واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: رییس جمهور روحانی: اجتماع اخیر در عربستان یک اجتماع نمایشی بود/ مردم در انتخابات به پول «نه» گفتند
نشست خبری رییس جمهور آغاز شد.
نخستین نشست خبری رئیس دولت دوازدهم که در مرکز همایشهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران (سالن اجلاس سران) در حال برگزاری است، به طور مستقیم از شبکه خبر سیما و برخی شبکههای بین المللی پخش میشود.
به گزارش عصر ایران، در این نشست محمدباقر نوبخت، حسینعلی امیری، شهیندخت ملاوردی، زهرا احمدیپور رئیس سازمان گردشگری، رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، محمد شریعتمداری، حسین دهقان و جمعی دیگر از اعضای دولت حضور دارند.
حسن روحانی سخنان خود را آغاز کرد.
-از ملت بزرگ ایران تشکر می کنم که با حضور ۴۲ میلیون نفری حماسه آفریدند که اگر می توانستند همه رای بدهند، به ۴۵ میلیون رای می رسید.
-حضور ۴۵ میلیونی مردم ایران پای صندوق آرا یک حضور بی نظیر در تاریخ ایران بود.
- مردم با این حضور و با این انتخاب خواستند بگویند در کشور ما تکثر به رسمیت شناخته شده است. هیچ گروهی،هیچ جناحی، هیچ ایده ای قابل حذف نیست، همه هستند، همه حضور دارن و از همه باید برای ساخت و آبادی ایران پر آوازه بهره بگیریم.
- مردمی که به پول نه گفتند، مردمی که می دانند آب شور، بیشتر تشنه می کند. مردمی که به درآمد ۲.۵ برابری نه گفتند، نه مردم به فریبکاران، مهمترین بخش آن بود، تلاش کردند به مردم بگویند دین مردم در خطر است. تلاش کردند بگویند سند ۲۰۳۰ که ریشه اش به ۱۹۹۰ می رسد، علیه دین مردم است، سندی است که نه ما،هیچ کشوری امضا نکرده است. توصیه است. سندی که دولت یازدهم نوشته است آن بخشی که با دین ما، اخلاق ما فرهنگ ما سازگار نیست، اجرا نمی شود. مردم ما متدین هستند، اما این دروغ ها کارگر نیفتاد.
- مردم ما گفتند هرکس به جای خود، هرکس به جای خود. مردم ما به نیروهای مسلح عشق می ورزند، مردم ما به رسانه ها هم علاقمند هستند. اما نمی پذیرند یک نهاد ملی و گاهی فراملی تبدیل شود به فروملی، تبدیل شود به یک جناح. گفتند اجازه نمی دهیم یک گروه اندک از یک نهادی که متعلق به کل مردم است،
- ولایت فقیه که متعلق به همه ایران است، مردم پایین آوردن مقام رهبری را، نه گفتند. پایین آوردن سپاه، بسیج و تمام نیروهای مسلح را نه گفتند. خواستند اعلام کنند یک ملت هستیم و صدای ما باید شنیده شود.
- مردم ما می دانند اقتصاد ما بدون وحدت و اتحاد پیش نخواهد رفت. می دانند اقتصاد ما بدون رقابت اقتصادی که بر مبنای کیفیت محصول باشد نه بر مبنای قدرت سیاسی، پیشرفت می کند.و می دانند که اشتغال در سایه سرمایه گذاری امکان پذیر است. سرمایه گذاری در سایه امنیت و آرامش امکان پذیر است.
- مردم ما گفتند سلیقه ها به جای خودش محترم است، اما تحمیل سلیقه، معنا و مفهومی ندارد. مردم می خواهند طبق دینشان و انقلابشان باشند. مردم بهتر از ما معنی انقلاب را می فهمند.
-مردم خواستند بگویند، ای همه مسئولین، مردم را باور کنید، مردم قدرت ملی هستند، مردم یعنی حمیت، مردم یعنی دموکراسی، زنانمان را باور کنیم، اقواممان را باور کنیم، مرزنشینانمان را باور کنیم. رای مرزنشینان را ببینید، رای حاشیه نشین ها را ببینید. آنهایی که در سختی هستند. مردم خواستند بگویند پیشاپیش ۴۰سالگی انقلاب را جشن گرفتیم، خود را برای قرن آینده آماده کردیم. خواستند بگویند در کنار شما هستیم، ملت ایران ثبات را به منطقه بر می گرداند.
- مردم پيشاپيش چهل سالگي نظام را جشن گرفته و به ملت هاي منطقه گفتند ما و دولت دوازدهم در کنار شما است و تروريسم را به حول و قوه الهي ريشه کن کرده و در چهار سال آينده ثبات را به منطقه بر مي گردانيم.
روحاني افزود: با احترام متقابل و منافع مشترک حاضريم با همه کشورها تعامل کنيم. پيام انتخابات ما همبستگي ملي و گفت و گوي بين المللي بود.
پایان سخنان رییس جمهور و آغاز پرسشهای خبرنگاران از روحانی.
سوال اول از روحانی: ۴سال قبل خودتان را حقوقدان نامیدید و شاید بتوانیم حل مساله هسته ای را تعبیری برای آن بدانیم. از مبارزه های انتخاباتی خودتان را وکیل ملت دانستید. منظور شما از این تعبیر چه بود و آیا می توانیم آن به معنای تلاش برای احقاق حقوق مردم در قانون اساسی بدانیم؟
روحانی در پاسخ به خبرنگار ایسنا:
یکی از اهداف ما در گذشته و امروز احقاق حقوق مردم در همه زمینه ها بوده و این را باید در سایه انسجام و اجماع ملی بدست آوریم. اگر در زمینه هسته ای توانستیم موفق شویم همه مردم پشت رهبری جمع شدند و یک اجماع درست شد و دولت توانست از تحریم هسته ای عبور کند. برای اینکه سایر حقوق ملت را پاس بداریم راهش همان انسجام ملی و اجماع همه قوای کشور پشت سر رهبری است.
سوال خبرنگار المنار از روحانی : در دیدار اخیری که بین سران کشورهای عربی و ترامپ بود، ایارن به عنوان تهیدید برای جهان شناخته شد. به تعبیر آنها ایران باید دست بردارد از حمایت خودش از حزب الله. به نظر شما این سخنان زمینه ساز حملات و بحران جدید در منطقه است؟
پاسخ روحانی به سوال خبرنگار المنار:
- اجتماع اخیر در عربستان یک اجتماع نمایشی بود و هیچ ارزش سیاسی و عملی نداشت و نخواهد داشت. عربستان در گذشته نیز نمایش های زیادی برگزار کرده است وبرای مبارزه با تروریسم، دادن پول یک ملت به ابرقدرت ها مشکل را حل نمی کند .ملت عراق، سوریه، لبنان در منطقه مقابل تروریسم ایستاده است و ملت ایران از طریق دیپلمات ها، مستشاران نظامی به این دوملت بزرگ کمک کرده و خواهد کرد.
-چه کسی باعث شد که امروز داعش در شهرهای بزرگ عراق، مستقر نباشد ، جز ملت عراق. در سوریه نیز جز ملت سوریه کشور دیگری باعث ضعیف شدن داعش شده است ؟ چه کسی می تواند در منطقه ادعا کند که بدون ایران ثبات منطقه حفظ خواهد شد ؟
-چه کسی می تواند ادعا کند بدون ایران در منطقه امنیت کامل مستقر خواهد شد؟چه کسانی با تروریست ها جنگیدند؟ ایران، سوریه، حزب الله و روسیه !!!
-دیگران چه کار کردند، چه کسانی به تروریست ها پول می دهند؟ آنها که به تروریست ها پول می دهند، نمی توانند ادعای مبارزه با تروریست ها را بکنند. فکر نمی کنم مردم آمریکا نیز خون های 11 سمپتامبر را با میلیاردها دلار فراموش کنند.
-حزب الله یک گروه قابل قبول در لبنان است که با رای مردم لبنان در مجلس و دولت حضور دارد و مورد اعتماد غیرمسلمانان لبنانی نیز است
با اتهام زدن چیزی درست نمی شود و باید صادقانه با تروریسم مبارزه کنیم.
سوال سوم از روحانی (تسنیم): در وعده های انتخاباتی اخیر، وعده های متنوعی برای بهتر شدن اوضاع کشور دادید، از جمله طرح کارورزی. وام مسکن زوجین را به ۲۰۰میلیون تومان افزایش می دهید، وعده دادید ۲۰۰ هزار مسکن روستایی ایجاد می کنید. وعده دادید فقر مطلق را از بین می برید، وعده دادید ماهانه به ۸ تا ۱۰ میلیون نفر سبد غذایی می دهید. وعده دادید ریشه فساد را خشک خواهید کرد. وعده دادید تا ۹۵۰هزار شغل ایجاد می کنید. چه موقع گزارش میدهید که این وعده ها بعمل کرده اید؟
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۵ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - 22 May 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]