واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: گزارش خبرگزاری فرنسه از وضعیت اقتصادی ایران در آستانه انتخابات
خبزگرای «فرانسه» با انتشار گزارشی با اشاره به این که اعتباری که حسن روحانی رییس جمهوری ایران نزد مردم آن کشور برای خود کسب کرد جلوگیری از سقوط اقتصاد ایران به سوی پرتگاه بود.
آفتابنیوز : این خبرگزاری همچنین این پرسش را مطرح می کند که آیا اقدامات اقتصادی روحانی برای متقاعد کردن رای دهندگان به منظور انتخاب مجدد او رای دادن به نفعش کافی بوده اند؟
خبرگزاری فرانسه اشاره می کند که علیرغم انتقادات بسیاری از کارشناسان می گویند که حضور روحانی میانه رو در قدرت از سال ۲۰۱۳ میلادی به این سو با وعده بازسازی روابط با غرب و تسهیل فضای اجتماعی از جمله اقدامات مهم او بودند.
این کارشناسان اشاره می کنند که روحانی اقتصاد فلج شده بر اثر تحریم و هزینه های نامحدود صرف شده را از رییس جمهوری پیشین احمدی نژاد که مخالفانش او را پوپولیست می خوانند تحویل گرفت.
او هم چنین توانست نرخ تورم دوران احمدی نژاد که ۴۰ درصد بود را کاهش داده و به نرخی تک رقمی برساند. «روزبه پارسی» مدیر گروه پژوهشی ایران و اروپا می گوید:«من نمره خوبی به روحانی و عملکرد او می دهم. او همه وعده هایش را تحقق نبخشید با این حال، نرخ تورم را کاهش داد، تلاش کرد تا اشتغال زایی از طریق جذب سرمایه گذاری صورت گیرد، با فساد مبارزه کرد و شیوه های بانکی از رده خارج شده را تا حد زیادی کنار گذاشت.
روحانی می تواند برای دفاع از خود به اعداد و ارقام اشاره کند. تولید ناخالص ملی ایران کاهشی ۷.۷ درصدی یک سال پیش از قدرت گیری او داشت این در حالیست که برای امسال صندوق بین المللی پول پیش بینی رشد اقتصادی ۶.۶ درصدی را برای ایران داشته است. هم چنین توافق هسته ای با قدرت های جهانی سبب شد تا تحریم های خارجی علیه ایران کاهش یابد.
خبرگزاری فرانسه در ادامه اشاره می کند که مشکل محوری در حال حاضر کمبود شدید پول است. این خبرگزاری می نویسد:«ایرانیان ثروتمند هنوز حاضر به سرمایه گذاری در ایران نیستند. «سعید لیلاز» مشاور اقتصادی رییس جمهوری می گوید:«این حیاتی ترین مسئله است.
اگر ما نتوانیم سرمایه گذاری را جذب کنیم تولید ناخالص ملی مان به صفر خواهد رسید. بدون شفافیت بیش تر سرمایه گذاران کماکان محتاط در سرمایه گذرای باقی خواهند ماند».
این خبرگزاری در ادامه اشاره می کند با این حال، انتظار داشتن شفافیت بیشتر کار دشواری است چرا که نهادهای غیر پاسخگو و محافظه کاری وجود دارند که حاضر به شفافیت مالی در کارهایشان نیستند. پارسی در این باره می گوید:«این نهادها به قانونمداری باوری ندارند».
خبرگزاری فرانسه اشاره می کند که مشکل عمده دیگر بانک های ایران هستند که بدهی های زیادی دارند. این خبرگزاری می نویسد:«وام های بی ارزش و بد تا ۴۵ درصد از دارایی بانک ها شامل می شود.
بانک جهانی نیز با مشاهده سیستم غیر شفاف مالی و بانکی در ایران از تعامل با این بانک ها خودداری می کند. هم چنین هراس دیگر نهادهای مالی از وضع دوباره تحریم های مالی شدیدتر علیه ایران از سوی دولت ترامپ در امریکا است.
«الی گرانمایه» از شورای اروباط خارجی اروپا می گوید:«انتظارات بالای ایجاد شده برای ایران و دیگر امضاکندگان برجام سبب شده تا همه چشم انتظار نتیجه رفع تحریم ها بر اقتصاد ایران باشند. واقعیت آن است که برخی از مشکلات عمده برای کسب و کار در ایران لزوما ارتباطی به برجام و تحریم ها ندارند».
لیلاز می گوید که اگرچه مردم خسته و بی تاب هستند اما نمی خواهند بازگشت به عقب داشته باشند و به محافظه کاران رای دهند. او می گوید این موضوع ممکن است به کاهش مشارکت در انتخابات بیانجامد که به نفع هیچ کسی نخواهد بود. او می گوید اگر روحانی در دور دوم پیروز شود باید رویکرد تهاجمی تری را در اصلاحات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در پیش گیرد و هیچ چاره ای جز این نیست. او معتقد است که بدیل این راه یک فاجعه ممکن است.
۱۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]