تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829289020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلم «آباجان» مدافع یا مهاجم به خانواده شهدا؟ | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: این کاراکتر که هم‌رزم پسر مفقودالاثر آباجان است، به‌دروغ شهادت داده که شهید شدن وی را دیده و در تلاش است برادر زن خود را شهید معرفی کند و از نام این شهید سوءاستفاده کند.

به گزارش تراز ،فیلم «آباجان» در دسته فیلم‌های موهن به خانواده شهداست که وجود خانواده شهدا را بدون سوءاستفاده و ویژه‌خواری باور نمی‌کند.به نقل از پایگاه اینترنتی برهان، «آباجان» هفتمین ساخته هاتف علیمردانی است که نسبت‌ به فیلم‌های قبلی وی دارای شباهت در تکنیک و به کار گرفتن ابزارهای مشابه در انتخاب صحنه، نورپردازی و شخصیت‌سازی است؛ با این تفاوت که این فیلم از نظر محتوا، صریح‌تر و جهت‌دارتر است و مخاطب به‌طور کامل متوجه پیام ارسالی از سوی کارگردان می‌شود و قصد و غرض او را درک می‌کند. این صراحت و اصطلاحاً شمشیر از رو بستن در فیلم‌های قبلی علمیردانی به‌هیچ‌وجه مشاهده نمی‌شود.
البته این تغییر در ابتدای فیلم احساس نمی‌شود؛ چراکه قسمت آغازین فیلم به‌مانند سایر فیلم‌های روشنفکری، از سکانس‌های بی‌اثر در روند داستان تشکیل شده است که مخاطب را در تشخیص مسئله اصلی فیلم خسته می‌کند. داستان فیلم روایتگر زندگی «آباجان» (به‌معنی مادرجان) با بازی فاطمه معتمدآریا است. زمان قصه سال‌های جنگ است و در شهر زنجان رخ می‌دهد.
علیمردانی در این فیلم بازهم سراغ یک خانواده سنتی و طبقه متوسط جامعه رفته است؛ با این تفاوت که فضای فیلم، فضای زمان جنگ است و مصائب و سختی‌های خانواده‌ها در زمان جنگ سوژه فیلم «آباجان» است. خانواده آباجان مشکلات زیادی نظیر بمباران، مریضی پدر خانواده و بسیاری از مشکلات اجتماعی دیگرهستند که مفقودالاثر یا شهادت پسر خانواده، مشکلی بزرگ‌تر از سایر مشکلات شده است و مادر این خانواده (آباجان) را غصه‌دارتر ازهمیشه کرده است.
اما اینهمه قصه نیست و کارگردان با معرفی اصلی‌ترین معضل خود، داستان را وارد فضای جدیدی می‌کند و آن افشای زوایای شخصیتی داماد خانواده به نام کاظم است که از طرفی معلمی رزمنده و انقلابی و از طرف دیگر صاحب بدترین روحیات و رفتار در میان سایر کاراکتر‌های داستان است.
این کاراکتر که هم‌رزم پسر مفقودالاثر آباجان است، به‌دروغ شهادت داده که شهید شدن وی را دیده و در تلاش است برادر زن خود را شهید معرفی کند و از نام این شهید سوءاستفاده کند. وی به‌وسیله تمسک به نام این شهید، موقعیت شغلی خود در مدرسه را تقویت کرده است. وی در زمان حضور خود در جبهه نیز ترسو بوده است.
کارگردان همه مشکلات این خانواده را، که نمادی از یک جامعه است، همین فرد یا مشابه وی معرفی می‌کند: این فرد، انقلابی، رزمنده،کینه‌ای، ریاکار، سودجو و دروغ‌گوست و تا آخر فیلمهم تغییر رویه نمی‌دهد.
وی در مسیر داستان، پنهانی مواد مصرف می‌کند و به‌دلیل خوردن اتفاقی تریاک وی توسط یکی از کودکان، آن کودک راهی بیمارستان می‌شود و تا یک‌قدمی مرگ می‌رود. در اینهنگام، وی عضوی دیگر از خانواده را معتاد و پنهان‌کار خوانده و او را به اعتیاد متهم می‌کند. در جایی دیگر، یکی از افراد خانواده را به‌دلیل داشتن اعلامیه‌های سیاسی لو می‌دهد و آن فرد به زندان می‌افتد.
از اواسط فیلم، مخاطب به‌طور کامل با این شخصیت، یعنی فردی که مذهبی و انقلابی و درعین‌حال خائن و سوءاستفاده‌گر و دروغ‌گوست، آشنا می‌شود. در تمام مدت فیلم، واژه خانواده شهید و احترام به این خانواده، از زبان او نمی‌افتد و دائم مشغول ریا و ظاهرکاری است. در اواخر فیلم نیز متوجه می‌شویم پسر خانواده اصلاً شهید نشده و صرفاً در زندان‌های عراق اسیر است.
کارگردان همه مشکلات این خانواده را که نمادی از یک جامعه است،همین فرد یا مشابه وی معرفی می‌کند: این فرد، انقلابی، رزمنده، کینه‌ای، ریاکار، سودجو و دروغ‌گوست و تا آخر فیلم هم تغییر رویه نمی‌دهد.
در انتها، کارگردان زمین بازیِ این قصه تاریخی را به آینده منتقل می‌کند. در سکانس پایانی، پسر این معلم از مدرسه خارج می‌شود و بعد از خارج شدن او از مدرسه، بمباران می‌شود و مدرسه ویران شده و پدر وی (شخصیت پلید داستان) کشته می‌شود و پسر او زنده می‌ماند. کاظم در تمام داستان با آگاهی نسبت به شخصیت خود، مراقب بوده است که پسرش شخصیتی مشابه او نداشته باشد، ولی درهمین سکانس، پسر بدون اجازه پدر خود (که ناظم مدرسه است)، به‌دلیل موقعیت ویژه خود در مدرسه، موفق به خروج از مدرسه برای خرید وسیله مورد نیاز خود می‌شود و جان سالم به در می‌برد. پیام سکانس آخر این است که شخصیت‌های سودجویی مثل کاظم که بعد از انقلاب به وجود آمده‌اند، حتی اگر بمیرند، راهشان ادامه می‌یابد.
این فیلم در دسته فیلم‌های موهن به خانواده شهداست که وجود خانواده شهدا را بدون سوءاستفاده و ویژه‌خواری باور نمی‌کند. خود کارگردان نیز در پایان فیلم خود را یکی از بازماندگان این بمباران مدارس نشان می‌دهد که بنا بر جبر اجتماع، مجبور است در زمان حال با افرادی نظیر پسر کاظم زندگی کند.



تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 6 فروردين 1396 - 14:20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن