واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
دانشمندان چینی موفق به شکستن رکورد مسافت انتقال اطلاعات کوانتومی شدند. تا پیش از این رکوردزنی، انتقال اطلاعات از طریق فوتونهای در هم تنیده (entangled photons) فقط تا مسافت ۱۰۰ کیلومتر امکان داشت اما ماهواره Micius که ماه اوت پرتاب شد، این مسافت را به ۱۲۰۰ کیلومتر رسانده است.
دانشمندان چینی موفق به شکستن رکورد مسافت انتقال اطلاعات کوانتومی شدند درهم تنیدگی کوانتومی (Quantum entanglement) پدیدهای بسیار عجیب است که حتی انیشتین هم وجود آن را تایید نمیکرد. در این حالت، جفتهای ذرات به طور جدایی ناپذیری به هم پیوند خوردهاند به طوری که صرف نظر از فاصله آنها، از روی وضعیت یکی، وضعیت ذره دیگر قابل درک است. میتوان از این فرآیند برای انتقال از راه دور (تله پورت) اطلاعات بین این ذرات در فاصلههای بسیار زیاد استفاده کرد. اثرات کوانتومی به مداخلات محیط بسیار حساساند و در آزمایشهای پیشین، فوتونها در یک فیبر نوری گیر می افتادند تا از آن ها محافظت شود و پیام از یک ذره به ذره دیگر فرستاده شود. این شیوه برای ارسال اطلاعات تا ۱۰۰ کیلومتر به کار میرفت اما در این فرآیند، هر چه فاصله بیشتر باشد، شانس گم شدن اطلاعات یا تحریف شدن آن ها هم بیشتر میشود. ماهواره Micius ساخت چین که تحت برنامه “آزمایش های کوانتومی در مقیاس فضایی” (QUESS) به فضا پرتاب شده، نخستین گام به سمت ایجاد یک شبکه اطلاعاتی کوانتومی جهانی به شمار می آید. این سامانه به جای استفاده از فیبرهای فیزیکی، با بهره گیری از پرتوهای لیزر فوتون های درهم تنیده را ارسال می کند؛ با این حال، گرچه این امر ممکن است مداخلات محیطی را به حداقل برساند، تنظیمکردن منبع و گیرنده در این روش، چالش های خاص خود را دارد به ویژه زمانی که ماهواره با سرعت بالا حرکت می کند.
هر چه فاصله بیشتر باشد، شانس گم شدن اطلاعات یا تحریف شدن آن ها هم بیشتر میشود به تازگی دانشمندان چینی این مشکل را حل کردهاند و از ماهواره Micius برای انتقال فوتونهای در هم تنیده به صورت کوانتومی طی مسافت ۱۲۰۰ کیلومتری استفاده کردهاند. برای انجام این کار، پرتو لیزر موجود بر روی ماهواره از داخل یک جداکننده میگذرد و این جداکننده دو وضعیت پلاریزه متفاوت ایجاد میکند که یکی برای دریافت فوتونهای در هم تنیده و دیگری برای ارسال آنها به کار می رود. ماهواره Micius با استفاده از این روش، با سه ماهواره مختلف دریافت کننده در مسافتی ۱۲ برابر رکوردهای پیشین ارتباط برقرار میکند و این عمل را بسیار کارآمدتر از فیبرهای نوری انجام میدهد. دانشمندان مدعی اند چنین شبکه ارتباطی کوانتومی قادر است ارتباطات از راه دور را سریع تر و ایمن تر از روش های پیشین صورت دهد. منبع: newatlas.com - isna.ir
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]