واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
گزارش نشريه نشنال امارات از انتخابات ايران:چرا ايرانيان با نارضایتی؛ هنوز پای صندوق های رای می روند؟
نشریه «نشنال» امارات با انتشار گزارشی با اشاره به این که انتخابات ایران در پیش از است اما هنوز هم هیچ وضوحی درباره نتیجه آن وجود ندارد می نویسد:«دو هفته به انتخابات ایران باقی مانده است و متاسفانه بسیاری از تحلیلگران رسانه های جریان اصلی کلیشه هایی را درباره انتخابات مطرح می کنند مانند این که نظر رهبری به کدام یک از نامزدا نزدیک تر است و یا آن که آیا ایشان یک نامزد میانه رو را به تندرو ترجیح می دهند یا بالعکس.
روز نو : نشریه «نشنال» امارات با انتشار گزارشی با اشاره به این که انتخابات ایران در پیش از است اما هنوز هم هیچ وضوحی درباره نتیجه آن وجود ندارد می نویسد:«دو هفته به انتخابات ایران باقی مانده است و متاسفانه بسیاری از تحلیلگران رسانه های جریان اصلی کلیشه هایی را درباره انتخابات مطرح می کنند مانند این که نظر رهبری به کدام یک از نامزدا نزدیک تر است و یا آن که آیا ایشان یک نامزد میانه رو را به تندرو ترجیح می دهند یا بالعکس.
به گزارش سايت روزنو،در این میان این دست از تحلیلگران به آن چه شهروندان عادی ایران در مورد انتخابات می اندیشند و به حساسیت های ذهنی آنان بی توجه هستند. شورای امریکایی بین الملل در امور خاورمیانه و شمال افریقا مصاحبه ای را با ۱.۰۶۹ شهروند ایرانی در ۱۵ استان از جمله تهران، گیلان، اصفهان، شیراز و خراسان انجام داده است.
شرکت کنندگان به طور تصادفی انتخاب شدند و مصاحبه از طریق تلفن ، اسکایپ یا با استفاده از پرسشنامه انجام شده است. در این نظرسنجی تعداد قابل رشدی از شهروندان گفته اند که نسبت به نتیجه انتخابات بی تفاوت هستند و ان را صرفا یک بازی قلمداد کرده اند. انان گفته اند که تقریبا همه نامزدها یکسان هستند و تفاوت عمده ای را میان آنان احساس نمی کنند.
این نشریه در ادامه اشاره می کند در این نظرسنجی بیش از ۷۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که انتخابات هیچ تغییر عمده اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایجاد نخواهد کرد این در حالیست که روحانی در سال ۲۰۱۳ میلادی با وعده بهبود وضعیت اقتصادی و پیشبرد آزادی های اجتماعی به قدرت رسید. علیرغم لغو تحریم ها پس از برجام نرخ بیکاری بالا باقی مانده است. ذینفعان اصلی از تحریم ها نهادهای خاص بودند.
این نشریه اشاره می کند نکته جالب این است که علیرغم ناامیدی های موجود در پاسخ دهندگان، ۵۳ درصد از آنان گفته اند که در انتخابات شرکت خواهند کرد. این تناقض ریشه در چه دارد؟ آنان از سویی می گویند که رییس جمهوری تغییری اساسی ایجاد نکرده و نمی کند پس چرا هنوز رای می دهند؟
نشنال امارات در ادامه اشاره می کند که چند دلیل اساسی برای این موضوع وجود دارد:«۱۹ رصد اظهار داشتند که رای سفید می اندازند که رای خالی در پای صندوق های رای است.
این تعداد از رای دهندگان معترض توجه ندارند که رای سفید مزایای زیادی برای نخبگان حاکم به ازمغان می آورد چون انان تعداد رای دهندگان برای شان بسیار بالاست و نشانه ای از مشروعیت و مقبولیت نظام سیاسی و نمایش پایگاه اجتماعی قوی است.
از سوی دیگر برخی از رای دهندگان گفته اند که می ترسند این کشور به هرج و مرج و ناآرامی مشابه سوریه و عراق دچار شود.
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]