واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وزارت کشور: طبق پیشبینیها ۴۰ میلیون ایرانی در انتخابات شرکت میکنند
مدیرکل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه یکی از ویژگیهای خوب این انتخابات این است که قهری وجود ندارد، گفت: هیچ یک از جریانات سیاسی، انتخابات را تحریم نکردند و با تمام قوای خود فعالیت میکنند.
به گزارش ایسنا، محمدامین رضازاده در نشست هماندیشی احزاب و تشکلهای سیاسی خراسان رضوی با موضوع نشاط سیاسی و مشارکت حداکثری اظهار کرد: مشارکت حداکثری از اعتماد مردم به نظام سیاسی به وجود میآید، مقام معظم رهبری نیز به زیبایی این موضوع و حساسیت آن را تبیین کردند که کسی که ما و نظام را قبول ندارد به خاطر مصلحت کشور رای دهد.
وی با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران در جهان منحصر به فرد است، گفت: در این نظام هم احکام اسلام جاری میشود و هم رای مردم سرنوشتساز است. نباید جمهوریت را کماهمیت بدانیم گرچه اسلامیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور با اشاره به اینکه ایران باید در افق ۱۴۰۴ به کشور الگو در منطقه تبدیل شود، خاطرنشان کرد: تبدیل شدن به الگو در منطقه الزاماتی دارد که یکی از آنها اتکا به آرای مردم و فراهم کردن حقوق و آزادیهای اساسی که در میثاقنامههای بینالمللی و احکام اسلامی وجود دارد است، ما نیازمند این هستیم که برای الگو شدن اثبات کنیم جمهوری اسلامی به این نیازها پاسخ داده و میدهد.
وی با اشاره به تاریخچه مشارکت در انتخاباتهای قبلی، عنوان کرد: تاکنون حدود ۳۴ انتخابات در ایران برگزار شده که میانگین مشارکت در انتخابات در کشور ۶۷.۷ درصد است، ۱۱ دوره ریاست جمهوری با ۶۶.۷ برگزار شده، میزان مشارکت در انتخابات شوراها بیش از ۶۰.۵ درصد، مجلس خبرگان بیش از ۶۰ درصد و همه پرسیهای قانون اساسی بیش از ۶۰ درصد است، این در شرایطی است که کشورهای دیگر مانند آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت ۵۷ درصدی و کشور روسیه مشارکت ۶۵ درصدی را دارد.
رضازاده یادآور شد: ما به لحاظ مشارکت در دنیا سطح خوب و بسیار خوبی را داریم، مردم ما همیشه شرایط خاص بین المللی و منطقه ای را درک کردند و نمره قبولی را میگیرند.
وی تاکید کرد: من به عنوان کسی که از سال ۶۴ پای صندوقهای رای بودم عرض می کنم مکانیزم انتخابات در کشور ما به گونهای است که احتمال تخلف صفر و نزدیک به صفر است، زیرا معتمدان محلی انتخابات را برگزار میکنند و معمولا هیات اجرایی و نظارت از سلایق متفاوتی برخوردار هستند، اما در مجموع معتمدان از افراد میانه انتخاب میشوند. از سوی دیگر همه کاندیداها نمایندگانی را پای صندوقهای رای دارد، لذا تعداد افرادی که بخواهند دین خودشان را به دنیای دیگری بفروشند استثنایی و نادر است.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور افزود: اینکه ۳۲ درصد در انتخابات شرکت نمیکنند به معنای بیتوجهی به مسائل و سرنوشت کشور و یا مخالفت با نظام جمهوری اسلامی نیست، مواردی همچون عدم دسترسی به مدارک، نامساعد بودن وضعیت جسمی افراد و... نیز در این امر دخیل است.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای خوب این انتخابات این است که قهری وجود ندارد، افزود: هیچ یک از جریانات سیاسی، انتخابات را تحریم نکردند، نه تنها قهری وجود ندارد، بلکه تمام جریانها با تمام قوای خود انتخابات را دنبال میکنند.
رضازاده تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب از مجریان انتخابات درخواست کردند که ۴ اصل را رعایت کنند و انتخاباتی امن، سالم، رقابتی و با مشارکت حداکثری را برگزار کنند.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور با اشاره به اینکه فضای مجازی آگاهیهای مردم را ارتقا داده است، ادامه داد: دسترسی به فضای مجازی ارزانتر و آسانتر است، به همین دلیل مردم به این فضا سوق داده شدند.
وی گفت: با رقابت دو جریان سیاسی در کشور پیشبینی می شود مشارکت 70 درصدی داشته باشم و ۴۰ میلیون ایرانی در انتخابات شرکت کنند.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور خاطرنشان کرد: ما در سطح کشور ۹۰۰ ائمه جمعه داریم که اکثر ائمه جمعه با حفظ جایگاه و وظایف خود با دولت تعامل دارند، البته در برخی موارد ناهماهنگیهایی وجود دارد، گاهی برخی ائمه جمعه از بیان انتقادات سازنده، مشفقانه و منصفانه خارج شدند و بعضا نگاه سیاسی و جناحی خاصی داشتند که البته قابل اغماض است، شاید ۱۰ تا ۱۵ ائمه جمعه اینگونه باشند اما در مجموع مردم از ائمه جمعه انتظار دارند که مشکلاتشان را منتقل کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 14 May 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]