تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817758818




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پزشکی که هوای بیمارش را ندارد: قاچاق 2.5 میلیارد دلاری لباس!


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: پزشکی که هوای بیمارش را ندارد: قاچاق 2.5 میلیارد دلاری لباس!
118 سال پیش، جمعی از روحانیون، اندیشمندان و تجار ایرانی که از سلطه خارجی ها بر بازار لباس ایران به ستوه آمده بودند، دست در دست یکدیگر گذاشتند و با تاسیس "شرکت اسلامیه" به تولید پارچه و لباس ایرانی پرداختند.

پزشکی که هوای بیمارش را ندارد: قاچاق 2.5 میلیارد دلاری لباس!
پول نیوز؛ دکتر زهرا نظری مهر* - "سالانه ۲.۵ میلیارد دلار پوشاک قاچاق به کشور وارد می‌شود"(1) ؛ این یعنی یک ششم کل حجم ارزی قاچاق کالا در ایران و این یعنی فاجعه اقتصادی و حتی اجتماعی و فرهنگی.

118 سال پیش، جمعی از روحانیون، اندیشمندان و تجار ایرانی که از سلطه خارجی ها بر بازار لباس ایران به ستوه آمده بودند، دست در دست یکدیگر گذاشتند و با تاسیس "شرکت اسلامیه" به تولید پارچه و لباس ایرانی پرداختند. این آغاز نهضت خودکفایی ایران در عصر جدید بود. محصولات شرکت اسلامیه در  اندک زمانی مورد استقبال مردم ایران قرار گرفت و واردات لباس و پارچه های خارجی، به شدت کاهش یافت.

هر چند به علل متعددی از جمله عدم حمایت دولت وقت از این حرکت ملی، شرکت اسلامیه در نهایت متوف ماند ولی این تجربه ، موتور محرک صنعت نساجی ایران در سال های بعدی شد و کشورمان برای دهه ها عنوان قطب نساجی منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص داد. دهها کارخانه در نقاط مختلف کشور به تولید انواع پارچه، لباس و پتو پرداختند و هزاران نفر در رشته نساجی تحصیل کردند.

با این حال، عدم نوسازی صنعت نساجی در ایران از یک سو و برنامه ریزی صحیح برخی کشورها مانند ترکیه برای ورود به صنعت نساجی از سوی دیگر باعث شد که ناگهان چشم بگشاییم و ببینیم از بازار 7 میلیارد دلاری پوشاک در ایران، تنها 2 میلیاردش در اختیار تولید کنندگان داخلی است و باقی آن متعلق به خارجی هاست که نیمی از واردات نیز به صورت قاچاق انجام می شود!(2)

واقعیت این است که هر گاه واحدهای تولید داخلی توانسته اند با اتکا به نیروهای داخلی و تجهیز دستگاه های تولیدی شان به امکانات مدرن امروزی، به تولید پارچه و لباس بپردازند، بسیار مولق بوده اند. موفقیت چند برند معدود لباس داخلی نیز مؤید این مدعاست.

اما از آنجا که نوسازی صنعت نساجی در کشور بسیار هزینه بر است، بخش خصوصی فعال در این عرصه که به ویژه در دهه های اخیر تضعیف مالی هم شده است ، قادر به تامین مالی این فرایند نیست.
نتیجه نیز این می شود که کارخانه های نساجی تعطیل می شوند و تولید لباس، از حالت صنعتی و حرفه ای به سطح کارگاه های کوچک تنزل می یابد که نه R&D دارند، نه برندینگ بلدند، نه توان تجهیز دارند، نه امکان صادرات دارند و نه در کیفیت و قیمت، توان رقابت با محصولات خارجی، اعم از قاچاق و غیر قاچاق.

در چنین شرایطی، مشتری متعارف که طبیعتاً کیفیت و قیمت برایش مهم است، به سمت محصولات خارجی می رود.

به نظر می رسد وزارت صنعت، معدن و تجارت، فارغ از این دولت و آن دولت، به وظیفه خود در زمینه احیای صنعت نساجی در ایران ، که سال ها صنعت بومی این کشور شده بود، به درستی عمل نکرده است.
اگر راهبرد درستی در این زمینه اتخاذ می شد و صنعت زمین خورده نساجی به مدد هزاران متخصص داخلی که در دسترس هستند، دوباره قد علم می کرد، اکنون نه تنها مردم ایران، با افتخار لباس های با کیفیت و زیبای ایرانی پوشیده بودند، نه تنها واردات لباس های خارجی به حداقل می رسید، نه تنها قاجاق منسوجات مهار می شد، بلکه ایران صادر کننده محصولات نساجی هم بود.

صورت مسأله بسیار ساده است: لباس بیشترین حجم قاجاق را تشکیل می دهد.
راه حل نیز مشخص است: باید صنعت نساجی ایران مدرن و احیا شود.

نساجی به ویژه نوع مدرن و امروزی آن، هر چند صنعتی پیچیده است اما نه به اندازه ای که توان داخلی از عهده آن بر نیاید. برای کشوری که متخصصان آن به راحتی توانسته اند در زمینه علوم نوینی چون نانوتکنوژی و هسته ای سرآمد باشند، تولید لباس و پارچه که از دیرباز در این کشور مرسوم بوده است، که بسیار سهل الوصول است چرا که هم زیرساخت هایش موجود است، هم نیروی آموزش دیده و تحصیل کرده فراوان داریم و هم بازار 80 میلیونی در داخل.

تا وزارت صنعت،معدن و تجارت به طور جدی وارد عرصه نشوند و طرحی نو برای نوسازی و رقابت پذیری نساجی داخلی در نیندازد، قاچاق لباس و پارچه، چون خنجر پیکر اقتصاد ملی را زخم خواهد کرد.

نساجی، بیمار شده است و وزارت صنعت، معدن و تجارت که در جایگاه پزشک معالج قرار دارد، هنوز هوای بیمارش را ندارد.

*مدیر مسوول پول نیوز


تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - 20 June 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن