تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بنده اى نيست كه به خداوند خوش گمان باشد مگر آن كه خداوند نيز طبق همان گمان با او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829526314




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم معاینه دهان و دندان دانش‌آموزان، هر ۶ ماه یکبار - ایسنا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
سلول‌هاي بنيادي دندان شيري براي درمان بيماري‌ها
یک جراح دندان پزشک گفت: لازم است هر شش ماه یکبار توسط دندان پزشک یا بهداشت کار، معاینات کامل دهان دانش آموزان و معاینات ماهانه آنها توسط مربی بهداشت انجام شود. دکتر محمدمهدی سالاری‌صدیق در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با روش‌های کاربردی در مدارس پیرامون داشتن دندان سالم اظهار کرد: این روش ها شامل آموزش مداوم، معاینه، معالجه، تغذیه و فلورایدتراپی است.

وی با اشاره به اینکه تکرار و آموزش مداوم سبب ملکه شدن مطالب بهداشتی در ذهن افراد و بویژه دانش آموزان می شود، افزود: آموزش مربیان بهداشت توسط دندان پزشک یا بهداشت کار دهان و دندان و همچنین آموزش تمامی معلمان با استفاده از روش‌های نمایشی و فیلم و اسلاید از جمله راه‌های موثر تلقی می‌شوند.

سالاری صدیق بیان کرد: توصیه بیشتر به دست اندرکاران رادیو و تلویزیون است که برای تهیه برنامه های صحیح بهداشتی از روش های هنری و اجرای نمایش، داستان، شعر، نقاشی و برگزاری مسابقات بهداشتی در زمینه بهداشت دهان و دندان استفاده کنند.

این جراح دندان پزشک همچنین گفت: در جلسات خانواده با دعوت از یک دندان پزشک یا بهداشت کار دهان و دندان به والدین آموزش داده و همینطور پمفلت‌های آموزشی مربوط به بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان تهیه و توزیع شود.

وی به معالجه هم اشاره و بیان کرد: بعد از انجام معاینه و شناسایی دانش آموزانی که به نحوی به مشکل دندانی مبتلا شده اند، به مراکز ارزان قیمت یا رایگان که قبلا مورد بررسی قرار گرفته باشند، معرفی و از بیمه دانش آموزی برای معالجات اولیه مثل کشیدن دندان های عفونی استفاده شود.

این جراح دندان پزشک با تاکید بر اینکه اول باید مشکل دانش آموز رفع و سپس آموزش داده شود، گفت: برخی از دانش آموزان از خانواده های فقیر بوده و شاید والدین آنها بیکار باشند و امکان دارد عده ای حتی مسواک نداشته باشند یا بچه های کمتری ممکن است خمیردندان داشته باشند، از این رو لازم است ابتدا این مشکلات آنها مرتفع شود.

سالاری صدیق افزود: ابتدا باید مدیر، معاون، مربی بهداشت و معلم در درجه اول توانایی شناسایی مشکلات دانش آموزان را داشته باشد و بعد از رفع مشکل، آموزش آغاز شود.

وی به مساله تغذیه هم اشاره و بیان کرد: تغذیه رایگان در مدارس یکی از اقداماتی است که در تامین سلامت دانش آموزان نقش ارزشمندی دارد. البته تغذیه دانش آموزان نباید شامل مواد شیرین و چسبنده باشد و ترجیحا باید از شیر استفاده شود. همچنین به دانش آموزان توصیه می‌شود بعد از تغذیه دهانشان را چند بار با آب بشویند یا در صورت امکان از مسواک استفاده کنند.

وی یادآور شد: از آنجا که انجام معاینات کلینیکی توسط دندان پزشک با هزینه بالایی همراه است، جهت کاهش وقت و هزینه توصیه می‌شود این معاینات بطور دسته جمعی و ساده توسط بهداشت کار دهان و دندان یا مربیان بهداشت انجام شود؛ به شرطی که دوره آموزشی سپری شده و وسایل لازم جهت معاینه و همچنین محلول‌های ضدعفونی کننده قوی جهت استریل کردن وسایل معاینه در مدارس وجود داشته باشد.

سالاری صدیق تصریح کرد: بهتر است در هر مدرسه ماهی یکبار از یک دندان پزشک یا بهداشت کار دهان و دندان جهت آموزش به دانش آموزان و معلمان و هر سه ماه یکبار جهت دریافت اطلاعات مربوط به بهداشت رفتاری دانش آموز در خانه و تکمیل فرم مخصوص پرسشنامه بهداشت دهان و دندان از والدین دانش آموزان دعوت به عمل آید. البته مسوولیت تکمیل فرم به عهده مربی بهداشت است و در صورت عدم وجود مربی بهداشت در مدرسه، مدیر می‌تواند با همکاری معاونین و معلمان که توانائی انجام این کار را داشته باشند آن را انجام دهد.

این جراح دندان پزشک همچنین یادآوری کرد: در صورت تهیه پمفلت‌های آموزشی و کتابچه‌هایی در زمینه بهداشت دهان و دندان از والدین دعوت بعمل آید و ضمن ارائه آموزش، به آنان اهدا شود.

وی گفت: در مدارسی که از نظر ویدئو و فیلم های آموزشی در زمینه بهداشت دهان و دندان غنی هستند، نمایش فیلم های آموزشی در رابطه با شناساندن دهان و دندان، نحوه مسواک زدن، راه‌های پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان، کمک‌های اولیه در آسیب‌های دندانی، عادات دهانی کودکان و روش‌های صحیح رفع آن، اثر تغذیه در سلامت دهان و دندان، روش‌های فلورایدتراپی و ... برای معلمان، دانش آموزان و والدین انجام شود.

سالاری صدیق افزود: به دنبال آموزش و انجام معاینات دهانی بعد از آموزش، در صورت مشاهده بهبود چشمگیر وضعیت بهداشت دهان و دندان در دانش آموزان، برای تشویق بیشتر آنان و همچنین جهت ایجاد انگیزه در سایر دانش آموزان، کارت‌های رایگان و افتخاری معاینات دندان پزشکی برای سال تحصیلی به آنها اهدا شود.

وی ادامه داد: همچنین کارت‌های مخصوص درمان‌های ترمیمی دندان و ارتودنسی با تخفیف ویژه به دانش آموزان اهدا شود. البته در زمینه اهدای کارت‌ها تقبل هزینه با مدرسه باشد و مدیران مدارس باید در این رابطه برنامه‌ریزی کنند.

 این جراح دندانپزشک در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه با رساندن مواد غذایی اساسی به جنین از طریق تغذیه صحیح مادر باردار، دندان ها به فرم بهتر و مقاوم تری شکل خواهند گرفت، ضروری است آموزش به مادران باردار در اولویت قرار گیرد تا بتوان مقاومت کودکان و جوانان آینده را در مقابل پوسیدگی های دندانی افزایش داد.


انتهای پیام


سه‌شنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۵ / ۱۰:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن