تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829442266




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جوان: سیب و پرتقال ایرانی گندید تا مصری و ترکی بخوریم! | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: نوروز امسال نيز با طمع ذخيره‌كنندگان و دلالان ميوه با افزايش ۳۵ درصدي قيمت سيب و موز سپري شد و بخش زيادي از پرتقال‌هاي شمال در انبار‌ها فاسد يا به كارخانه‌هاي افشره‌گيري فرستاده‌ شد.

به گزارش تراز ، نوروز امسال نيز با طمع ذخيره‌كنندگان و دلالان ميوه با افزايش ۳۵ درصدي قيمت سيب و موز سپري شد و بخش زيادي از پرتقال‌هاي شمال در انبار‌ها فاسد يا به كارخانه‌هاي افشره‌گيري فرستاده‌ شد. گفته مي‌شود عملكرد يك ساله وزارت جهاد كشاورزي در ايام نوروز مورد ارزيابي مردم قرار مي‌گيرد.  اگر ميوه كه از مهم‌ترين محصولات كشاورزي است به ميزان كافي با قيمت مناسب عرضه شود، عملكرد اين وزارتخانه مثبت و اگر قيمت‌ها گران  يا عرضه كم باشد،‌منفي است. در نوروز 96 به دليل سرمازدگي مركبات وزارت جهاد پيش از پايان سال پرتقال و نارنگي وارد كرد تا مانع از رشد قيمت‌ها شود. اما با آغاز نوروز  و شروع تعطيلات بازار دچار نابساماني شد. 
هرساله بعد از تعطيلات عيد نوروز تا چند ماه عرضه مركبات و سيب‌هاي بي‌كيفيت و به اصطلاح پخته شده ادامه دارد، چراكه دلالان ميوه به جاي اينكه اين ميوه‌ها را در ماه‌هاي آبان تا بهمن عرضه كنند، در انبارها ذخيره مي‌كنند به اميد شب عيد؛ اما در اين ايام نيز، يا واردات و قاچاق يا بي‌كيفيتي ميوه‌ها مانع از سود‌جويي بيشتر شده و فاسد مي‌شوند و هم ذخيره‌كنندگان و هم مصرف‌كنندگان متضرر مي‌شوند. البته اين روند هر سال ادامه دارد و از آنجايي كه دست بخش خصوصي است، وزارت جهاد نيز نمي‌تواند وارد ماجرا شود و از آنجايي‌كه در اين ايام بازرسان تعزيرات و سازمان حمايت نيز در تعطيلي به سر مي‌برند، بازار همچنان دچار نابساماني مي‌شود.
 
رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و تره‌بار در گفت و گو با جوان وضعيت بازار ميوه را در ايام نوروز تشريح و از دلالان سيب و موز انتقاد كرد‌ه و مي‌گويد: دولت با واردات ۱۰۰ هزار تن مركبات از تركيه و مصر تا ۲۹ اسفند، توانست قيمت‌ها را متعادل نگه دارد  اما با آغاز نوروز و تعطيلي سردخانه‌ها و ايجاد مشكلاتي در حمل و نقل ميوه باعث شد كه دلالان سيب و موز از فرصت استفاده كرده و به رغم وفور ميوه در انبار‌ها، قيمت‌ها را تا ۳۵ درصد افزايش دهند. همزمان نيز عرضه پرتقال‌هاي قاچاق مصري، ترك، افريقايي و قبرسي موجب شد پرتقال‌هاي داخلي و شمال روي دست ذخيره كنندگان بماند به طوري كه بخش زيادي از مركبات باغداران شمال كشور در انبارها فاسد يا به كارخانه‌هاي افشره‌گيري فرستاده‌ شد.
 
حسين مهاجران مي‌افزايد: سيب‌هايي كه به قيمت ۱۵۰۰ تومان از باغدار خريداري شده بود و با هزينه‌هاي انبار‌داري و حمل بايد ۱۹۰۰ تومان به دست مصرف‌كننده مي‌رسيد؛ به قيمت ۵ تا ۷ هزار تومان در ايام نوروز عرضه شد و وارد‌كننده موز كه در روزهاي پاياني اسفند قيمت را هزارتومان گران كرده بود، در ايام نوروز سود هنگفتي به جيب زد. وي تأكيد مي‌كند: در روزهايي كه قيمت جهاني موز ۳۱۰۰ تا ۳۲۰۰ تومان بود، اين ميوه به مصرف‌كننده ايراني بين ۴۵۰۰ تا ۶ هزارتومان فروخته شد.
  سیب ایرانی‌ در انبارها دارد می‌گندد
 
