واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تهران-ایرنا-پژوهشگران دانشگاه تبریز موفق به ساخت نانوکامپوزیت هایی شده اند که می تواند به عنوان فیلم های بسته بندی ضدمیکروبی در صنعت غذایی مورد استفاده قرار گیرد. بسته بندی های حاصل از این نانوکامپوزیت سبب کاهش بار میکروبی مواد غذایی مختلف مانند پنیر و محصولات دیگر می شود.
به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، بسته بندی مواد نقش مهمی در صنعت غذایی از مرحله تولید تا مصرف ایفا می کند. به همین دلیل است که امروزه بسته بندی فعال به یکی از گرایش های مهم و پویا در بسته بندی مواد غذایی تبدیل شده است. در این روش با افزودن جزیی فعال یا همان مواد ضدمیکروبی به فیلم بسته بندی، از افزودن نگهدارنده های شیمیایی به داخل غذاها جلوگیری می شود. با این کار افزون بر حفظ کیفیت و ایمنی غذا، عمر نگهداری آن نیز افزایش می یابد.
دکتر فرانک بیگ محمدی پژوهشگر دانشگاه تبریز، هدف از این پژوهش را بررسی خواص ضدمیکروبی گونه ای فیلم های بسته بندی بر پایه پلی اتیلن سبک و نانوذرات مختلف فلزی در بسته بندی پنیر فراپالایش معرفی کرد.
وی افزود: در این طرح تولید فیلم های نانوکامپوزیتی به کمک نانوذرات فلزی از جمله نانوذرات نقره، اکسید مس و اکسید روی که خاصیت ضدمیکروبی دارند، مدنظر قرار گرفت. تلاش ما بر این بود که با کاربرد این نوع بسته بندی به کاهش آلودگی مواد غذایی دست یابیم. از آنجا که یکی از مشکلات صنعت تولید پنیر، وجود کلیفرم در پنیر است؛ لذا بر عملکرد فیلم های سنتزی بر کاهش این نوع میکروب تمرکز شد.
به گفته بیگ محمدی، فیلم های نانوکامپوزیتی بر پایه پلی اتیلن سبک با مقادیر متفاوت از سه نوع نانوذرات مذکور تولید شده است. سپس پنیر فراپالایش تولید شده توسط صنعت، در این فیلم های نانوکامپوزیتی بسته بندی و میزان بار میکروبی کلیفرم آن در مدت زمانی معلوم بررسی شده است. لازم به ذکر است که نمونه های آزمایشی در دمای یخچال نگهداری شده اند.
از اثرات این طرح می توان به کاهش آلودگی و افزایش کیفیت مواد ...
[ مشاهده متن کامل کاهش آلودگی و افزایش ماندگاری مواد غذایی با فناوری نانو در خبرگزاری جمهوری اسلامی ]اخبار پیشنهادی:
جمعه ، ۲۶خرداد۱۳۹۶
[مشاهده متن کامل خبر]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]