واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: آزاد راه خرمآباد - پل زال به حلقه اتصال محور تهران - جنوب تبديل ميشود
سرويس شهرستانها: راه ارتباطي تهران - جنوب با گذر از كوههاي زاگرس از استانهاي مركزي، لرستان و خوزستان، مركز كشور را به جنوب و آبهاي آزاد متصل ميكند.
در اين مسير آزاد راهها، بزرگراه و مسيرهاي كوهستاني و برفگير فراواني به چشم ميخورد و با گذر از شهرهاي بروجرد، خرمآباد و پلدختر را به خوزستان وصل ميكند.
درههاي عميق، كوههاي سر به فلك كشيده و گردنههاي فراواني در مسير خرمآباد - انديمشك وجود دارد كه سالانه به دليل قديمي بودن مسير، باريك بودن محور ارتباطي و شلوغي رفت و آمد در اين محور، شاهد تصادفاها و تلفات جاني و مالي فراواني است.
به گزارش ، طرح آزاد راه ارتباطي خرمآباد - پل زال با هدف كم كردن حجم تصادفها و تلفات، كاهش هزينههاي برقراري ارتباط مانند سوخت و استهلاك خودروها و كوتاه كردن مسير ارتباطي خرمآباد - انديمشك، در حال ساخت است.
استاندار لرستان در اين زمينه مطالعه اوليه اين طرح را مربوط به سال 1345 دانست و گفت: كار مطالعات و نقشه برداري اين مسير در سال 45 با حضور يك شركت خارجي آغاز شده بود كه به دلايل مختلفي در زمان گذشته كار اجرايي آن آغاز نشد.
صابري افزود: پس از پيروزي انقلاب و در سال 83 كار اجرايي و مطالعاتي اين طرح با حضور متخصصان ايراني آغاز شد.
وي با اشاره به اين كه طرح آزاد راه خرمآباد - پل زال از طرحهاي ملي است، گفت: با اجراي اين طرح، راه ارتباطي خرمآباد به استان خوزستان از نظر وقت و مسافت كوتاهتر ميشود و با كم شدن مسير ارتباطي، در مصرف سوخت و انرژي نيز صرفهجويي خواهد شد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر 540 دستگاه ماشينآلات سبك و سنگين و بيش از چهار هزار نفر نيرو در ساخت اين طرح مشاركت دارند.
استاندار لرستان با اشاره به اين كه ساخت اين آزاد راه از افتخارات دولت نهم است، افزود: اين طرح از اواخر آذرماه سال 84 به صورت رسمي با مشاركت بخش خصوصي و وزارت راه و ترابري آغاز شده است و تا پايان نيمه نخست سال آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد.
رئيس هيأت مديره شركت آزاد راه خرمآباد - پل زال نيز گفت: اين طرح به طول 104 كيلومتر با پيشرفت فيزيكي 60 درصد و پيشرفت مالي 55درصد در حال انجام است.
هاشم زاده افزود: با ساخت اين آزاد راه، علاوه بر كاهش 65 كيلومتري مسير خرمآباد - پل زال، شيبها و مناطق سخت گذر محور فعلي نيز حذف ميشود.
وي تصريح كرد: براي اجرايي كردن اين طرح بيش از 40 ميليون متر مكعب با احتساب تونلهاي موجود در طرح، عمليات خاكبرداري، سنگبري و كوه بري انجام شده است.
وي با اشاره به كوهستاني بودن مسير افزود: با اجراي كامل اين طرح، در مسير جديد شيب بالاتر از 6 درصد وجود نخواهد داشت و در صورت وجود شيب بالاتر، باند اضافي در مسير ايجاد ميشود.
هاشمزاده گفت: در مرحله پاياني اين طرح، 24 كيلومتر تونل وجود دارد كه تاكنون عمليات حفاري بيش از 17 كيلومتر از آن انجام شده است. وي تصريح كرد: بزرگترين تونل حفر شده در اين مسير 2200متر و كوچكترين تونل آن 500متر خواهد بود.
رئيس هيأت مديره شركت آزاد راه خرمآباد - پل زال گفت: در اين طرح چهار كيلومتر پل طراحي شده است و تا پايان سال جاري 80درصد از اين پلها ساخته ميشود.
وي با اشاره به آغاز عمليات آسفالت برخي از نقاط اين طرح اظهارداشت: تا پايان سال جاري عمليات آسفالت 90 درصد از مسير انجام ميشود.
وي با اشاره به مشاركت بخش خصوصي و وزارت راه و ترابري گفت: اين وزارت به همه تعهدات خود عمل كرده و تا كنون سه هزار ميليارد ريال هزينه شده است.
هاشم زاده اضافه كرد: در حال حاضر دو كارخانه آسفالت در كيلومترهاي 26 و 80 مسير وجود دارد كه كار ساخت آسفالت را انجام ميدهند.
مديركل راه و ترابري لرستان نيز آزاد راه خرمآباد به پل زال را حلقه گم شده مسير جنوب آسيا به آسياي مركزي عنوان كرد.
رضايي افزود: آزاد راه خرمآباد به پل زال يكي از مهمترين طرحهاي راهسازي كشور است. با اجراي اين طرح تا 14 هزار وسيله نقليه به صورت روزانه در اين مسير رفت و آمد خواهند كرد.
وي گفت: اجراي كامل طرح، در كاهش آمار تصادفهاي جادهاي، كاهش هزينه سوخت و كم كردن استهلاك خودروها موثر است.وي ساخت آزاد راه خرمآباد به پل زال را از توقعات مردم استان لرستان دانست و گفت: دولت نهم براي اجراي كامل اين طرح و اتمام آن در موعد مقرر تلاش ميكند.
رضايي افزود: در حال حاضر طرح اجرايي اين محور پنج درصد از برنامه زمانبندي خود جلوتر است.
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]