تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه سپر آتش (جهنم) است. «يعنى بواسطه روزه گرفتن انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854997082




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمایت اصلاح طلبان از روحانی؛ شرط لازم اما نه کافی


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: حمایت اصلاح طلبان از روحانی؛ شرط لازم اما نه کافی
در موفقیت روحانی حمایت اصلاح طلبان شرط لازم است اما کافی نیست. شرط کافی حضور و مشارکت است. مهم ترین رقیب روحانی کاهش نرخ مشارکت است...
عصر ایران؛ مهرداد خدیر- چنان که پیش بینی می شد شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان حمایت قطعی خود را از کاندیداتوری حسن روحانی در انتخابات آتی ریاست جمهوری اعلام کرد.

تأیید این خبر از جانب محمد رضا عارف جای تردید باقی نمی گذارد و به بحث های مربوط به نامزدهای پوششی نیز تا اندازه قابل توجهی پایان می دهد مگر این که تعدد نامزدهای رقیب و قصد برخی در تخریب رییس جمهوری و ملاحظات روحانی در مناظره ها ایجاب کند کسی یا کسانی به میدان فرستاده شوند تا در تبلیغات و مناظره ها در برابر ابهامات و اتهامات صریح و روشن پاسخ دهند و تریبون را به منتقدان نسپارند.

در هفته های اخیر دو دیدگاه دیگر ولو کم رنگ هم وجود داشت: یکی این که اصلاح طلبان - با نماد سید محمد خاتمی- سرمایه اجتماعی خود را به تمامی صرف اعتدال گرایان نکنند و با توجه به این که انتخابات ریاست جمهوری 96 در آستانه بیستمین سالگرد دوم خرداد برگزار می شود همه اعتبار خود را به شخص یا دولت روحانی پیوند نزنند چون انکار نمی توان کرد که پاره ای وعده ها یا انتظارات سیاسی محقق و برآورده نشده و مشخصا به رفع حصر اشاره می کنند و احتمال می دهند روحانی در 4 ساله دوم با چالش های جدی تری رو به رو شود. چه از خارج و با توجه به استقرار دونالد ترامپ در کاخ سفید و چه در داخل به خاطر سرخوردگی برخی از دستگاه ها از نهادهای انتخاباتی.

دیدگاه دیگر این که اصلاح طلبان نباید پیش دستی کنند. ابتدا امتیاز بگیرند و آن گاه حمایت کنند. به عبارت دیگر روشن شود در کابینه آینده اصلاح طلبان چه سهمی دارند و آن گاه به صحنه بیایند.

این دو دیدگاه البته کم رنگ و ضعیف و خارج از باور نماد اصلاح طلبان است و نه تنها سهم نمی خواهند و خواست های خود را حداقلی کرده و همین که از دوران 8 ساله جسته و رسته اند خدا را شاکرند و عجالتا به «نُرمالیزاسیون» یا عادی سازی امور رضایت داده اند تا نوبت به «دموکراتیزاسیون» برسد.

وجه  دیگر قضیه اما این است که با انتخاب نهایی حسن روحانی خاطر اصلاح طلبان از انتخابات ریاست جمهوری آسوده می شود و وقت خود را صرف انتخابات شوراها می کنند در حالی که اصول گرایان دچار تشتت اند و سنتی ها مصطفی میرسلیم را معرفی کرده اند و احمدی نژادی ها با بقایی به میدان می آیند و اصول گرایان عمل گرا قطعا از هیچ یک از این دو حمایت نمی کنند و نام های دیگر نیز شنیده می شود. ائتلاف نسبی اصول گرایان تنها در صورتی محقق می شود که بر سر کاندیدایی چون حجت الاسلام رییسی به توافق برسند. هر چند در این حالت نیزبعید است احمدی نژادی ها تبعیت کنند.

اصلاح طلبان به لحاظ اخلاقی نیز به این نکته توجه کرده اند که این اولین انتخابات در غیاب و ممات آیت الله هاشمی رفسنجانی است و کیست که نداند که اگر هاشمی زنده بود بی درنگ از روحانی حمایت می کرد و چه دستاوردی برای اصلاح طلبان بالاتر از این که عضو ارشد تشکل رقیب – جامعه روحانیت مبارز- عملا و به صورت کامل از آنان جدا شده و دوستان و هم حزبی های سابق دنبال کسی یا کسانی هستند که هم لباس و هم حزبی سابق خودشان را از ریاست جمهوری بیندازد و چنین هنری تنها از اصول گرایان ایرانی برمی آید.

صرف حمایت اصلاح طلبان البته پیروزی روحانی را تضمین نمی کند و به رفتار و گفتار خود او و تیم او در دو ماه پیش رو و سرنوشت برجام نیز بستگی دارد.

این که بتواند توضیح دهد و توجیه کند که برجام بدون روحانی سرنوشت مبهمی پیدا می کند و مهم ترین دستاورد های دولت را برشمرد. دستاوردهایی که به تازگی از زبان کارشناس اقتصادی شبکه «افق» نیز بیان شد و مشخصا « کاهش سهم نفت در بودجه عمومی، شفاف شدن گمرکات، امنیت غذایی و کاهش نرخ تورم» بود هر چند فقره اخیر را ناشی از رکود می دانند.

برگ برنده روحانی البته تنها حمایت اصلاح طلبان نیست. بخشی از رأی دهندگان ایرانی با انگیزه های سلبی رای می دهند و بیش از آن که علاقه مند روی کار آمدن کسی باشند نگران روی کار آمدن دیگری اند و از این رو حضور کسانی چون سعید جلیلی، رستم قاسمی و نیروهای احمدی نژاد سایه تردید را در طیف روحانی دور می کند.

اصول گرایی ایرانی که روزی با چهره هایی چون هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی، ناطق نوری و علی لاریجانی شناخته می شد اکنون هر چهار را از دست داده و انتخابات 29 اردیبهشت 96 بیش از آن که رقابت اصلاح طلبان و اصول گرایان باشد رقابت اعتدال گرایان با دغدغه توسعه ایران است با طیفی که معتقد است امور را نباید عادی کرد چون نرمالیزاسیون ما را از حال و هوای انقلاب دور می سازد.

اصول گرایان رادیکال که گمان می کردند اصلاح طلبان پس از حوادث و التهابات سال 88 از حاکمیت حذف شده اند اکنون حسن روحانی را در برابر می بینند که با حمایت آنان به تجدید دوره دوم ریاست جمهوری می اندیشد و این یگانه پارادوکس نیست. گزاره متناقض نمای اصلی این است که هر قدر نرخ مشارکت کمتر شود و مردم بیشتر احساس نومیدی کنند احتمال موفقیت روحانی کاهش می یابد و بعید نیست که محافظه کاران ان بار چندان هم در پی مشارکت بالا نباشند.

در موفقیت روحانی حمایت اصلاح طلبان شرط لازم است اما کافی نیست. شرط کافی حضور و مشارکت است. مهم ترین رقیب روحانی کاهش نرخ مشارکت است...




تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - 13 March 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن