تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مؤمن را از سيمايش مى شناسيم و منافق را از نشانه هايش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817527002




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همچون ترامپ برجام را سوژه تبليغات انتخاباتي نکنيم


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: همچون ترامپ برجام را سوژه تبليغات انتخاباتي نکنيم
حميدرضا عسگري در سرمقاله امروز روزنامه آفرینش نوشت:

پس از آنكه سناتور "باب کورکر" رييس جمهوريخواه کميته روابط خارجي سناي آمريکا از تعليق تصويب طرح تحريمي جديد ايران در سناي اين کشور خبر داد، گمانه زني‌هاي بسياري درمورد نوع سياست خارجي دولت آمريكا و سلايق سياسي در بين نمايندگان سناي اين كشور صورت گرفت.

اهميت اين تصميم سناي آمريكا زماني براي تحليل و تفسير سياسي جذاب‌تر شد كه شخص باب کورکر که خود از حاميان اين طرح تحريمي جديد است اعلام کرده که تصويب اين طرح به دو دليل از دستور کار فعلي سنا خارج شده است. وي يکي از دلايل را نگراني از نحوه واکنش اتحاديه اروپا نسبت به تحريم‌هاي جديد دانسته و دليل ديگر را تاثير تصويب اين طرح بر انتخابات رياست جمهوري در ايران اعلام کرده است.

عليرغم بسياري ازرسانه‌هاي داخلي و خارجي كه با اتكا بر اين خبر به تحليل و نوع برخورد سياست خارجي آمريكا با ايران پرداخته‌اند، ما بر نكات ديگري در وجه سياست داخلي كشورخواهيم پرداخت. ابتدا بايد به سياست كلي آمريكا در مواجهه با برجام اشاره داشت. عليرغم آنكه ترامپ پيش از ورود به كاخ سفيد، يكي از محورهاي تبليغاتي خود را مخالفت با برجام عنوان كرده بود، شاهديم كه پس از روي كار آمدن، سكوتي مبهم در پيش گرفته و سعي كرده تصميم گيري دراين عرصه را به گردن نمايندگان سنا بيندازد.از سوي ديگر بايد به نقش تضميني اروپا به عنوان حامي و متعهد به اجراي برجام اشاره داشت. سناي آمريكا كه اكثريت آن به دست جمهوري خواهان است، به سبب مناسبات سياسي با اروپا و احتمال واكنش كشورهاي غربي به تصويب اين تحريم‌ها كه برخلاف مفاد برجام مي‌باشد، از طرح خود عقب نشيني كرده و آن را تعليق مي‌كند.

اين درحالي است كه سياسيون ما در داخل كشور با توجه به حساسيت فعلي كشور به سبب انتخابات رياست جمهوري، هنوز به اين مهم نرسيده‌اند كه مسئله برجام يك موضوع فراجناحي و مرتبط با منافع ملي است و با اجماع كلي نظام حاصل شده است. لذا نبايد آن را به سوژه‌اي براي رقابت‌هاي انتخاباتي تبديل كرد و در سخنراني‌ها و گردهمايي‌هاي تبليغاتي آن را به مثابه خيانت به كشور جلوه داد.جاي بسي تعجب است كه "دونالد ترامپ" كه دشمني عيني براي ايران تلقي مي‌شود و در ابتدا فرياد پاره كردن برجام را سر داده بود، درمقابل اجماع بين المللي و تبعات احتمالي لغو برجام سكوت كرده است، اما جمعي از سياسيون ما در داخل كشور همچنان براي تخريب و رقابت انتخاباتي برجام را مي‌كوبند و عاملان آن سرسپردگان به غرب معرفي مي‌كنند.در بخش ديگري از دلايل تعليق طرح تحريم‌هاي جديد عليه ايران از سوي سناي آمريكا، موضوع رياست جمهوري ايران مطرح گرديده است. ابتدا بايد صراحتاً اعلام كرد كه اين موضوع بهانه ظاهري سناي آمريكا براي عقب نشيني از آسيب به برجام بوده و هيچگاه سياسيون آمريكا براي آرامش ايران در زمان انتخابات اهميتي قائل نبوده و نيستند. اما بايد اين بهانه ظاهري را به سياسيون داخلي كشورمان گوشزد كرد تا متوجه حساسيت زمان فعلي باشند. اگر آمريكا به ظاهر اعلام مي‌كند كه به سبب اهميت انتخابات رياست جمهوري درايران تصويب تحريم‌ها را به تعويق انداخته، ما بايد در بطن امور، گفتار و رفتار خود اين موضوع را رعايت تا فضاي انتخابات را مشوش نكنيم.

فضاي انتخابات رياست جمهوري بايد درعين داغ بودن از آرامش برخوردار باشد تا جامعه بتواند در كمال عقلانيت انتخابي اصلح داشته باشد. اينطور كه ما تمام امور انجام شده در اين دولت و دولت‌هاي گذشته را به مصداق خيانت بشماريم و اشخاص را از كبير و صغير به منزله خيانتكار معرفي كنيم، اين رقابت سالم و آرام تلقي نمي‌شود!. بايد اهميت فضاي سياسي فعلي در جهان و منطقه را درك كنيم. بايد آرامش سياسي كشور را حفظ و با عقلانيت به سمت رقابت انتخاباتي حركت كنيم.

امروز بايد نقاط ضعف و قوت كشور در عرصه‌هاي مختلف سياسي، اقتصادي، اجتماعي وفرهنگي از سوي سياسيون دسته بندي شود و احزاب و جريان‌هاي سياسي با شرح آنها به بيان برنامه‌هاي آتي خود درجهت رفع ضعف‌ها و ارتقاي نقاط قوت بپردازند. سياسيون كشور بايد به اين درك برسند كه منافع ملي ابزار مناسبي براي رقابت انتخاباتي نيست، و بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه در رقابت‌هاي انتخاباتي نبايد به خودزني داخلي مشغول شوند. اين رويه صرفاً خوراك مورد نياز رسانه‌هاي خارجي را فراهم مي‌كند و بهانه‌اي در دست معاندان براي ارائه تحليل‌هاي مسموم از عملكرد كلي نظام و انقلاب مبدل خواهد شد.


تاریخ انتشار: ۰۷:۳۴ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - 08 April 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن