تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آنگاه كه روزه مى‏گيرى بايد چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه‏دار باشند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802796156




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیل رفتار انتخاباتی ایرانیان | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مشارکت انتخاباتی به مثابه یکی از انواع مهم مشارکت سیاسی جایگاه ویژه‌ای در مباحث جامعه‌شناسی سیاسی دارد. رأی‌دهی و مشارکت در انتخابات آشکارترین نوع مشارکت سیاسی برای اغلب شهروندان در جوامع مبتنی بر دموکراسی و مردم سالاری است.

به گزارش تراز ، مشارکت انتخاباتی به مثابه یکی از انواع مهم مشارکت سیاسی جایگاه ویژه‌ای در مباحث جامعه‌شناسی سیاسی دارد. رأی‌دهی و مشارکت در انتخابات آشکارترین نوع مشارکت سیاسی برای اغلب شهروندان در جوامع مبتنی بر دموکراسی و مردم سالاری است. 
چرا که رای‌دادن موثرترین و عملی‌ترین ابزار برای اعمال افکار، عقاید، سلیقه‌ها و گرایش‌ها در اداره کشور توسط دولتمردان است. زیرا رأی‌گیری در واقع یکی نوع سازوکار اجتماعی برای گردآوری و تشخیص گزینه‌ها و ارجعیت‌های اجتماعی است.انتخابات آزاد، حق‌رای، تشکیل نهادهای مردمی (مجلس شورای اسلامی‌ ریاست جمهوری‌ شورهای اسلامی شهر و روستا و ...) از دستاوردهای خجسته انقلاب اسلامی برای ایرانیان است.
 
اما پرسش اساسی آن است که ایرانیان چگونه رأی می‌دهند و تحلیل رفتار انتخاباتی آنان چگونه است؟ برای پاسخ به این پرسش مهم باید گفت: رفتار شناسی ایرانیان حاکی از پیچیدگی‌های بسیار روحی و روانی در لایه‌های درونی شخصیت آن‌هاست که تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی‌ها و کنش‌های رفتاری آنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. حال سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که علل بروز چنین رفتارهای متفاوتی چه می‌تواند باشد؟
 
صاحب‌نظران، سیاستمداران، جامعه‌شناسان در جوامع مردم سالار و دموکراسی به خصوص در جوامع غربی در پاسخ به این پرسش الگوها و نظریه‌های متعددی در تحلیل رفتار انتخاباتی ارائه کرده‌اند که به صورت خلاصه بشرح زیر ارائه می‌کنیم.
 
الف/ از دیدگاه جامعه‌شناسی سیاسی، رفتار انتخاباتی ناشی از عضویت و تعاملات گروهی و ساختی و تأثیر شرایط اجتماعی بر کارکردهای متعین قدرت است و الگوهای آن از این زاویه تبیین می‌شود.
 
بر پایه نگاه جامعه شناختی به رفتار سیاسی، می‌توان آن را از زاویه روابط حزبی، مشارکت و نگرش جمعی و رابطه یا با طبقه و پایگاه اجتماعی با دولت و قدرت سیاسی پی‌گرفت.سن، جنس، محیط خانوادگی، گروه همسالان، طبقه، نژاد، قومیت، ملیت، تبلیغات، شرایط تاریخی، فرهنگی و جمعیتی و نیز شرایط اکولوژیک جامعه از متغیرهایی هستند که بر رفتار انتخاباتی تأثیر گذارند.
 
ب / از دیدگاه اقتصاد سیاسی مبتنی بر الگوهای عقلانی رفتاری و عمل انتخاب سیاسی و تابع آزادی اراده و اختیار انسانی است. از این دیدگاه رأی دهندگان غالباً بر طرح‌ها، عقاید و برنامه‌های نامزدها و احزاب توجه دارند و به شکلی معقول دست به انتخاب زده، برنامه‌هایی را انتخاب می‌کنند که بیشترین منافع را بر ایشان در برداشته باشد (هزینه‌ فایده).
 
ج / از دیدگاه روان شناسی اجتماعی که اصولاً این رفتار خاستگاه خانوادگی دارد و به صورت ارثی از فردی به فردی و نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود. مهم‌ترین متغیر تبیین کننده رأی افراد در بستگی حزبی رأی دهندگان خلاصه می‌شود. در این نگرش، رأی دهنده به همبستگی و پیوند حزبی خود رأی می‌دهد.
 
حال با توجه به مبانی نظری «رأی دهی مردم» آیا این نظریه‌ها و تئوری‌ها در انتخابات ایران و نحوه رأی‌دهی ایرانیان هم صادق است؟ در پاسخ باید گفت این نظریه‌ها می‌تواند قابل اثبات باشد اما متغیرهای دیگر را باید در نحوه رأی‌دهی ایرانیان مدنظر قرار داد؛ گفتمان انتخاباتی، فضای حاکم بر انتخابات، دو قطبی شدن و نه به این فرد یا جناح و آری به آن فرد یا جناح، کاریزما و شخصیت نامزد انتخاباتی و حامیان او همه و همه از اهمیت خاص برخوردارند که به فضل الهی تا انتخابات در این ستون روز‌های یکشنبه هر هفته با شما سخن خواهیم گفت. 
 
 



منبع: صبح نو

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 16 اسفند 1395 - 08:34





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن