تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829267372




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییر کاربری از برجام برای فرار از پاسخگویی | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: کمتر از70 روز مانده به انتخابات، جامعه ايراني هنوز نتوانسته دستاوردهاي «عيني» برجام را احساس کند.

به گزارش تراز ، کمتر از70 روز مانده به انتخابات، جامعه ايراني هنوز نتوانسته دستاوردهاي «عيني» برجام را احساس کند. دستاوردهاي عيني (شعارهاي هسته‌اي- تبليغاتي) که دولت از دستيابي به آن عاجز بوده، «بهبود آني معيشت مردم»، «لغو کامل تحريم‌ها» و « توسعه روابط تجاري- بانکي با کشورها» است.
 
هر کدام از اعضاي کابينه يازدهم براي «فرار دولت از پاسخگويي» و «دست برتر داشتن رئيس‌جمهور در مناظرات انتخاباتي» تلاش کردند از دستاوردهاي عيني (محقق نشده برجام) عبور و دستاوردهاي «شعاري- خيالي» برجام را برجسته کنند. به همين دليل از اواسط پاييز، به نظر مي‌رسد دولتمردان طبق يک دستورالعمل مشترک عمل و عبارات و موضع‌گيري «مشابه» و «يکساني» را اتخاذ کردند که وجه مشترک آنها « تحميل باورهاي غير واقعي به مردم» است. دولت توافق هسته‌اي را يک شمشير دولبه می‌داند که لبه تيزتر آن به سمت خودي هاست و به همين دليل تلاش مي‌کند برجام را «تغيير کاربري» بدهد و با ترويج القائات «خيالي» به جامعه، از پاشنه آشيل شدن برجام جلوگيري کند. بر همين اساس دولتمردان جملات ادعايي سابق را تکرار نمي‌کنند، جملاتي نظير برجام «اقتصاد را شکوفا کرد»، «محيط زيست را بهبود بخشيد»، «بيکاري را مرتفع»، «تورم و رکود را برطرف» كرد و تلاش مي‌کنند عبارات «خيالي» و «غيرقابل اثبات» را به عنوان دستاوردهاي اصلي برجام القا تا جايگاه پرسشگر- پاسخ‌دهنده را عوض کنند. اين بدان معناست که دولت تصميم دارد پاشنه‌آشيل خود در انتخابات96 (برجام) را تبديل به «تير آرش کمانگير» و نقطه قوت خود جهت پيروزي مجدد در انتخابات کند، به همين دليل از هم‌اکنون دستاوردهاي «موهوم»را به صورت گسترده مورد توجه قرار داده‌ است.
 
بيان جملاتي نظير: «دور کردن سايه جنگ از کشور»، «ملغي کردن قطعنامه‌هاي بين‌المللي عليه کشور» و «مخابره کردن عزت و مقاومت ملت ايران به دنيا» از جمله دستاوردهاي موهومي است که اخيراً مورد تأکيد دولتمردان قرار گرفته يا سخنان هفته اخير عباس عراقچي که بيان مي‌کند: «برجام چهره و موقعيت ايران را تغيير داد». گفته عراقچي به قدري اغراق‌آميز و متناقض با شرايط داخلي و موقعيت خارجي است که نمي‌توان به سادگي از آن گذشت و استدلال‌هاي هرچند موجزي براي رد چنين ادعايي ارائه نکرد.
 
1- عراقچي در حالي مدعي «تغيير موقعيت»ا يران به‌واسطه برجام است که اقتدار امروز کشور ناشي از قدرت گفتماني- دفاعي است و هيچ‌گونه ارتباطي با حوزه دستگاه سياست خارجه ندارد و در مقابل مجموع اقدامات 43 ماه دستگاه ديپلماسي گاه در جهت خلاف اين اقتدار نيز مي‌تواند به شمار آيد و مصداق آن ادعاي امريکا مبني بر محدوديت تست موشک‌هاي بالستيک توسط کشورمان است. علاوه بر اين با استناد به آمار دقيق و عيني موجود برجام و قطعنامه2231 نه تنها موقعيت ايران را متحول نکرده بلکه «تهديدات ضدايراني را پايدار» و «گسترده» کرده تا جايي که «حمله نظامي» پرکاربردترين کليدواژه مقامات غربي درباره کشورمان بوده است. به‌راستي چگونه مي‌توان مدعي تغيير موقعيت کشور بود در حالي که دامنه تهديدات نظامي بسيار گسترده شده و حتي دولتمردان امريکايي به واسطه پالس‌هاي دريافتي از داخل کشور، خواهان تغيير رفتار ايران در قبال مظلومان منطقه و حتي موشک‌هاي دفاعي يا همان برجام 2 و 3 شده‌اند.
 
2- زماني مي‌توان مدعي تغيير موقعيت کشور شد که تحريم‌ها و فشارهاي بين‌المللي از هسته‌اي به حوزه حقوق بشر و موشک شيفت نشده باشد و «موقعيت قبل از برجام» که همان «تحريم» بوده «حفظ» و حتي «توسعه» نيافته باشد که نمونه آخرين آن تلاش نمايندگان سناي امريکا براي تدوين يک بسته تحريمي جديد عليه ايران است که بر اساس اظهارات باب کورکر تحريم‌ها آينده به گونه‌اي تنظيم خواهد شد که توافق هسته‌اي ايران را نقض نکنند!
 
3- چگونه مي‌توان مدعي تغيير چهره ايران به‌واسطه برجام بود آن، هم در شرايطي که بر اساس مفاد منشور سازمان ملل پذيرش قطعنامه 2231 توسط آقايان ظريف و عراقچي به منزله اعتراف به اين مسئله است که ايران ناقض صلح و امنيت بين‌الملل و تضييع‌کننده حقوق ساير ملت‌ها معرفي بوده و ظرفيت افزايش محدوديت‌ها در عرصه جهاني را داراست. تکرار عبارت معروف «برجام صلح و امنيت را براي منطقه و فضاي بين‌الملل به ارمغان آورد» توسط مقامات غربي از روز امضاي برجام تاکنون دقيقاً با همين هدف صورت مي‌گيرد.
 
4- طي ماه‌هاي پس از برجام «قطعنامه‌ حقوق بشري و ضدايراني مجمع عمومي سازمان ملل» در دي‌ماه 94 که وضع قطعنامه حقوق بشري را محتمل‌تر از هر زماني کرده يا دو قطعنامه كميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل درباره وضعيت حقوق بشر کشورمان در حالي است که نبايد از تحرکات پارلمان اروپا جهت تضعيف «وضعيت» نيز غافل شد.
 
5- چگونه مي‌توان مدعي موفقيت برجامي بود که د‌هها تن از مسئولان ارشد دولت نتيجه آن را «تقريباً هيچ» مي‌دانند و اعتراف کرده‌اند که بارها نقض شده است؟ در همين هفته اخير علي‌اکبر صالحي گفت: «انگليس در اجراي قرارداد خريد ۹۰۰تن کيک زرد با ايران و 1+5 بدعهدي کرده» و سي‌ان‌ان گزارش مي‌دهد: «ترامپ برجام را پاره نخواهد کرد، زيرا اسرائيلي‌ها در حال حاضر نه تنها از اين توافق ناراحت نيستند بلكه خوشحال هم هستند»؛ پس چگونه مي‌توان مدعي موفقيت آن بود؟ بنابراين مسئولان ارشد دولتي طي سخنراني‌هاي منتهي به انتخابات قطعاً به دستاوردهاي «خيالي» برجام متوسل خواهند شد تا به کمک آن از ريزش آراي انتخاباتي خود جلوگيري کنند. دستاوردسازي براي برجام به اين سبک و سياق همچنين مي‌تواند روحيه مطالبه‌گري جامعه از برجام را به حداقل رسانده و اين ذهنيت را براي افکار عمومي به همراه داشته باشد که برجام «موقعيت» و «چهره» ايران را تغيير داده است!
 
نکته مهم در اين باره آن است که دستاوردي «خيالي» برخلاف «عيني» براي جامعه قابل لمس نبوده و قابل رؤيت نيست و تنها کارکرد آن زنده نگه داشتن اميد جامعه به تئوري «سازش با غرب= بهبود معيشت و جلوگيري از جنگ» و تضمين‌کننده يک موفقيت انتخاباتي در ارديبهشت سال 96 براي دولت است. 
 
 



منبع: جوان

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 24 اسفند 1395 - 08:43





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن