تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828964685




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مبارزه با قاچاق: دولت یا مردم؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مبارزه با قاچاق: دولت یا مردم؟
دکتر مهتاب محمدی
پدیده قاچاق زمانی بروز و ظهور پیدا می کند که دولتها برای مقاصدی مثل حمایت از تولید کنندگان داخلی، ایجاد اشتغال، کنترل و نظارت بر کالاهای وارداتی، تشویق سرمایه گذاری، کسب درآمد، حفظ مصالح و امنیت عمومی، حفظ بهداشت و سلامت عمومی و یا در جهت حفظ ارزشهای جامعه، واردات و صادرات کالاها و خرید و فروش یا توزیع آنها را صرفا با ضوابط و مقررات خاص امکان پذیر می سازند.

قوی و ضعیف بودن حکومت به عنوان مجری قوانین نیز در میزان قاچاق تاثیر گذار است. زیرا قاچاق بصورت مستقیم بر زندگی و سطح رفاه مردم و امنیت اجتماعی آنها تاثیر خواهد گذاشت و می تواند اثرات گسترده ای در جامعه داشته باشد.

بنابراین قاچاق از دو منظر بر مشروعيت و توانمندي دولت اثر منفي خواهد گذاشت. اما آيا با وجود اين اثرگذاري نامطلوب كه انگيزه زيادي براي دولتها براي مقابله با اين پديده ايجاد ميكند، آيا دولت بدون حمايت مردمي امكان مقابله با قاچاق را خواهد داشت؟

ابتدا تاثیر قاچاق بر نهادها و قوانین کشور مورد بررسی قرار می گیرد. هرچه پدیده قاچاق عمومیت بیشتری داشته باشد، منجر به بی اعتبار شدن قوانین و نهادهای کنترلی می شود و این مساله باعث بی اعتمادی مردم خواهد شد.

قاچاق به عنوان یکی از مظاهر فساد، زنجیره ای از معضلات را پدید می آورد که جامعه را درگیر خود خواهد کرد. وجود فساد در نهادهای اجرایی به شدت مردم را دچار چالش خواهد کرد.

در واقع بی ثبات شدن ساختارهای دولتی، نتیجه عدم کارکرد صحیح عوامل اجرایی این سازمانها است و اين پدیده موجب از بین رفتن اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی می شود. انباشته شدن تدریجی نقض مقررات های ظاهرا کوچک آهسته آهسته مشروعیت سیاسی را از بین می برد ( world bank, 1997,plos ) و کارایی کل دولت به این ترتیب کاهش می یابد. در نتیجه وجود انحراف در سیاستها، توانایی دولت برای ارائه خدمات اساسی و حمایت از شهروندان کاهش می یابد.

از سوی دیگر از جنبه جمعیتی، قاچاق در بسیاری موارد به سلامت عمومی فرد آسیب می رساند و مشکلاتی فراوان بهداشتی ایجاد می کند. افزایش اعتیاد، معضلات اخلاقی که نتیجه ورود کالاهای فرهنگی است و افزایش ناهنجاری های اجتماعی از اثرات قاچاق کالا می باشد که تهدیدی جدی برای ساختار اجتماعی –اقتصادی است و عملکرد حکومت را به چالش كشيده و مشکل آفرین است و  اعتماد عمومی به توانایی دولت برای کنترل آن را تردید پذیر می کند.

اما نکته اساسی و مورد بحث آن است که تحقيقات و تجارب مختلف در بسياري از كشورهاي جهان نشان ميدهد، دولت بدون حمایتهای مردمی امکان مبارزه با پدیده قاچاق را ندارد. همانطور که در بالا بحث شد نميتوان انكار كرد كه یکی از وظایف مهم و اساسی دولت مبارزه با این پدیده مخرب است و عدم کارایی دولت در این زمینه مشروعیت دولت را زیر سوال خواهد برد، اما دولتها در این زمینه به شدت نیازمند حمایتهای مردمی هستند.

حتی اگر دولتها در این زمینه با اقتدار و جدیت ورود نمایند، اما همچنان در بازار تقاضا برای کالاهای قاچاق وجود داشته باشد، امکان حذف قاچاق از جامعه وجود نخواهد داشت زیرا تمایل برای مصرف این کالاها و تقاضاي آن ،انگیزه برای انجام قاچاق را به شدت تقویت خواهد کرد. يافته هاي تحقيقات نشان ميدهد كه در ايران حتي در صورت وجود كيفيت يكسان كالاهاي داخلي و خارجي، گرايش مثبت به كالاهاي خارجي وجود دارد.

مرجح بودن مصرف كالاهاي خارجي بر توليدات داخلي در نظر مصرف كننده، باعث افزايش تقاضا براي واردات و كاهش توليدات داخل مي گردد. در صورتي كه اين افزايش تقاضا براي كالاهاي خارجي به وسيله واردات قانوني اين كالاها برآورده نشود، قاعدتا بخشي از تقاضا به سوي مصرف كالاي قاچاق سوق داده مي شود و اين تمايل مصرف كننده توليدات بومي را به ورطه نابودي مي كشاند و مبارزه با قاچاق را مشكل تر و در بسياري از موارد ناممكن ميسازد.

استادیار دانشگاه



تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - 17 June 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن