واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دکتر عیسی علیزاده، با بیان اینکه از سازه گنبدی شکل وسط میدان به عنوان المان استفاده شده، گفت: این سازه با سه رنگ، فیروزه ای، لاجوردی و و اخرایی به عنوان المان میدان انقلاب طراحی شد.
به گزارش تراز ، دکتر علیزاده با تاکید بر اینکه آرام سازی، تلطیف فضا و ایجاد آرامش در محیط این میدان قدیمی از اهداف اصلی در طرح محور انقلاب به شمار می رود، ادامه داد: با توجه به این اهداف و پرهیز از اضافه کردن عنصر اضافه به فضای میدان تلاش کردیم با استفاده از رنگ گنبد وسط میدان را به المانی برای آن تبدیل کنیم.
او با اشاره به اینکه در یک سال گذشته تلاش کردیم محور میدان انقلاب را با حذف زوائد بصری به یکی از فضاهای آرام برای تردد شهروندان تبدیل کنیم، افزود: گنبد وسط میدان با استفاده از کاشی سبز فیروزه ای، لاجوردی و آجرهای اخرایی رنگ برروی جداره ها به عنوان المان میدان انقلاب از سوی سازمان اجرا شد.
به گفته دکتر علیزاده سازمان با انتشار فراخوان های مختلف و جمع آوری طرح های پیشنهادی هنرمندان تلاش کرد تا درمورد المان این میدان به طرحی ویژه و منحصر به فرد دست یابد اما طرح های ارائه شده از سوی هنرمندان در شورای هنری و مدیریت شهری قابل توجه نبود و از سوی دیگر هدف تعریف شده در این محور آرام سازی و تلطیف میدان بود و با همین نگاه سازه وسط میدان به عنوان پیش فرضی از یک المان در نظر گرفته شده و با استفاده از رنگهای ایرانی و اسلامی به یک المان شهری تبدیل شد.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با تاکید بر اینکه استفاده از فضای موجود و تبدیل آن به المان در حال حاضر در بیشتر پروژه های پیشرفته شهری در دنیا مورد توجه است، گفت: با توجه به طرح توسعه مترو انقلاب این فضای گنبدی شکل در وسط میدان وجود داشت و اضافه کردن هر نوع المانی به آن بهم زدن آرامش ایجاد شده در آن محسوب می شد از این رو با استفاده از رنگ توانستیم فضای گنبدی شکل را که تداعی کننده گنبد مساجد است را به یک المان شهری ایرانی _ اسلامی تبدیل کنیم.
به گفته او سبز فیروزه ای، لاجوردی و اخرایی سه رنگ اصلی در معماری اسلامی مساجد است که سبز فیروزه ای بیانگر شفافیت فکر و اندیشه، لاجوردی چهره ای از واقعیت، پایداری و طبیعت ابدی را به نمایش می گذارد و رنگ اخرایی نیز اندیشه بلند را القا می کند و در مجموع این سه رنگ فضا را آرام نگه داشته و فضا را معنوی می کنند.
دکتر علیزاده با اشاره به اینکه آرام سازی و حذف زوائد بصری محور انقلاب اردیبهشت۱۳۹۳ شروع و مهرماه۱۳۹۴ به پایان رسید، گفت: در این پروژه ۱۶۸۳ قطعه سازه ترافیکی و مبلمان و تابلو فرسوده پیرایش، ۲۱۳۴۰ مترمربع پوشش نما با تکسچر، ۵۶۷۰ مترمربع سیمان کاری جداره، ۴۷۰۰مترمربع بندکشی و ساب نماهای آجری، ۲۹۸۰۰مترمربع شتسشو و سندبلاست نماها صورت گرفت.
او با بیان اینکه در آرام سازی این محور مرمت سردر دانشگاه تهران صورت گرفت، ادامه داد: علاوه بر این طراحی ساخت و نصب ۴۱۹ تابلو کاربران به مساحت۱۷۳۲مترمربع، تعویض ۳۲۱ باب کرکره کاربران، طراحی و اجرای۱۹۴۰ مترمربع نقاشی و دیوارنگاره سرامیکی، نوارایی سردر دانشگاه تهران، سینماهای سپیده پارس مرکزی و بهمن و اجرا و تامین روشنایی پیاده روهای خیابان انقلاب صورت گرفت.
به گفته مدیرعالم سازمان زیباسازی شهر تهران در راستای اهداف آرام سازی، حذف زواید و پیرایش خیابان انقلاب حدفاصل چهارراه ولیعصر تا ابتدای خیابان سعدی تا پایان امسال انجام می شود و حذف زواید بصری و پیرایش میدان بهارستان نیز همچنان دنبال خواهد شد.
دکتر علیزاده درپایان گفت: نماد حجمی سابق میدان انقلاب در ضلع غربی میدان، ابتدای خیابان آزادی حفظ و جانمایی شده است.
منبع: سازمان زیباسازی شهر تهران
زمانبندی انتشار: 14 فروردين 1396 - 08:21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]