تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نصيحت كردن در حضور ديگران، خُرد كردن شخصيت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829521779




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طوفان خنده‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: طوفان خنده‌ها
نیما مهرپویا
ویدئوی یکی از اجراهای برنامه تلویزیونی «خنداننده شو» در رسانه‌های اجتماعی ویروسی (وایرال) شده است و با عناوینی نظیر ویدئو جنجالی، تغییر سیاست‌های صداوسیما و امثالهم دست به دست می‌چرخد.

 ویدئو با مضمون دوستی اجتماعی معرفی شده و مخاطب انگار از شنیدن بعضی از حرف‌های ممنوعه و کم‌تر شنیده‌شده از تریبون صداوسیما به وجد می‌آید که همین باعث می‌شود با توضیحاتی که نشان از خوشحالی دارد، آن را دست‌به‌دست بگرداند.

در پشت این خوشحالی از شکستن بعضی هنجارها و تابوهای غیرضروری، رنج و غم بزرگی پنهان شده است. ویدئو از همان ابتدا با یک ادبیات تحقیرآمیز جنسیتی شروع می‌شود. راوی مرد داستان در مواجهه با پرسش پلیس که چه نسبتی با خانم همراه‌تان دارید، برای فرار از عواقب احتمالی‌اش می‌گوید او (دختر) همسر من است و دختر از شنیدن این دروغ به سر ذوق می‌آید، دروغ را جدی می‌گیرد و چنان که گویی از این فرصت بی‌مانند خوشحال شده، تمام تلاش‌اش را می‌کند تا دروغ مرد را به واقعیت تبدیل ‌کند. منطق و ارزشی که انگاری زن برای معنادار شدن و خوشبخت شدن، فقط و فقط بايد همسر باشد. راوی داستان بارها و بارها ازدواج را که یک انتخاب برابر و دو طرفه است، به فعلِ مبتذلِ «گرفتن دختر» تقلیل می‌دهد.

جایی دیگر راوی نقل به مضمون می‌گوید که دختر چشم او را گرفته، اما می‌رود که نگاهی به مغازه‌های دیگر هم بیاندازد. شوکه‌کننده است؛ چنین تصویر کالاانگارانه‌ای از زن در یک رسانه عمومی که داعیه‌ی تعریف سبک درست زندگی را دارد.

اصرار و پافشاری دختر و خانواده‌اش به حفظ این عنوان دروغین و بهره‌مندی از فرصت شوهردار شدن(!)، ارزش‌گذاری دختر بر اساس معیارهای ظاهری و زیبایی‌اش، مقایسه‌ی ازدواج با دریافت ویزای شینگن و مثال‌هایی دیگر ابعاد تلخ نگاه صداوسیما را به موضوع زنان، برابری جنسیتی و حفظ احترام و اعتماد بنفس نیمی از جامعه‌ی ایران نشان می‌دهد.

مسأله‌ی دیگری که به غایت دردناک و رنج‌آور مي تواند باشد، حضور داورانی است که هر چهارتای آن‌ها در زمره‌ی هنرمندان امروزی و روشنفکر قرار می‌گیرند که در محافل روشنفکری‌ای نظیر مطبوعات و تئاتر و … تصویر معتقد و عامل به ارزش‌های مدرن را از خود بروز می‌دهند.

 همین‌ها در قاب صداوسیما نه تنها اعتراضی به این ادبیات سخیف و توهین‌آمیز نمی‌کنند که با خنده‌های مداوم و پرحجم‌شان گویی مهر تائید هم به این رویکرد و مفاهیم می‌زنند تا نشان دهند جامعه‌ی ما در سطح نخبگان‌اش هم با مفهوم برابری‌خواهی جنسیتی چه‌قدر بیگانه است.

از همه‌ی آن‌چه گفته شد دردناک‌تر انتشار و بازنشر سرخوشانه‌ی این ویدئو در فضاهای مجازی به عنوان نشانه‌ای از تغییر سیاست‌های صداوسیما و ورود به مفاهیمی نظیر دوستي اجتماعی است.

 مخاطب ناآگاه و غیرمسئول با عدم حساسیت به چنين ادبیات جنسیتی و تحقیرآمیزي برای چند شوخی اجتماعی و سیاسی عنان از کف می‌دهد و در کنار دستگاه رسمی فرهنگی به گسترش گفتمان ضد برابری‌خواهی جنسیتی می‌پیوندد.

مضاف اينکه ویدئو به دست کسانی و از کانال‌هایی پخش می‌شود که عمده‌ی آن‌ها گرایش‌های اصلاح‌طلبانه و منتقد به صداوسیما را دارند، اما در این نمایش تحقیر زنان با صداوسیما هم‌دست می‌شوند و بي شک این نشان از رفتار غیرمسئولانه و نیز غربت فمنیسم در جامعه‌ی ایرانی دارد.

این استندآپ کمدی ایرانی در روزی اجرا و دست به دست شد که زنان انگلیسی در انتخابات پارلمان به یک پیروزی کم‌نظیر کیفی و کمّی دست پیدا کردند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - 13 June 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن