واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اوايل بهمن ماه سال جاري، كشتي تجاري ايران با نام سياوش كه با گرفتن مجوزهاي لازم به مقصد كشور قطر حركت خود را آغاز كرده بود، بر اثر توفان شديد غرق شد؛ هرچند با كمك گشت ساحلي قطر همه ملوانان ايراني و هندي اين كشتي ايراني نجات پيدا كردند، گفته مي شود آنها بلافاصله توسط دستگاه امنيتي قطر بازداشت شدند و به دليل بي توجهي مسئولان ايراني همچنان از سرنوشت آنها اطلاعات مشخصي در دست نيست.
به گزارش «تابناك»؛ در نيمه دي ماه سال جاري، یک فروند کشتی باربری به نام سیاوش با شماره ثبت 782 بوشهر و شماره ثبت 8626496 از بندر خرمشهر با تعداد شش ملوان و کاپیتان که 3 تن از آنها هندی و 3 تن دیگر ایرانی بودند، به مقصد كشور قطر حرکت کرد كه به علت باد شدید در 6 مایلی بندر الرویس قطر در 95/11/4 غرق شد.
گفته مي شود، همه ملوانان اين كشتي ايراني توسط گشت ساحلی قطر نجات یافتند ولی بلافاصله بازداشت شدند و اکنون شرايط آنها مساعد نيست. هرچند اين ملوانان ايراني تا كنون چندین بار مورد بازپرسی نيروهاي امنيتي قطر قرار گرفته اند، هنوز مسئولان اين كشور تصميمي مبني بر آزادي آنها نگرفته اند.
بررسي ها نشان مي دهد، پس از چند روز یکی از اين ملوانان توانست با سفارت ایران در قطر تماس تلفنی برقرار كند و سفیر ايران در قطر را در جريان موضوع قرار دهد؛ اما خانواده اين ملوانان ادعا دارند، سفارت ايران براي آزادي آنها کار قابل ذكري نكرده و آنها نگران سلامت فرزندانشان هستند.
سید هاشم هاشمی فرزند سیدجاسم (کاپیتان کشتی)، حنظل جراحی غانمی فرزند خمیس و عبدالجبار پورحسون فرزند شبیب اسامي خدمه و كاركنان ايراني كشتي سياوش است كه در زمان غرق شدن كشتي نجات يافتند و توسط گشت ساحلي قطر بازداشت شدند.
يكي از آشنايان افراد بازداشت شده در رابطه با جزئيات اين رخداد به «تابناك» گفت: بار كشتي شامل مواد پتروشيمي و متعلق به شرکت ملي نفت ايران بود كه كاملاً قانوني بارگيري و براي آن مجوزهاي لازم هم اخذ شده بود.
اين منبع آگاه اضافه كرد: با اینکه كشتي تجاري سياوش توسط شركت بيمه اميد بيمه شده بود ولي آنها هم در اين رابطه كمك چنداني به ما نمي كنند و تنها گفتند ما به شما يك شركت بيمه همكار در قطر معرفي مي كنيم تا اين موضوع را از طريق آنها پيگيري كنيد. البته آن شركت همكار ادعاي شركت بيمه اميد را رد كرد و مسئول اين شركت قطري گفت، ما با بيمه اميد هيچ گونه همكاري نداريم.
وي در مورد ادامه پيگيري ها افزود: با يك شركت هلندي كه در بخش تجارت دريايي فعال است، صحبت كرده ايم و قرار است در اين میان، نقش ميانجي گري ايفا كند و مسئولان قطري را راضي كند تا آشنايان ما را آزاد كند.
اگرچه ادعاهاي مطرح شده توسط اين منبع آگاه كه خود را از اقوام ملوانان بازداشت شده اعلام مي كند كمي عجيب و غير قابل باور است اما نگاهي به اسناد موجود موضوع را تأييد و البته ماجرا را عجيبت تر مي كند.
۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]