اين فعال بازار ميوه مي‌گويد: گردش ميوه سيب در ايام نوروز ۱۵ درصد است در حالي كه هم‌اكنون انبار‌هاي ميانه، مراغه، دماوند، مهاباد و سلماس پر از سيب است و به جاي اينكه اين ميوه‌ها در آبان تا بهمن عرضه و مصرف شود در انبار‌ها درحال فاسد شدن است و اميدوارم اين دلالان امسال به سزاي عملشان برسند و متضرر شوند.
مهاجران با اشاره به اينكه آمار دقيقي درباره ميزان از بين رفتن پرتقال داخلي ذخيره‌سازي شده براي شب عيد وجود ندارد مي‌افزايد: 2 ميليون و 400 هزار تن مركبات در سال جاري در شمال كشور توليد شده اما نمي‌توان به‌صورت مشخص اعلام كرد كه چه ميزان از مركبات باغداران دور ريخته شده، زير درخت باقي مانده، در انبارها فاسد شده يا در نهايت از بين رفته است.
  پرتقال قاچاق 10 هزار توماني در بازار
 
 وي در ادامه درباره قيمت فعلي مركبات اظهار مي‌دارد: فضاي شب عيد هنوز در قيمت‌هاي ميوه، مشاهده مي‌شود به‌طوري‌كه سيب و كيوي در بازار گران است.
رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و تره‌بار مي‌گويد: هر كيلوگرم كيوي با توجه به اينكه در سال گذشته توليد آن كاهش ‌يافته بود اكنون 4 هزار تومان تا 5 هزار و 500 تومان و سيب باكيفيت 4 تا 6 هزار تومان در ميادين مركزي ميوه و تره‌بار به فروش مي‌رسد.
وي مي افزايد: هر كيلوگرم پرتقال والنسياي مرغوب جنوب نيز 6 هزار و 500 تومان و پرتقال وارداتي و قاچاق 8 هزار و 500 تا 10 هزار تومان به فروش مي‌رسد.مهاجران تأكيد مي‌كند: پرتقال‌هاي قاچاق در كنار پرتقال‌هاي قانوني در بازار به فروش مي‌رسد و اكنون در ميادين مركزي ميوه و تره‌بار نيز توزيع مي‌شود، البته برخي از ذخيره‌كنندگان پرتقال‌هاي شمال اين ميوه‌ها را با نام خارجي عرضه مي‌كنند تا زيانشان را جبران كنند.   وي در ارزيابي عملكرد وزارت جهاد در نوروز ۹۶ مي‌گويد: واردات قانوني پرتقال چندان زياد نبود و سياست دولت اين بود كه پرتقال‌هاي مصري و ترك را در شهرستان‌ها توزيع كند و توزيع اندكي در تهران داشت؛ در مقابل مركبات قاچاق بازار تهران و شهرهاي اطراف را قبضه كرد.
 
همچنين اگر اين واردات انجام نمي‌شد ممكن بود قيمت پرتقال جنوب به كيلويي ۱۵ هزار تومان برسد. انتشار اخبار واردات قانوني از نظر رواني نيز باعث ثبات قيمت‌ها در ايام پاياني سال بود، اما از ابتداي فروردين بازار دوباره دچار آشفتگي شد.  مهاجران مي‌افزايد: اتحاديه سال گذشته در نامه‌اي به مسئولان اعلام كرد كه مي‌تواند پرتقال‌هاي مصري را با قيمت ۳۵۰۰ تومان به دست مصرف‌كننده برساند اما دولت همكاري نكرد. وي در خصوص قيمت جهاني پرتقال مي‌گويد: قيمت پرتقال مصري تني ۴۵۰ دلار است كه كيلويي ۲۲۲۷ تومان مي‌شود و قيمت پرتقال تركيه نيز ۱۶۰۰ تومان است كه با قيمت حمل و نقل و گمركات، سود خرده‌فروشي و عمده‌فروشي ۳۵۰۰ تومان به دست مصرف كننده مي‌رسيد.
وي پيش‌بيني كرد از ۱۵ روز آينده با ورود ميوه‌هاي نوبرانه مصرف‌كنندگان از دست ميوه‌هاي پخته زمستاني نجات يابند. 
 
 



منبع: جوان

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 15 فروردين 1396 - 09:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن