واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از تور یک روزه رسانه گلستان گزارش میدهدعشق به رهبر و ولایتمداری با انجام پروژههای اقتصاد مقاومتی در کردکوی
یک فعال عرصه اقتصاد مقاومتی شهرستان کردکوی گفت: با راهاندازی طرح پرورش ماهی خواستم به عشق رهبرم اقدامی در عرصه اقتصاد مقاومتی داشته باشم.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، شاید واژه اقتصاد مقاومتی این روزها نامی آشنا در محافل اقتصادی کشور باشد و مسؤولان اقتصاد و تولیدکنندگان با توجه به منویات مقام معظم رهبری درصدد این هستند که اقتصاد خود را با فرمول ایستادگی در برابر اقتصاد ریاضتی طراحی کنند. شاید به گفته استاندار گلستان امروز همه آحاد جامعه وظیفه خطیری در تحقق اقتصاد مقاومتی بر عهده دارند و اقتصاد مقاومتی تنها بر دوش دولت نیست و باید همه سهم خود را از آن مشخص کنند. امروز کشور با اقتصاد مقاومتی به دنبال این است که بتواند چرخه معیشت زندگی جامعه را به خصوص در روستاها و مناطق محروم با توان بیشتری به گردش درآورد. در حالی که برخی از فرهیختگان، مسؤولان و افراد جامعه در دریای مفهوم اقتصاد مقاومتی و چگونگی تحقق آن شنا میکنند و هنوز نتوانستهاند به ساحل تصمیمگیری برسند اما کسانی هستند که دست بر روی دست نگذاشتهاند و منتظر ارائه تسهیلات اقتصاد مقاومتی یا ویژه بینی برای انجام پروژه اقتصاد مقاومتی نبودند و برای تحقق منویات رهبرشان پا در عرصه اقتصاد مقاومتی گذاشتهاند. با توجه به اینکه مقام معظم رهبری تنها راه برونرفت از مشکلات فعلی را در تولید داخلی و توجه به اقتصاد مقاومتی میداند امروز با تور اصحاب رسانه استان گلستان که به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار برگزار شده بود همراه شدیدم تا گوشهای از زحمات تلاشگران اقتصاد مقاومتی استان گلستان را از دریچه نگاه رسانه به نمایش بگذاریم.
حمیدرضا رستمانی یکی از فعالان اقتصاد مقاومتی شهرستان کردکوی است که در استان گلستان شاید جزو نخستین پذیرفتهشدگان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رشته طب سنتی باشد. جامعه به فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی نیاز دارد این فعال عرصه اقتصادی استان گلستان در حین تحصیل متوجه شدم که غیر از کسب علم در قبال مملکت خود وظایف رسالت دیگری را بر عهده دارد و لذا تصمیم گرفت تولیدکننده گیاهان دارویی باشد. رستمانی سه سال است که با هدف ترویج کشت گیاهان دارویی وارد عرصه تولید گیاهان دارویی شده است و معتقد است که امروز با توجه به گسترش مصرف داروهایی شیمیایی نیاز است که فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی در دستور کار قرار بگیرد. این فعال عرصه اقتصاد مقاومتی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: 80 درصد تولیدات گیاهان دارویی که تولید میکند به خارج از استان گلستان و بیشتر به استان خراسانرضوی صادر میشود. وی تصریح کرد: داورهای شیمیایی امروزه سلامت بشر را به خطر میاندازد و مصرف بیش از حد مواد شیمیایی عوارض شیمیایی زیادی به همراه دارد که با فرهنگسازی و قرار دادن گیاهان دارویی در سبد خانوار میتوان این عوارض را در جامعه کاهش داد. رستمانی با بیان اینکه بیشتر تولیدات ما صرف تولید دمنوشهای گیاهی میشود، ابراز داشت: در طول سال سه تا چهار نوبت گیاهان دارویی را برداشت میکنم و برای دوره داشت و برداشت گیاهان دارویی به نیروی انسانی زیادی نیاز ندارم. وی با بیان اینکه کارم را در زمینی به مساحت 5 هزار و 500 متر از سال 1392 آغاز کردم ، خاطرنشان کرد: در جهان 8 هزار گیاهان دارویی وجود دارد که یک هزار و 300 نوع آن در ایران یافت میشود و استان گلستان نیز زمینه خوبی برای تولید گیاهان دارویی به شمار میرود. وی یادآور شد: سه نفر در مجتمع تولیدی گیاهان دارویی ما مشغول به کار هستند و با توجه به مستعد بودن منطقه کردکوی برای پرورش گیاهان دارویی در حال برنامهریزی هستیم که بتوانیم گیاهان دارویی را در استان گلستان گسترش دهیم.
سیدعبدالله بنیهاشم، کارشناس ارشد محیط زیست یکی دیگر از فعالان عرصه اقتصاد مقاومتی است که به گفته خودش بیگدار به آب نزده و با تحقیق و پژوهش تولید نهال را در استان گلستان آغاز کرده است. تولید نهال با توجه به مسائل دانشبنیان بودن در گلستان بنیهاشم با توجه به اینکه فرد تحصیلکردهای است روشهای سنتی را کنار گذاشته و با استفاده از باکتری «ام. ای» کود دامی تازه را برای کشت نهال فرآوری کرده است. این فعال عرصه اقتصاد مقاومتی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال 1392 وارد فاز مطالعاتی عملیاتی تولید نهال و درختچههای بومی شدم و به دنبال کشت نهالهایی بودم که از نظر مصرف آب کم مصرف باشد و همچنین از لحاظ مقاومت شوری و گرما مقاومتر باشند. وی در خصوص اشتغالزایی این طرح گفت: به صورت ثابت هر ماه دو نفر با اجرای طرح پروش نهال توانستهام مشغول به کار کنم و به صورت غیر مستقیم و در طول سال نیز 25 نفر با مجموعه اقتصادی ما همکاری میکنند. این فعال عرصه اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: چهار گونه ما تولید میکنیم و طوری برنامهریزی کردیم که بتوانیم نهالهای چون کاج تهرانی و سرو نقرهای را به کشور ترکمنستان صادر کنید. وی یادآور شد: در طول سال 100 درصد هزینههای که برای تولید نهال صرف میشود قابل برگشت است اما سودش به نحوه مدیریت نیروی انسانی، آبیاری، مواد اولیه و لوازم مصرفی بستگی دارد.
عشق به رهبر و ولایتمداری با انجام پروژههای اقتصاد مقاومتی پرورش ماهی نورمحمد پارسایی یکی دیگر از عرصههای اقتصاد مقاومتی بود که با اصحاب رسانه استان گلستان از آن بازدید کردیم این فعال اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه با راهاندازی طرح پرورش ماهی خواستم به عشق رهبرم اقدامی در عرصه اقتصاد مقاومتی داشته باشم، گفت: با توجه به اینکه از آب پرورش ماهی برای آبیاری مزارع استفاده میکنم هم پرورش ماهی برای من سوده داشته و هم اینکه میزان عملکرد زمین زراعی من افزایش پیدا کرده است. پارسایی ابراز داشت: در حال حاضر 7 هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای پرورشی من وجود دارد که شاید وزن اولیه آن 20 گرم باشد اما در زمان برداشت به بیش از یک کیلو و 200 گرم میرسد. وی تصریح کرد: با استفاده از تسهیلات بسیج سازندگی استان گلستان و با راهنمایی و مشاوره کارشناسان سپاه شهرستان کردکوی این طرح را توانستم عملیاتی کنم. ============== گزارش از: داود خاندوزی ============== انتهای پیام/83015/ر40/
95/05/17 :: 01:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]