واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: برنامه هاي تابستاني اوقات فراغت بسيج دانش آموزي تشريح شد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): سردار "محمدصالح جوكار" رييس سازمان بسيج دانش آموزي كشور روز چهارشنبه برنامه ها و راهبردهاي اين سازمان را براي بهينه كردن اوقات فراغت دانش آموزان در ايام تابستان تشريح كرد.
وي در گفت و گو با خبرنگاران در تهران گفت: برنامه هاي تابستاني دانش آموزان بسيجي با هدف افزايش كمي و ارتقاي كيفي اوقات فراغت اين قشر خواهد بود.
رييس سازمان بسيج دانش آموزي كشور گفت: اين برنامه ها با شعار "دانش آموز، نشاط، تعالي، نوآوري و شكوفايي" برگزار مي شود و در سه سطح تشكيل شوراي سياستگذاري، برنامه ريزي و اجراي برنامه ها و فعاليت ها در سطوح كشوري، استاني و شهرستاني خواهد بود.
"جوكار" ايجاد نشاط و تعالي در زمينه هاي مختلف معرفتي، بصيرتي، علمي، فرهنگي و هنري براي دانش آموزان را اولويت نخست اين برنامه ها ذكر كرد و افزود: ايجاد سازوكار لازم براي رشد و ارتقاي خلاقيت هاي دانش آموزان و استعداديابي در زمينه هاي متخلف از ديگر اولويت اجراي اين برنامه ها است.
وي ويژگي برنامه امسال را تنوع و جذابيت در فعاليت ها توصيف كرد و افزود: برنامه ريزي بر اساس نيازها و خواسته هاي جامعه هدف و همچنين علاقه مندي دانش آموزان طراحي شده است.
رييس سازمان بسيج دانش آموزي كشور فرصت زماني اوقات فراغت براي تحقق افق چشم انداز 20 ساله كشور را مهم خواند و افزود: در اين فرصت زماني تلاش مي شود ويژگي هاي لازم را در زمينه هاي آموزش مهارت هاي اجتماعي، مسووليت پذيري، ايجاد انضباط كاري و خودباوري در وجود دانش آموزان نهادينه كنيم.
"جوكار"، ايجاد هويت در دانش آموزان را يكي از اصول مهم در برنامه ريزي اوقات فراغت دانش آموزان دانست و افزود: هويت بلوغي، احساس تعلق خاطر دانش آموز به گروه، آرامش دادن به دانش آموز در گروه همسالان و ايجاد فعاليت هاي گروهي از ديگر اصولي است كه در اين برنامه ريزي ها لحاظ شده است.
وي طرح بهسازي و زيبا سازي 19 هزار واحد آموزشي كشور با هماهنگي وزارت آموزش و پرورش را نخستين فعاليت برنامه هاي تابستاني اين سازمان ذكر كرد و گفت: علاوه بر بهسازي و آماده سازي مدارس، صرفه جويي در منابع، هدايت و به كارگيري قابليت هاي دانش آموزان را هم در اين عرصه خواهيم داشت.
"جوكار" با اعلام اين مطلب كه 720 پايگاه اجرايي در سطح كشور اجراي اين برنامه را به عهده دارند، افزود: وظيفه اين پايگاهها جذب، ثبت نام، سازمان دهي و آموزش دانش آموزان است.
رييس سازمان بسيج دانش آموزي كشور افزود: فعاليت هاي عمراني دانش آموزان در مدارس خودشان به صورت اردوهاي يك روزه و براي ساير مدارس در مناطق ديگر به صورت اردوهاي 10 روزه است.
رييس سازمان بسيج دانش آموزي كشور زمينه هاي فعاليت در اين عرصه را فضاسازي فرهنگي - تبليغي، ديوار نويسي و آماده سازي نمازخانه ها ذكر كرد و افزود: ساخت موزه هاي پرورشي، تعمير وسايل كمك آموزشي، مرمت زمين هاي ورزشي و احداث نمايشگاه دايمي ديگر فعاليت ها در اين عرصه است.
"جوكار" با بيان اين مطلب كه اين طرح 15 هزار مدرسه با مجموع دو ميليون نفر روز دانش آموز را تحت پوشش قرار مي دهد، افزود: در سال نخست اجراي اين طرح پنج هزار مدرسه با 800 هزار نفر روز و در سال دوم كه پارسال بوده است، 10 هزار مدرسه با يك ميليون و 500هزار نفر روز تحت پوشش قرار گرفتند.
وي از ايجاد هزار و 500 پايگاه تابستاني در شهرهاي مختلف جهت اجراي آموزش هاي قرآني، معارف ديني، فني حرفه اي، علمي، فرهنگي - هنري و مهارت هاي اجتماعي و ورزشي خبر داد و افزود: تشكيل هيات هاي قرآني و آموزش صنايع دستي از ديگر برنامه هاي اين پايگاهها است و ظرفيت اين پايگاه ها 300 هزار نفر است.
رييس سازمان بسيج دانش آموزي كشور همچنين از برگزاري اردوهاي ولايت در كشور خبر داد و افزود: 120 اردوي طرح ولايت با هدف تامين معرفت و بصيرت دانش آموزان در مراكز استان ها اجرا مي شود كه محتواي آن بر حسب جنسيت متغير خواهد بود.
وي برگزاري دو دوره خاص نخبگان در شهر مقدس مشهد را از ديگر برنامه هاي تابستاني اين سازمان ذكر كرد و افزود: در اين دوره ها هزار نفر از نخبگان علمي، ورزشي، فرهنگي و قرآني در اردوي ولايت شركت خواهند كرد و هدف از برگزاري اين اردوها آماده سازي گروههاي مرجع براي الگو سازي در محيط دانش آموزان خواهد بود.
جشنواره سرود بسيج دانش آموزي با شركت 120 گروه سرود برتر از سراسر كشور در شهر همدان از ديگر برنامه هاي تابستاني اين سازمان است كه به گفته رييس سازمان بسيج دانش آموزي كشور اين گروه هاي سرود از ميان دانش آموزان دوره راهنمايي و متوسطه انتخاب شدند و با موضوعات نماز، نيايش، حجاب، ايثار و شهادت، وطن و دفاع مقدس به اجراي برنامه مي پردازند.
"جوكار" هدف از اين برنامه را گسترش فرهنگ ارزش هاي ديني در سطح جامعه با بهره گيري از ابزار هنر ذكر كرد و گفت: برگزاري دو جشنواره فرهنگي - ورزشي در دو بخش دختران و پسران ديگر برنامه هاي اين سازمان در ايام تابستان است.
وي از ايجاد يك پايگاه علمي براي هر شهرستان خبر داد و در مورد اهداف ايجاد اين پايگاهها گفت: انجام كارهاي پژوهشي و آشنايي با روشهاي تحقيق در ميان دانش آموزان، بازديدهاي علمي و تشكيل كلاس هاي تقويت بنيه علمي از جمله اهداف تشكيل پايگاههاي علمي است.
رييس سازمان بسيج دانش آموزي كشور از ايجاد 545 پايگاه براي اجراي طرح مشاوره انتخاب رشته براي دانش آموزاني كه مي خواهند در آزمون سراسري دانشگاهها شركت كنند نيز خبر داد و افزود: مشاوره به صورت حضوري و با حضور مشاورين با تجريه و كارشناس و به صورت غيرحضوري از طريق نرم افزارهايي كه تهيه شده، انجام مي شود و برآورد ما اين است كه 250 هزار نفر از خدمات اين پايگاهها بهره مند شوند.
"جوكار" از برگزاري مرحله سوم ليگ علمي دانش آموزي كشور در دوره راهنمايي و متوسطه و با حضور 120 تيم از سراسر كشور در تابستان سال جاري نيز گفت و افزود: مراحل اول و دوم اين ليگ در طول سال تحصيلي در سطح شهرستانها انجام شد و گروههاي برتر به صورت تيمي به رقابت پرداختند.
وي با بيان اينكه ليگ علمي دانش آموزان كشور براي نخستين بار برگزار مي شود، گفت: تقويت خودباوري، رشد علمي و آشنايي دانش آموزان با روش حل مساله به صورت گروهي و هم انديشي هدف از برگزاري اين ليگ است.
رييس سازمان بسيج دانش آموزي كشور همچنين به برگزاري دو مسابقه وبلاگ نويسي اشاره كرد و گفت: به منظور بهره گيري مطلوب از فضاي مجازي و اينترنت دو مسابقه وبلاگ نويسي با هدف آشنايي و بهره گيري دانش آموزان از فناوري اطلاعات و مقابه با تهديد نرم در ايام تابستان اجرا مي شود.
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]