتر حافظ منافع اين كشور در كوبا است و گشايش اين دفتر هيچ نقشي در برقراري روابط ديپلماتيك ميان دوكشور ندارد. روزنامه واشنگتن پست دوشنبه در گزارشي نوشت: دولت واشنگتن در حال بررسي موضوع گشايش دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران است، البته بدون اينكه به از سرگيري روابط ديپلماتيك رسمي ميان دو كشور منجر شود. كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا كه براي شركت در كنفرانس بين‌المللي حمايت از فلسطين عازم برلين بود، با تكذيب نكردن خبر بررسي موضوع گشايش دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران به خبرنگاران گفت: آمريكا از مدت‌ها قبل مي‌كوشيد راهي براي برقراري ارتباط با ايراني‌ها پيدا كند. البته ما كنسولگري در دبي داريم كه مي‌توان از آنجا رواديد تهيه كرد، ولي مي‌دانيم كه رفتن به دبي براي برخي ايراني‌ها چندان آسان نيست.
وي افزود: ما مي‌خواهيم ايراني‌هاي بيشتري از آمريكا ديدن كنند و به همين منظور دست خود را به سوي ايراني‌ها دراز كرده‌ايم. به نوشته الشرق‌الاوسط، سفارت سوئيس در تهران، حافظ منافع آمريكا در ايران است و تمام كاركنان آن سوئيسي هستند. اما مسوولان آمريكايي به تازگي خواستار گشايش كانال‌هاي گفت‌وگو با مقام‌هاي ايراني درباره گشايش دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران شده‌اند.
در همين رابطه نيكولاس برنز معاون سابق وزير خارجه آمريكا گفته‌ است: حضور نداشتن ديپلمات‌هايي آمريكايي در تهران، تعامل ديپلماسي آمريكا با بسياري از مسائل را دشوار ساخته است.
به نوشته اين روزنامه، امضاي تفاهمنامه همكاري بلندمدت ايران و سوئيس در زمينه گاز، سبب ناخرسندي آمريكا شده و اين يكي از عواملي است كه موضوع گشايش دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران را در دستور كار دولتمردان كاخ سفيد قرار داده‌است.
 پنجشنبه 6 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن